Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Πέμπτη 2 Ιουλίου ΟΛΟΙ στις 12.00 στη ΒΟΥΛΗ

Συμμετάσχουμε όλοι δυναμικά την Πέμπτη 2 Ιουλίου στην 3ωρη στάση εργασίας και δίνουμε βροντερό "παρών" έξω από τη Βουλή την ώρα που θα συζητείται το θέμα του Ελεύθερου Τύπου και της κρίσης στα ΜΜΕ.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Υπενθυμίζουμε ότι αύριο από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2009/07/01.htm

4 σχόλια:

Νότης Μπένος είπε...

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ, 2/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων σε Ελεύθερο Τύπο, CITY, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Ξένιο, Εxpress, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από την Βουλή, αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου 2009 και ώρα 12.00.

Συνάδελφοι οι τεχνικοί τηλεόρασης είναι στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Στόχος μας είναι ο συγχρονισμός των αγώνων όλων των Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, που θα υλοποιήσει την αλληλεγγύη που αισθανόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι.

Η άμεση σύγκληση του Διασωματειακού κρίνεται απαραίτητη.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"


Ο λόγος που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στάση εργασίας μαζί σας είναι η εκκρεμής δίκη για τη στάση εργασίας στον Ant1 (σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε).
Για του λόγου το αληθές (ειλικρινά, δεν είναι πρόφαση):

"Αθήνα, 1η Ιουλίου 2009
Αρ. Πρωτ: 777

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοφανή μαζική συμμετοχή και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε χθες, 30 Ιουνίου 2009, η 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, αντιδρώντας στις απολύσεις που έγιναν αλλά και σχεδιάζει να κάνει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τεχνικοί της τηλεόρασης από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με τους συναδέλφους τους του ΑΝΤ1 αλλά και εργαζόμενους από όλα τα Μ Μ Ε, ενωμένοι, απαίτησαν να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία. .

Ευχαριστούμε όσους μας συμπαραστάθηκαν, και βοήθησαν στην καθολική επιτυχία της απεργίας μας. Συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας στον ΑΝΤ1 που κάτω από συνθήκες πίεσης συμμετείχαν καθολικά.
Η εργοδοσία του ΑΝΤ1 τρομοκρατημένη από την σκληρή και δυναμική αντίδρασή μας, σήμερα, 1η Ιουλίου 2009, προχώρησε σε αγωγή εναντίον μας που μεταξύ άλλων ζητάει :
………… ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Αιτούμεθα: Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή μας
Να αναγνωρισθεί ο παράνομος χαρακτήρας της κηρυχθείσας (και πραγματοποιηθείσας) στάσης εργασίας από ώρα 18:00 μέχρι ώρα 22:00 της Τρίτης 30 Ιουνίου 2009.
Να απαγορευθούν στο μέλλον ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις (με την μορφή απεργίας ή στάσης εργασίας), στηριζόμενες στους ίδιους λόγους και έχουσες το ίδιο (μη νόμιμο) αίτημα.
Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση του δικαστηρίου σας ως προς την ανωτέρω διάταξή του για την απαγόρευσή τους.
Να καταδικασθούν η πρώτη αντίδικος σε χρηματική ποινή 1476,35 Ευρώ και οι δεύτερος και τρίτος εξ’ αυτών με προσωπική κράτηση έξι μηνών ο καθένας κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το διατακτικό της απόφασής σας.
Να μας επιτραπεί να κοινοποιήσουμε προς τους εναγόμενους το απόσπασμα της εκδοθησομένης απόφασης του δικαστηρίου σας και μετά την 7η νυκτερινή και σε ημέρες αργίας και εξαιρετέες και
Να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στη δικαστική μας δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου μας.
……… με προφανή στόχο να εξοντώσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά την Ένωσή μας αλλά και όσους αντιστέκονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η σημερινή δίκη της 1ης Ιουλίου 2009 ανεβλήθη μετά από δέσμευση της Διεύθυνσης του ΑΝΤ1 ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας και καλούμε όλους τους τεχνικούς τηλεόρασης αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε να είναι σε ετοιμότητα.
Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

Ο αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι δύσκολος και μακρύς αλλά ΔΙΚΑΙΟΣ και γι αυτό θα δικαιωθεί.

Για το τέλος, στιγμιότυπα από την εν λόγω διαμαρτυρία:

http://www.youtube.com/watch?v=K5RL7D6uLcg

Ανώνυμος είπε...

Λαοθάλασσα...

...

...

...

eee είπε...

Xara o Anwnymos 2....

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 2 ήταν κάτω.
εσύ ήσουν ανώνυμε 3?