Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Εθελουσία στον ΑΝΤ1


Βαρούν τα... τύμπανα του πολέμου στον ΑΝΤ1, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην καρδιά του καλοκαιριού, ακολουθώντας πρακτικές ανάλογες με αυτές της... Κάντζας.

Εννοείται ότι ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ κάνει διακοπές και κανείς δεν δέχεται να συγκαλέσει το ΔΣ, την ώρα που ο κλάδος των ΜΜΕ μοιάζει με καζάνι που βράζει και εκατοντάδες εργαζόμενοι του Τύπου (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό) βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι...

Στον ΑΝΤ1 όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακλήθηκαν οι άδειες των στελεχών για να μπορέσουν να "καθαρίσουν" ως τις 4 Σεπτεμβρίου το μαγαζί από τους ανεπιθύμητους...



Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΑΝΤ1 εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Τον τελευταίο χρόνο η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης, έχει οδηγήσει μεγάλους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς στη λήψη ιδιαίτερα δύσκολων αποφάσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.
Στην Ελλάδα, η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη κινείται με σταθερά πτωτικό ρυθμό, της τάξεως του 25% για το α’ εξάμηνο του 2009, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται σταθεροποίηση στα νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών. Η αγορά συρρικνώθηκε στα επίπεδα της διετίας 2004-2005 και βάσει των προβλέψεων το γεγονός αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.

Τους τελευταίους δέκα μήνες ο ΑΝΤ1 TV, μελετώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που του επιτρέπει: να επανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, αποδοτικός και αποτελεσματικός, να προσαρμόσει την κοστολογική του βάση και να συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV προχώρησε σε σειρά αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα, όπως στην επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, στον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών – άμεσων και έμμεσων, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών.

Σε συνέχεια των παραπάνω κι εφόσον εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV ανακοινώνει την έναρξη Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου. Σε αντίθεση με τις σκληρές επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις διεθνώς, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την υπευθυνότητα, την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζόμενων που συνέβαλαν στη μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξή του.
Ο ΑΝΤ1 TV παραμένει ο Ελληνικός Τηλεοπτικός Σταθμός που παράγει και παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό προϊόν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τον Έλληνα τηλεθεατή. Με σταθερή στρατηγική, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στη νέα εποχή των ΜΜΕ και της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι νομιζω κανεις δεν πρεπει πλεον να εκπλησσεται. Απο την μια πλευρα ο μεγαλος διωγμος των εργαζομενων στα ΜΜΕ ηδη εχει αρχισει. Δεν χρειαζεται και ιδιαιτερη παρατηρητικοτητα. Αλλωστε καθολου τυχαια δεν εχει επιλεγει η θερινη περιοδος που οι περισσοτεροι βρισκονται σε διακοπες επομενως δεν υπαρχει δυνατοτητα μαζικων αντιδρασεων των εργαζομενων. Απο την αλλη για πολλοστη φορα η ΕΣΗΕΑ (μας???) ειναι απουσα. Ειτε γιατι κανει διακοπες ο κ. προεδρευων για να ξεκουραστει απο τις κινητοποιησεις του χειμωνα, ειτε γιατι συνολικα το ΔΣ θελει να δειχνει απον. Να επαναλαβουμε και εμεις αυτο που πολυ ευστοχα αναφερθηκε σε παλαιοτερη αναρτηση στο μπλογκ σας: με την επιστροφη τους απο τις θερινες διακοπες ας κανουν τον κοπο ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ οι κυριοι του ΔΣ. Ουδολως θα φανει η απουσια τους. Και εμεις ας καταλαβουμε μια και καλη οτι ειμαστε μονοι μας. Και οτι μοναδικη μας ελπιδα ειναι να συνενωσουν/με τις δυναμεις τους ολοι οι εργαζομενοι στα ελληνικα ΜΜΕ. Οσο για την ψηφο εμπιστοσυνης που τοσο γεναιοδωρα τους παρεχουμε καθε φορα ας δειξουμε και μια φορα την ωριμοτητα μας και να ριξουμε ΟΛΟΙ λευκο.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω απο 20 εκατ. ευρώ είναι το αποθεματικό της ΕΣΗΕΑ... Ας ανοίξουν τα ταμεία να ταϊσουν τον κοσμάκη που θα μείνει άνεργος και ας σταματήσουν τα προσωπικά ταξιδάκια τους να τα χρεώνουν στην Ενωση...

Ανώνυμος είπε...

Kαι οι δυο εχετε δικιο. Αλλα πριν φτασουμε στο σημειο να μηγαινουμε στην Ακαδημιας με... πιατακι για συσιτιο οι του ΔΣ ας αναλαβουν επιτελους τις ευθυνες τους. Αυτο λεγεται χρονια. Και ποτε δεν γινεται πραξη. Ουτε και θα γινει. Ολοι γνωριζουμε τους λογους. Αλλα δεν αντιδρουμε. Εκει που εχουν φτασει τα πραγματα η μοναδικη λυση ειναι και η πλεον αποτελεσματικη. Να πανε σπιτια τους οι αντιδραστικοι. Δεν τους χρειαζομαστε. Ετσι και αλλοιως ανεργοι θα ειμαστε οποτε διπλα αχρηστοι θα μας ειναι. Και για να θυμηθουμε την αναλγησια, την αδιαφορια, και την αντισυναδελφικοτητα την ημερα που ανακοινωθηκε το κλεισιμο του ΕΤ κανενας απο την παραταξη που διεκδικει την προεδρεια δεν ηλθε. Ειναι σαν να μην υπηξαν ποτε. Ουτε ο κ. Πανος, ουτε η κ. Εννυ ουτε βεβαια και ο κ. Δημητρης... ηλθαν. Να τους χαιρομαστε. Οπως λενε και αυτοι εσεις μας ψηφισατε.

Ανώνυμος είπε...

Εμεις προτεινουμε κατι απλο, αποτελεσματικο και τεχνολογικα μοντερνο. Να βομβαρδιζουμε καθε μερα με χιλιαδες μειλ το προταλ τους παρωτρυνοντας τους να φυγουν. Ξερετε με ευγενικο τροπο και οχι οπως ισως εχουν καποιοι στο μυαλο τους. Μπορουμε να συμφωνησουμε και σε ενα κοινο μηνυμα. Να φυγετε, να φυγετε, να πατε αλλου. (Οπου θελουν αλλα οχι στην ΕΣΗΕΑ). Συντομο το μηνυμα και χωρις περιστροφες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνουμε με τα σχολια των προηγουμενων αναγνωστων. Θετουν το ζητημα οπως ακριβως ειναι και μαλιστα με πολυ ηπιο τροπο. Μεσουσης της κρισης στα ελληνικα ΜΜΜΕ πρεπει να τεθει πλεον το μειζον ζητημα με την ΕΣΗΕΑ. Με πολυ ξεκαθαρο και αποτελεσματικο τροπο. Το υπο συγκροτηση (;) συμβουλιο εκπροσωπει τους εργαζομενους στα ΜΜΕ η ειναι η ομπρελα που καλυπτει τα μικροσυμφεροντα τους; Ποια θεση παιρνει το συνολο των συναδελφων μπροστα σε αυτο το απιστευτο μπαχαλο αναξιοπιστιας, αδιαφοριας και περιφρονισης τους; Σε τι μας απασχολει αν δεν καταφερνουν να συγκροτησουν προεδρειο; Εκλεχτηκαν να το συγκροτησουν αμεσα και οχι οποτε ικανοποιηθουν οι μικροπολιτικες σκοπιμοτητες τους. Με προσχημα οτι εκπροσωπουν το σωμα δεν μπορουν να παιρνουν στο λαιμο τους πολλες εκατονταδες εργαζομενων στα ΜΜΕ, που ηδη χανουν, η εχουν χασει τις δουλειες τους, χωρις οποιαδηποτε αντιδραση, κινητοποιηση, παρεμβαση, συμπαρασταση κλπ. Δεν παει αλλο συναδελφοι. Το καταλαβαινετε νομιζω, απλως δεν το παιρνετε αποφαση. Δεν ειναι δυνατον ν ααμοιβονται κανονικα απο τα μεσα που εργαζονται και ταυτοχρονα να ειναι συνδικαλιστες-προφανως εξαιρουνται οι συνταξιουχοι. Δεν ειναι δυνατον δυο απο αυτους τους κυριους, στο υπο συγκροτηση προεδρειο, να ενδιαφερονται πως μεσω ΕΣΗΕΑ θα θεσουν υποψηφιοτητα για βουλευτες στις επομενες εκλογες εχοντας γραψει στα παλαια τους τα παπουτσια τους εργαζομενους. Τους ξερετε, τους ξερουμε, ειναι πολυ ευκολο να γραψουμε και τα ονοματα τους, και εως εδω. Το συγκεκριμενο μορφωμα, οπως εχει εξελιχθει η ΕΣΗΕΑ, ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Δικη τους επιλογη ειναι και δικη μας ευθυνη να δουμε ποια θα ειναι η επομενη μερα. Προφανως με καθε εννοια σεβασμου στους θεσμους, στα εργασιακα δικαιωματα κλπ., ισως ειναι ο καιρος να συγκροτηθει ενα καινουργιο σωματιο για τους εργαζομενους. Το οποιο, μεταξυ των αλλων, ΔΕΝ θα εκπροσωπει τα λογης στελεχη που εμφανιζονται στις εκλογες για να ψηφισουν, αν ειναι δυνατον, την εκλογη συνδικαλιστικου εκπροσωπου. Και υστερα επιστρεφουν στη δουλεια τους για να απολυσουν. Πρεπει επιτελους το προβλημα της ΕΣΗΕΑ να λυθει, ακομη και αν παραμερισθουν οι συνηθεις μονιμοι στις καρεκλες, και ταυτοχρονα να τεθει το ζητημα δημιουργιας συνδικατου τυπου. Οσο και αν προβαλουν εμποδια υπονομευοντας καθε προσπαθεια, ειναι στο χερι μας να προσχωρησουμε. Δεν παει αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Gia thn ena-productions akougetai tipota?

Ανώνυμος είπε...

Εμεις θα το επαναλαμβανουμε συνεχως μεχρι να γινουμε κουραστικοι. Η κατασταση ετσι οπως διαμορφωνεται πλεον στα περισσοτερα ελληνικα ΜΜΕ και η ανυπαρκτη αντιδραση της ΕΣΗΕΑ επιβαλλει το αυτονοητο: να παραιτηθουν απο το διοικητικο συμβουλιο ολοι. Αμεσα και χωρις αλλες τριβες. Με την πραξη τους αυτη, εστω και την τελευταια στιγμη, θα αποδειξουν οτι σεβονται το σωμα, τους ανεργους συναδελφους και τις οικογενειες τους, και ακομη οτι στο μελλον δεν θα γινουν εμποδιο σε νεοτερα προσωπα να εκλεγουν στο προεδρειο. Αλλωστε θα περισωσουν και την αξιοπρεπεια τους. Ειναι αναγκαιο να αντιληφθουν οτι ο κυκλος, καθε ενος χωριστα, αλλα και συνολικα στην συνδικαλιστικη εκπροσωπιση των εργαζομενων στα ΜΜΕ, εκλεισε. Και ακομη οτι η παραμονη τους βλαπτει σοβαρα τις τυχες ολων αυτων των ανθρωπων. Ας παραμερισουν μια φορα τα προσωπικα συμφεροντα και τα φιλοδοξα ονειρα για βουλευτικη σταδιοδρομια, που τοσα χρονια κτιζουν στις πλατες τους, και ας αποσυρθουν. Η εκλογη των περισσοτερων απο αυτους, και των δορυφορων τους, ειναι ενα τραγικο λαθος του σωματος που τωρα βρισκεται χωρις συνδικαλιστικη ηγεσια να παλευει με την ιδιοκτησια των ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχη ηταν αδυνατο να το πιστεψουμε. Υστερα ηλθαν οι ανακοινωσεις. Κατακαλοκαιρο και ουσιαστικα χωρις κανεις απο τους εργαζομενους στα ΜΜΕ να εχει επαφη με διαδικτυακες σελιδες κλπ., η ΕΣΗΕΑ εβγαλε ανακοινωσεις. Και μαλιστα πολεμικου χαρακτηρα. Δεν ξερουμε αν καποιοι απο τα μελη του ΔΣ διαβαζουν το μπλογκ μας (καλο θα ηταν) ωστοσο εν μεσω καυσωνα και Αυγουστιατικης ραστωνης αποφασισαν να υπενθυμισουν προς καθε κατεθυνση οτι δεν θα δεχτουν απολυσεις, απομακρυνσεις τροποποιησεις εργασιακου καθεστωτος κλπ. Ως εδω πολυ σωστα. Τυπικα κανει αυτο που θα εκανε καθε συνδικαλιστικος φορεας, αλλα με διαφορα φασης, δηλαδη με καθυστερηση... Οπως παντα θα προσθεσουμε εμεις. Ευλογη και η απορια: τωρα το θυμηθηκαν στην ΕΣΗΕΑ αφου "εσκασαν" τα γεγονοτα, οι εθελουσιες και οι περικοπες, το λουκετο στο ΕΤ με μια μονον μονοημερη απεργια αντε για την τιμη των οπλων. Να καταλαβουμε κατι, θελει η δεν θελει να σπασει αυγα η ΕΣΗΕΑ; Εχει αποφασισει να συγκροτησει προεδρειο παραβλεποντας διαφορες, μικροκομματικες σκοπιμοτητες και αλλα παρομοια, για να υπερασπισει τον κλαδο που τους ψηφισε η εκ των υστερων γινεται τιμητης; Το λεμε γιατι μαλλον προς το δευτερο τεινει. Σε ποιους δεν θα επιτρεψει να κανουν απολυσεις, εθελουσιες κλπ., στους εργοδοτες; Και με ποιες θεσεις, ποια κοτσια και ποιες κινητοποιησεις; Εχει διαμορφωσει σχεδιο κλιμακουμενων αντιδρασεων; Τωρα πηρε ειδηση οτι επιχειρουνται ολες αυτες οι δυσμενεις αλλαγες σε ολα τα επιπεδα; Τοσους μηνες τι κανει; Αληθεια με την ευκαιρια τι απαντησαν σε στελεχη του ΕΤ οταν προ καιρου ατυπα ετεθη η προοπτικη 150 απολυσεων; Μηπως αυτο που γραφτηκε οτι ειναι αδυνατον να διαχειριστουμε το προβλημα; Εκλεγονται για να διαχειριζονται προβληματα η για να τα αποτρεπουν; Ας μην συνεχισουμε διοτι η οργη στο κλαδο διογκωνεται. Γι αυτο ας αφησουν τα SMS απο τις παραλιες και να αποφασισουν πως θα αποτρεψουν τη καταστροφη. Αποψεις της λογικης ε, τι να γινει παιδια (?-ποια παιδια?)θα χαθουν πολλες θεσεις (κυρ Πανο) να μην ξανακουστουν. Διοτι αν ξανακουστουν να πας αμεσως σπιτι σου. Δεν σε εκλεγουν για να κανεις διαπιστωσεις στα σπιτια που κλεινουν με τις απολυσεις αλλα για να αντιδρας εγκαιρως.