Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Προκλητικό lifestyle και αστοχίες εκ προμελέτης



Αέρας στα πανιά μας!

Το μοντελάκι της εφημερίδας που την ονόμασαν νέος Ελεύθερος Τύπος, αντικατοπτρίζεται στην άκρως λαϊφστυλάτη παρουσίαση του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο ένθετο ΕΤ2, την 1η Ιουνίου 2008.
Ο άλλοτε υπουργός Τουρισμού και σήμερα Παιδείας, στο σκάφος του να φωτογραφίζεται στο κατάστρωμα και στις ανεμόσκαλες και μπροστά του, πρωτοσέλιδος να «παίζει» ο τίτλος: «Σαλπάραμε με τον Αρη και μιλήσαμε για τουρισμό, καλοκαίρι, πολιτική και γυναίκες». Για το τελευταίο, ουδεμία αντίρρηση. Ταίριαζε απόλυτα σε κάποιο ξεπερασμένο λάϊφ στάϊλ περιοδικό.

Τώρα βέβαια, το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ο κόσμος έσφιγγε το ζωνάρι, το ένα φορομπηχτικό μέτρο κατόπιν του άλλου πλάκωναν, και οι υπουργοί της ΝΔ παρήλαυναν τα Σαββατοκύριακα χλιδάτοι από τη Μύκονο, κάνοντας επίδειξη των σκαφών τους, κανέναν δεν απασχολούσε. Ούτε βέβαια, σκεφτόταν κανείς τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στον προκλητικά εύκολο πλουτισμό τόσο των Νεοδημοκρατών κυβερνητικών όσο πριν και των ΠΑΣΟΚων. Σιγά μην σκεφτούμε το λαουτζίκο.




Κραυγαλέα δημοσιογραφικά ολισθήματα .

Μιας και ο λόγος ήρθε στις επιλογές των διευθυντών της κυρίας Αγγελοπούλου, πως τα καταφέρνουν βρε παιδί μου κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πηδούν από την ΕΡΤ στον Σκάϊ, από εκεί στον Ελεύθερο Τύπο, μέσα σε λίγους μήνες στον Αlpha και από εκεί στη Real News… Άβυσσος η ψυχή των φοβερών και τρομερών επιχειρηματιών στα ΜΜΕ.
Με την ευκαιρία, επί εποχής του επίσης «καρατομηθέντος» διευθυντή του Ε.Τ., Γιάννη Παπουτσάνη, η εφημερίδα είχε το εύστοχο –πολιτικά και δημοσιογραφικά- πρώτο θέμα με τίτλο: «Ομόλογα, τέλος». Την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε έτσι ο ΕΤ, βγήκε και το πρώτο πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων. Εκτοτε, και για δύο ακόμα χρόνια, οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μια την άλλη. O Eλεύθερος Τύπος πάντως… έκλεισε το θέμα πριν καν ανοίξει!
Αλλά, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη της Ρεπούση, που επί Λ .Σμαΐλη, προκατόχου του κ. Παπουτσάνη, γράφονταν ύμνοι. Ήταν φυσικό ότι έτσι, όχι μόνον οι Δεξιοί αναγνώστες θα έφευγαν, αλλά και κάθε Έλληνας με στοιχειώδη πέτσα εθνικής αξιοπρέπειας. Πάντως, ο κ. Σμαΐλης που αφού «καρατόμησε» τη μισή εφημερίδα, «καρατομήθηκε» και αυτός λίγες μέρες προτού βγάλει το νέο Ελ. Τύπο, έφυγε αφήνοντας αιχμές για άνωθεν παρεμβάσεις στο θέμα με το καρτέλ γάλακτος και τους «κουμπάρους». Ως γνωστόν, του θέματος είχε επιληφθεί το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.

15 σχόλια:

Γιώργος Φακίτσας είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.

Θεωρώ ότι τα συγχαρητήρια δεν τα αξίζετε μόνο επειδή προσπαθείτε για τις θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί, την ιστορική εφημερίδα, το ραδιόφωνο ή οτιδήποτε άλλο. Αξίζετε συγχαρητήρια γιατί μας θυμήζετε ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε... Οι περισσότεροι από εσάς, μπορούσατε να βρείτε αλλού δουλειά. Άλλωστε είναι πολλοί αυτοί που θα "διαφήμιζαν" την ευαισθησία τους.

Ωστόσο εσείς είστε εκεί και αγωνίζεστε, ακόμα και τώρα που το θέμα έχει φύγει από την πρώτη γραμμή.

Τα άρθρα μου, από το ιστολόγιο πολιτική ανάλυση (http://politikianalisi.blogspot.com/) είναι πάντα στην διάθεσή σας για αναδημοσίευση...

Σας στέλνω το σημερινό. Αν σας ενδιαφέρει, θα σας στέλνω κάθε ανάρτηση.

Σας ευχαριστώ

Γιώργος Φακίτσας

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που βάζετε είναι πταίσματα, άντε να περάσουμε και στα δημοσιογραφικά εγκλήματα που έχουν γίνει από τα golden boys.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα πταίσματα. Που να περάσουμε και στα δημοσιογραφικά εγκλήματα. Γενικά τα golden boys έχασαν τη μπάλα. Η αλλιώς κοιτούσαν μόνο τους μισθούς τους!

Ανώνυμος είπε...

Σε οποια πολιτικη παραταξη και αν ανηκει κανεις, αλλα ακομη και αν δεν ανηκει πουθενα, μονον ντροπη μπορει να νοιωθει για αυτη τη τερατογεννεση της ιστοριας με τον "συνωστισμο" στη Σμυρνη. Το τι πιθανον να εχει στο μυαλο του οποιος αποτολμαει να γραφει τετοιες ιστορικες ανακριβειες, επιδεικνυοντας ακομη και ελλειψη σεβασμου στην μνημη των νεκρων της περιοδου, ισως να μην ειναι τοσο προκλητικο οσο η ευκολια αποδοχης τους απο ορισμενους πολιτικους, δημοσιογραφους, αλλα και εμας τους ιδιους που οχι μονον δεν αντιδρασαμε δυναμικα αλλα παθητικα δεχτηκαμε ενα ακομη χαστουκι. Ισως θα πρεπει να στειλουμε στη συγγραφεα του βιβλιου τα ιστορικα ντοκουμεντα με τις κραυγες των ανθρωπων που σφαγιαζονταν, αλλα και τις περιγραφες οσων επεζησαν για να διηγηθουν αργοτερα μερικες απο τις φριχτοτερες εμπειριες που μπορει να εχει ο ανθρωπος. Οσο για τον διευθυντη που δεχτηκε να παρει τετοιες διαστασεις η αναφορα στο βιβλιο μεσα απο την εφημεριδα του η απαντηση μαλλον βρισκεται στην μετεπειτα συνολικη απαξιωση του. Απαξιωση που σαφως οφειλεται και στο οτι ανελαβε τη θεση με στοχο την καρατομηση της εφημεριδας. Το αδειασμα δηλαδη. Οπως ειχε κανει και με την προηγουμενη εφημεριδα οπου ηταν διευθυντης.

Γιάννης είπε...

Ωραία όλα αυτά σύντροφοι-συναγωνιστές αλλά γιατί πουθενά δεν αναφέρετε τη μεγαλύτερη πατάτα της εφημερίδας, το Δεκέμβρη με το εξώφυλλο "Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται..." με το παραφρασμένο από φασιστικές συμμορίες ρητό του Ισοκράτη??? Δεν πιστεύω να σας πέρασε από το μυαλό ότι θα τσιμπήσετε το παλιό, καλό σας, δεξιό αναγνωστικό κοινό??? Μην ακούω αηδίες, οι συνταξιούχοι πρώην αναγνώστες σας παίρνουν πλέον Real News για να διαβάσουν τα τελευταία ξερατά του Πασαλάρη...

Ανώνυμος είπε...

@Γιαννης

Σωστός. Είπαμε όμως να βάλουμε ένα δύο από αυτά που δεν είναι και τόσο γνωστά.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΤΟΝ Ε.Τ.ΣΤΑ ΕΙΚΟΣΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Kαι τα υπολοιπα ειναι για ντροπη. Και ειναι πολλα. Ενα ενα στην ωρα του. Οσα εχουν γραφτει σε αυτο το μπλογκ δεν μπορουν να περιγραψουν το μεγεθος της ασυναρτησιας σε ολα τα επιπεδα.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπονοιειτε οτι οι λεγομενες κεντροαριστερες ειναι οι καλοπροαιρετες, μακραν διαπλοκης και υπογειων σχεσεων κανετε μεγαλο λαθος. Αν τυχον εργαζοσασταν σε αυτες θα καταλαβαινατε. Και απο στεγανα και απο παρεμβασεις και απο παραγκωνισμο. Πολυ υψηλου επιπεδου στοχος ειναι γι αυτες η διαχειρηση της μαζας αναγνωστων. Ολοκληρη επιστημη. Και οπως εχει αποδειχτει την γνωριζουν πολυ καλα αξιοποιοντας τουλαχιστον δυο οπλα. Τα μεγαλα κερδη απο το χρηματιστηριο και το προφιλ σταθεροτητας σε διευθυντες και ιδιοκτησια. Επιπλεον δε βλεποντας πολυ μακρυα καταλαβαν οτι η σοσιαλιστικη περιοδος θα διαρκουσε παρα πολυ. Ομως οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος. Οσο για τις δεξιες απο παραδοση θεωρειται οτι δεν διακρινονται για το επιπεδο του προβληματισμου, των κειμενων, της θεματολογιας κλπ., προφανως με εξαιρεση την Καθημερινη που δικαια θεωρειται αυτη την περιοδο πολυ καλυτερη απο τις απεναντι. Και μονον η πολυφωνια στην παραθεση αποψεων που εχει υιοθετησει αρκει για την παει στη κορυφη. Το αντιστοιχο παραδειγμα πχ στην Ελευθεροτυπια θυμιζει πολυ, μα παρα πολυ, κουρασμενους ανθρωπους που για μια ακομη φορα πρεπει να γραψουν. Απο την αλλη πλευρα δεν υπαρχουν μεγαλες κεντροδεξιες εφημεριδες στην Ελλαδα με εξαιρεση την Κ. Οσο για το ποιος αγοραζε τον Ελευθερο Τυπο ρωτηστε ποιοι αγοραζουν πχ το Εθνος. Οι επιλογες και για τις δυο εφημεριδες, τηρουμενων των αναλογιων, ειναι προφανεις. Και για την εκδοτικη πολιτικη αλλα και για το αναγνωστικο κοινο. Αλλωστε οπως αποδεικνυεται ολες ειναι αναγκαιες, σοβαρες και λαικες. Για την πολυφωνια και τη Δημοκρατια.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας για τα περι μετακινησεων διευθυντων, οπως για παραδειγμα του κ. Παπουτσανη που ζησαμε στην εφημεριδα, εφερα στο μυαλο και τον κ. Μανδραβελη. Προηγηθηκε του κ. Παπουτσανη αλλα για ελαχιστο διαστημα. Ναι, σωστα διαβασατε ενα μηνα. Με απλα λογια αφησε την Καθημερινη οπου δεν ηταν διευθυντης, ηλθε στο νεο Ελευθερο Τυπο οπου εγινε διευθυντης, αντεξε περιπου ενα μηνα και υστερα υπεβαλε την παραιτηση του. Ισως γιατι ο κ. Παπουτσανης φαινοταν να εχει πολυ μεγαλυτερη δυναμη στο μπρα ντε φερ, οποτε θα ηταν ματαιη η αναμετρηση. Αφου λοιπον διαπιστωσε οτι δεν υπηρχε μελλον επεστρεψε στην Καθημερινη οπου και ανελαβε και παλι τα καθηκοντα του σχολιαστη. Θα πειτε δικαιωμα του. Ασφαλως. Αλλα απορια αφελους οταν χανεις τη δουλεια σου παιδευεσαι επι μηνες ισως και χρονια να βρεις. Αν παραιτηθεις περιπου το ιδιο συμβαινει διοτι εισαι και αποδιοπομπαιος-πεφτουν και τα σχετικα τηλεφωνα... για να πας ψυγειο. Στην περιπτωση αυτη εκτος απο τον κ. Παπουτσανη και ο κ. Μανδραβελης ανοιξε την μια πορτα για να φυγει και την αλλη για να ξαναμπει στη Καθημερινη. Οπως ακριβως στο σπιτι του. Πως ειπατε, μεγαλογχολησατε για τους πολλων ταχυτητων δημοσιογραφους; Εμ, δεν φροντισαν στις σχολες να προειδοποιησουν οτι αλλοι εχουν τη δυναμη και αλλοι την αφελεια.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε και τη νάφθα του Κοτάκη και τον Ισοκράτη του Κοτρώτσου και άλλα ωραία και κεντροδεξιά...

Ανώνυμος είπε...

Θα ελθει και η ωρα να σχολιασουμε και τα περι Ισοκρατη του κ. Κοτρωτσου, καθως και αλλα... δημοσιογραφικα ατοπηματα. Αυτο που θυμομαστε τουτη τη στιγμη ειναι τον πανικο που ειχε πεσει στο... σουπερ ντεσκ για καλο πρωτοσελιδο (ναι, οπως ακριβως και στο κεντρο ελεγχου του Σταρ Τρεκ για να μην ξεχνιομαστε), τι να βαλουμε, τι να βαλουμε και καποιος τους πασαρε απο το ιντερνετ αυτο που ειδε ολη η Ελλαδα. Μαλιστα απο το ιντερνετ, πολυ καλα διαβασατε. Τοση υπευθυνοτητα. Ε, σου λεει για να το αναφερει το ιντερνετ σωστο θα ειναι ας το βαλουμε. Ο ιδιος και οι συνεργατες του δεν ειχαν αποψη και πως να εχουν θα μου πεις. Και το διεπραξαν. Την επομενη του δημοσιευματος ηταν μια πολυ δυσκολη μερα για τον διευθυντη του ΕΤ διοτι εκληθη απο την εργοδοσια να δωσει πολυ συγκεκριμενες εξηγησεις για την πατατα μεσα σε πολυ ασχημο κλιμα. Και γνωριζοντας βεβαιως οτι παιζοταν το κεφαλι του. Το πως εδειχνε ας μην το συζηταμε.... Παντως ηταν μια πολυ καλη ευκαιρια για την ιδιοκτησια να τον ειχε πεταξει απο την εφημεριδα. Αλλα δεν τολμησε... Αν θυμομαστε καλα εκεινες τις μερες ειπε να φαει καποιον, ποιον να φαει, ποιον να φαει ε, ας φαει το νουμερο 2. Το πολυ στενο φιλο και συνεργατη του, και καλο δημοσιογραφο, Παντελη Ζαγοριανιτη. Απο τον ανθρωπο που τον στηριζε συνεχως και συνεργαζονταν πολυ στενα μαζι του, και στο Πρωτο Θεμα, ζητησε την παραιτηση του κατηγοροντας τον (!) για το γενικο μπαχαλο που επικρατουσε η κατι τετοιο τελος παντων. Απιστευτο θα πειτε διοτι ο κ. Ζαγοριανιτης δεν ειναι μεν αγιος αλλα τουλαχιστον εδειχνε να κραταει το μαγαζι. Μεσα σε αυτο το χαλι ειχε παραιτηθει απο καιρο και ο αρχισυντακτης της εφημεριδας που καποια στιγμη δεν αντεξε αλλο, εσκασε ο ανθρωπος, και εφυγε τρεχοντας. Οσοι αντεξαν βγαζουν σημερα τον Εναλλακτικο Τυπο που καλο ειναι να τον διαβαζουν τακτικα τα στελεχη και η εργοδοσια ωστε να δουν πως με ενα απειροελαχιστο εξοδο, και οχι με 100 εκ. ευρω, βγαινουν και εγκυρα εντυπα. Που σε καμμια περιπτωση δεν θα ειχαν δημοσιευσει το τραγικο πρωτοσελιδο με τον Ισοκρατη.

Ανώνυμος είπε...

Aπο δημοσιογραφικα εγκληματα αλλο τιποτα. Θα χρειαζονταν αναλυτικες σημειωσεις για να τα θυμηθουμε ολα. Προς το παρον ας αναφερθουμε στα ανευρα πρωτοσελιδα με το μηνυμα απο την φωτογραφια μονον να κυριαρχει και οχι σε συνδυασμο με τον τιτλο. Δηλαδη βλεπετε και αν θελετε διαβαζετε-παντως σκοπιμο δεν ειναι. Αυτη η επιλογη καταδεικνυε πως λειτουργουσε η απολιτικη στοχευση της εφημεριδας που αναλογως συμφεροντων ακολουθουσε τη φορα του ανεμου. Αλλο εγκλημα. Πληροφοριες μας αναφερουν οτι πολλοι συναδελφοι αναγκαζονταν να στοκαρουν δεκα ακομη και εικοσι θεματα. Διοτι λεει θα ερχοταν η σειρα τους, υποστηριζε η διευθυνση. Ωστοσο τιποτα δεν παρεπεμπε σε κατι τετοιο οταν γινοταν η αναθεση. Στην πραγματικοτητα βεβαια τα στελεχη δεν γνωριζαν πως να διαχειρισθουν την υλη τους με βαση και τις ανωθεν σκοπιμοτητες. Βαλε αυτο, βαλε εκεινο, βαλε το αλλο, βαλτα ολα, βαλε λιγο απο ολα, μη βαλεις τιποτα, ασε δεν μας βγαινει, παμε ξανα, μυλος το νταμυ. Ραβε ξηλωνε. Ενα ακομη εγκλημα ειναι οι συνεντευξεις- κοροιδια δημοσιων προσωπων της Ελλαδας που με καλη πιστη δεχονταν να μιλησουν στον ΕΤ διοτι θεωρουσαν αυτονοητο οτι θα δημοσιευοταν το κειμενο. Οπως δηλαδη σε καθε σοβαρη εφημεριδα. Και οταν μετα απο εβδομαδες αναμονης τηλεφωνουσαν δεκαδες φορες απαντηση δεν ηταν δυνατο να παρουν απο τους ατυχους συντακτες. Τι να ελεγαν δηλαδη, οτι ειναι επιλογη της διευθυνσης, οτι δεν ξερουν τη δουλεια τους οταν λενε ξελενε. Και ακομη οτι προηγουνται οι ημετεροι στις δημοσιευσεις. Θα μπορουσαμε να αναφερθουμε και στην κατα περιπτωση επιλλεκτικα καθυστερημενη δημοσιευση θεματων στο πορταλ της εφημεριδας. Ειτε γιατι υπηρχαν εντολες ειτε γιατι ηταν πρωτοβουλεια των μικροστελεχων που επαιζαν μπαλα ωστε να προσμετρηθει ποσο ... δικος τους ηταν ο συντακτης και ποση δυναμη θα αποκτουσε ! Βεβαια... τρεις το λαδι τρεις το ξυδι. Για παραδειγμα Δευτερα παρεδιδες στο πορταλ και αυτο εμπαινε νωρις νωρις το .... αλλο Σαββατο, η και τον αλλο μηνα. Ειναι πολυ η υλη σου ελεγαν και εσυ εβλεπες το πορταλ γεματο απο ανυπογραφα τηλεγραφηματα πρακτορειων λες και η εφημεριδα δεν ειχε μισθωτους δημοσιογραφους. Αφηστε το μεγαλο εγκλημα που εγινε με την διακοπη της καθημερινης σελιδας η πισω οψη. Με συμμετοχη πολλων συντακτων δημοσιευοταν καθε μερα το προφιλ προσωπου απο οποιαδηποτε κοινωνικη κατηγορια. Με εξυπνες ερωτησεις και απαντησεις, με ρεοντα διαλογο και πολυ καλο κασε. Οταν η σελιδα εγινε το καμαρι της εφημεριδας με την παρουσιαση αξιολογων προσωπων, προσφεροντας κυρος και αναγνωστες στην Ελλαδα και το εξωτερικο τοτε ακριβως την διεκοψαν. Χωρις δευτερη συζητηση. Ηταν η περιοδος που καποιες αλλες εφημεριδες ειχαν παρομοια σελιδα οι οποιες με την διακοπη της επωφεληθηκαν πολυ. Και επειδη κανεις δεν ειναι βλακας ολο και κατι ακουγοταν μεταξυ των δημοσιογραφων περι εντονης ενοχλησης... των απεναντι. Λετε τοση ξεφτιλα? Αλλα και αυτο να μην ισχυε αρκει το μισος του διευθυντη προς τον υπευθυνο του τμηματος για να διακοπει μια σελιδα? Δηλαδη σε βαρος της εφημεριδας?

Ανώνυμος είπε...

Παιδια ειναι απιστευτα αυτα που κατα καιρους ερχονται στη δημοσιοτητα. Γιατι δεν ειχατε αντιδρασει, γιατι δεν ειχατε τσακωθει, ακομη και στα χερια να ερχοσασταν δικιο θα ειχατε. Να πιανατε απο τα πετα καποιον. Σιγα μην σας πηγαιναν... πειθαρχικο. Τι τους ειχατε ολους αυτους τους κυριους και τις κυριες, εντος και εκτος ταυτοτητας, να καθονται στο κεφαλι σας και να τσαλακωνουν καθημερινα την εικονα σας; Επειδη δηλαδη καποιος ειναι διευθυντης, διευθ. συνταξης, αρχισυντακτης, υπερ και υπο-στελεχος, ανθυποστελεχος, στελεχακι και ανθυποστελεχακι, περιφερομενο αγορακι και κοριτσακι με χαρτια στα χερια (δεν θυμαμαι τι μου ειχαν πει για μια η οποια ενω ηταν διορθωτρια, η... αναμορφωτρια κειμενων, νομιζε πως ηταν αντε λιγο πιο κατω απο το διευθυντη), μπορουν να κανουν οτι θελουν σε βαρος των δημοσιογραφων; Ειναι αληθεια οτι μερικα, πως να τα πω, αντε... στελεχη ζηταγαν απο τους συντακτες πες κανα θεμα γιατι εχουμε ξεμεινει; Τα λενε αυτα εμπειροι δημοσιογραφοι; Και οσα ακουγονταν περι ωμης παρεμβασης στα κειμενα, οπου αλλα γραφατε και αλλα δημοσιευονταν, αν οντως ηταν αληθεια, γιατι δεν τα καταγγειλατε; Πως τους αφησατε να ξεφτιλιζουν δημοσιογραφια, εφημεριδες και επαγγελματιες; Χωρις να ιδρωνει το αυτι κανενος-μεσα και εξω απο το μαγαζι. Και απο οσο ακουγεται αυτοι οι 30-40 ανθρωποι δεν φτανει μονον οτι προκαλεσαν σειρα πολυ σοβαρων προβληματων και οτι θα παρουν πολυ μεγαλες αποζημειωσεις αλλα, οπως ακουγεται, ηδη εχουν συμφωνησει με ΜΜΕ, ενω εσεις ξεκαθαρα ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να ξαναβρειτε δουλεια τωρα. Αντι να εξαφανιστουν απο τη πιατσα θελουν και δουλεια; Για να ξανακανουν τα ιδια; Θα τρελαθουμε τελειως; Και οι κυρ. Πανοι εχουν το θρασος να κανουν ακομη διακοπες ενω καιγεται το πελεκουδι στη πιατσα για να πουν οταν επιστρεψουν, φρεσκοι και μαυρισμενοι, ε, τι να γινει ρε παιδια ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα. Βιβλιο θα γραφτει με ολα αυτα και θα διδασκεται στις σχολες για να μαθαινει ο κοσμος. Αλοιμονο σε εμας που θα πεινασουμε χωρις να φταιμε.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι αξιζει να προστεθει κατι σχετικα με την σελιδα πισω οψη. Επειδη και εγω εχω ακουσει διαφορα δεν γνωριζω αν ισχυουν ωστοσο οι πολλες... συμπτωσεις συχνα οδηγουν σε ασφαλη συμπερασματα. Προ εξαγορας της εφημεριδας ηλθε ενας μαθητευομενος (?) στα διεθνη ο οποιος, οπως ακουγοταν, ειχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ μεσο μεσα στο κυβερνον κομμα. Αναφερθηκε υπουργος τοτε στο γραφειο του οποιου εργαζοταν πριν. Και συμπτωση η υπουργος αυτη, λογω και αγωνων, εχει βρεθει αργοτερα να ειναι φιλη με την οικογενεια των μετεπειτα εκδοτων. Βεβαιως η υποδοχη ηταν εξαιρετικη και επειδη η επιχειρηση δεν διεθετε υπολογιστες ο τοτε διευθυντης παραχωρησε, η μαλλον χαρισε στο νεαρο, το.... πανακριβο δικο του. Αρχισε λοιπον να γραφει ολοενα και περισσοτερο ισως μαλιστα και καθε ημερα. Τιποτα το ασχημο σε αυτο, αν βεβαια δεν συνυπολογισει κανεις το κοστος εις βαρος των παλαιοτερων που ενοιωθαν το λιγοτερο αβολα. Αναμφιβολα ικανοητες ειχε αλλα κατι δεν ηταν σωστο. Οπως και να εχει με την θεματολογια που διαχειριζοταν εμπαινε και σε αλλα χωραφια χωρις βεβαια κανεις να τον εμποδιζει. Αντιθετως. Ηλθε ο καιρος και αλλαξε η ιδιοκτησια αλλα το μεσον μεσον. Και μαλιστα τωρα πολυ πιο ισχυρο απο οτι αποδειχθηκε. Επειδη λοιπον η εφημεριδα ηταν σε αναζητηση μιας σελιδας με ελληνικα και ξενα προσωπα του εκαναν δωρο μια- συμπτωματικα η οχι αγνωστο, παντως αφ οτου καρταργηθηκε η πισω οψη. Διοτι οχι μονον περισσεψε μια σελιδα αλλα και διοτι ετσι η παρουσιαση προσωπων θα περνουσε αποκλειστικα στα χερια του νεαρου συντακτη. Κατα τα συνηθισμενα κανεις δεν διαμαρτυρηθηκε τοτε. Ποια ηταν η διαφορα; Στην μεν πισω οψη δημοσιευονταν πραγματικες συνεντευξεις, δηλαδη απαντησεις που παραχωρουνταν για δεδομενες ερωτησεις που καλυπταν πολυ μεγαλο φασμα, αρα υπηρχε αφθονο το προσωπικο και το ιδεολογικο στοιχειο, ενω στη δευτερη περιπτωση η παρουσιαση των προσωπων γινοταν με τη γνωστη ευκολη μεθοδο, την αλιευση στοιχειων απο το ιντερνετ και τη συνθεση τους σε κομματι. Πως δηλαδη να συγκρινει κανεις το κοπο που καθε συντακτη να εντοπισει ενα προσωπο, εδω η στο εξωτερικο, να το πεισει, υστερα να βρεθει χρονος για τις απαντησεις, να ειναι δημοσιευσιμες, αλλα και αν δεν ειναι αμεσα να διαμορφωθουν απο το συντακτη σε δημοσιογραφικο κειμενο το οποιο ομως δεν θα τον εξεθετε, προφανως ουτε και την εφημεριδα. Τι λετε τωρα. Υπαρχει καμμια ομοιοτητα αναμεσα στο πρωτο και στο δευτερο; Και γιατι το δευτερο επρεπε να καταργησει το πρωτο αν δεν υπηρχε σκοπιμοτητα. Αλλωστε αποδεικνυοταν οτι ετσι η εφημεριδα μπορουσε ανετα να εχει προσβαση σε πολλους χωρους και να πειθει ωστε διαφορα προσωπα να παραχωρησουν συνεντευξη. Η περιπτωση ειναι μια μονον απο τις πολλες που ερχονται συνεχως στην επιφανεια. Και βεβαια μετα ηλθε η καταιγιδα των σκουπιδιων με το λαιφ σταιλ και τις λοιπες αηδιες, που αδιαμαρτυρητα υποστηριξαν κυριως νεαροι συντακτες, οποτε ποιος θα αμφεβαλε για την καταληξη της.