Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Η τυφλή δικαιοσύνη

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η 3ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί σήμερα 12.00 - 15.00 μ.μ. Στα δικαστήρια κατέφυγε η Ένωση Ιδιοκτητών, τα οποία και την δικαίωσαν. Κατόπιν αυτού η στάση ανεστάλη. Τα δελτία των 13.00 δεν μεταδόθηκαν, ενώ αυτό του ΜΕGA βγήκε άρον άρον. Τα υπόλοιπα δελτία της ημέρας μεταδόθηκαν κανονικά.
Στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι η αναστολή αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί παραίτηση... Η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της και θα επανέλθει με νέες κινητοποιήσεις μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αρχεία του Πρωτοδικείου Αθηνών, από το 1999 μέχρι και τον Ιούνη του 2008 εκδικάστηκαν 248 προσφυγές της εργοδοσίας με το αίτημα να κριθούν απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα δεν υπολογίζεται ο Δεκέμβρης του 2003 και ολόκληρο το 2005, για το οποίο το Πρωτοδικείο αδυνατεί να δώσει στοιχεία (ο σχετικός φάκελος εμφανίζεται να έχει χαθεί στη διαδρομή ανάμεσα στην Ευελπίδων και τη Λουκάρεως, όπου στεγάζεται στο Αρχείο του Πρωτοδικείου!).

Τα στοιχεία για την περίοδο 1999 - Νοέμβρης 2003 προέρχονται από εισήγηση που παρουσιάστηκε σε σχετική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και της Ενωσης Ελλήνων Εργατολόγων, το Δεκέμβρη του 2003.

Από τις 248 προσφυγές που τελικά έφτασαν στην ακροαματική διαδικασία, οι 215 κρίθηκαν παράνομες ή/ και καταχρηστικές (ποσοστό 86,7%)! Νόμιμες κρίθηκαν άλλες 30, ενώ τρεις ακόμα προσφυγές παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε άλλο δικαστήριο ή συνέτρεξε άλλος λόγος, ώστε να μη βγει τελεσίδικη απόφαση. Τα στοιχεία, αν και ενδεικτικά, δείχνουν τη σαφέστατη τάση ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, με δεδομένο ότι στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατατίθεται η πλειοψηφία των εργοδοτικών προσφυγών και κατά συνέπεια το συγκεκριμένο δικαστήριο προσφέρει και το πιο μαζικό - άρα και πιο αξιόπιστο - δείγμα.

αντιγραφή από άλλη εφημερίδα - για μη νομίζουμε ότι πρώτη φορά συνέβη...