Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ο Εναλλακτικός Τύπος ξανά στα περίπτερα


Κόντρα στις Κασσάνδρες, ο Εναλλακτικός Τύπος είναι εδώ, αντέχει και συνεχίζει τις αποκαλύψεις! Και αυτό το Σάββατο, 25 Ιουλίου, κυκλοφορεί στα περίπτερα η εφημερίδα των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου με αποκαλυπτικά θέματα, αναλύσεις και ρεπορτάζ...
Ο ΕΤ θα βρίσκεται στα... μανταλάκια μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουλίου με τιμή 0,50 ευρώ. Αναζητήστε τον!!!!

Διαβάστε σε αυτό το τεύχος:
Η γρίπη των ΜΜΕ
Πώς φούσκωσαν τα σενάρια για το πλήγμα που θα επιφέρει η ανθρωπότητα ο νέος ιός και πώς κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί, ιδιαίτερα των φαρμακοβιομηχανιών, που επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για την παρασκευή εμβολίου
Στα χαρτιά έμειναν τα προγράμματα για 230.000 ανέργους
■Σκάνδαλα και προβλήματα συνοδεύουν την παραλαβή του C4i
ΕΥΠ- big brother και με το νόμο, εδώ και ενάμισι χρόνο!
Οψιμη ευαισθησία από την αντιπολίτευση αλλά και από κύκλους της εκδοτικής ελίτ για την αναβάθμιση της Υπηρεσίας με υπερεξουσίες
και εξαιρετικά διευρυμένες αρμοδιότητες σε πολλούς τομείς. Οι αλλαγές άρχισαν πέρυσι το Μάρτιο με σχετικό ν/σ Παυλόπουλου
Αυθαιρεσία του στρατού σε προστατευόμενη ζώνη στον Υμηττό.
Τα σχέδια της κυβέρνησης για μετανάστες και ΛΑΟΣ
Μεταχρονολογημένες επιταγές και από το Δημόσιο για το έλλειμμα.
■ Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο

11 σχόλια:

Αναστάσιος Ι. Καμπάς είπε...

Αγαπητές κυρίες και κύριοι
Είμαι 40 χρονών και αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού απο το 1990. Στα χρόνια της υποτιθέμενης δημοκρατίας που ζούμε, έχω βιώσει και έχω ακούσει πολλά.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι κυβερνώντες, αλλά και εμείς που παπαγαλίζουμε κατηγορούμε τα προηγούμενα πολιτεύματα ως απολυταρχικά, ως κλέφτες και ως προδότες. Δεν μπορώ να αντικρούσω επιτυχώς αυτές τις κατηγορίες γιατί πολύ απλά η ιστορία γράφεται όπως γουστάρουν οι κυβερνώντες και οι νικητές και γιατί πολύ απλά εγώ ως απλός πολίτης δεν μπορώ τόσο εύκολα να ξεφύγω από το τέλμα και την λάσπη που κατασκευάζουν οι τάχαμου σωτήρες / σύγχρονα μεταλλαγμένη ολιγαρχία καθώς και οι αυλικοί τους.
Βέβαια, διαβάζοντας ποικιλόμορφες και ποικιλότροπες απόψεις και ιστορικές αναδρομές, προσπαθώ να φιλτράρω και να κατανοήσω όλα όσα γίνονται. Με απλή νοημοσύνη και λογική μου κινεί τεράστια υποψία οτι οι σημερινοί κυβερνώντες, με λύσσα κατηγορούν τους προηγούμενους κυβερνώντες και τα προηγούμενα πολιτεύματα, ενω στον αντίποδα πράττουν τα ίδια αν οχι τα χειρότερα.
Εχτές κουβεντιάζοντας με καρδιακό φίλο, που προσπαθεί τίμια να διατηρήσει την εταιρία χωματουργικών εργασιών που έχει, με πήγε και μου έδειξε κάποιες μεγαλο-απατεωνιές που γίνονται απο τους μεγαλο-καρχαρίες του συναφιού του οι οποίοι είναι άμμεσα συνδεδεμένοι με το κράτος,. Ταυτόχρονα μου θύμισε οτι ένας απο τους συλληφθέντες τις συμμορίας των 16 ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας με χωματουργικά μηχανήματα (…)Για παράδειγμα. Σήμερα κατασκευάζεται ένα μεγάλο parking, σε κεντρική λεωφόρο που συνδέει την Ποσειδώνος με την Αθήνα και ο μεγαλο-εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο δεν δέχετε να προσλάβει φορτηγά ιδιοκτητών που έχουν νόμιμου όγκου καρότσα (13 κυβικών μέτρων). Προσλαμβάνει μόνο φορτηγά ιδιοκτητών που έχουν καρότσες 18 κυβικών (παράνομες και υπέρβαρες). Ο λόγος προφανές. (…) Εχτές η ευρωπαϊκή ένωση επέτρεψε την κρατική χρηματοδότιση των έργων στο λιμάνι του Πειραιά. Έργα που οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν. Η ερώτηση είναι γιατί έπρεπε ο Πειραιάς και οι γειτονικές περιοχές να φτάσουν σε αυτό το μαύρο χάλι? Η περιοχή έχει υποβαθμιστεί τελείως, σε βαθμό που κινεί υποψίες και ερωτήματα. Δήμαρχος, νομάρχης, βουλευτές είναι άφαντοι. Για να είναι σύμφωνο το λιμάνι μας με τις απαιτήσεις της Διεθνούς Ναυτιλίας θα πρέπει στον Πειραιά και στις γειτονικές περιοχές να γίνουν πολλά έργα. Ποιοί έχουν ώφελος πριν γίνουν αυτά τα έργα να βρούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά σε μαύρο χάλι που θυμίζει προπολεμικές εποχές ή πόλη χώρας υποανάπτυκτης?
Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα.. Κάθε ημέρα ακούμε για ανεργία και οτι το κράτος δεν έχει έσοδα ικανά να γεμίσουν τα ταμεία. Γιατί τότε δεν κάνουμε άνοιγμα σε επαγγέλματα που έχουν χαθεί? Γιατί έχουμε εγκλωβιστεί σε πολύ λίγα επαγγέλματα τα οποία πλέον δεν μπορούν να απορροφήσουν εργαζόμενους? Γιατι κάθε μέρα ακούμε μόνο για δημόσιους υπαλλήλους, για τον τουρισμό, για τους βενζινοπώλες?
Γιατί δεν μιλάμε για την εμπορική ναυτιλία? γιατι δεν μιλάμε για ναυπηγεία? γιατί δεν μιλάμε για βιομηχανίες που πρέπει να γινουν εκτός Αττικής? γιατί δεν δελεάζουμε ξένες εταιρίες να ανοίξουν υποκαταστήματα στην χώρα μας? Γιατί δεν βοηθάμε την επαρχία να σταθεί στα πόδια της έτσι ώστε και την αποκέντρωση να ενισχύσουμε αλλά και την ανεργία να μειώσουμε? Στην επαρχία πλέον ούτε γεωργός δεν μπορείς να γίνεις.
Ποιόν συμφέρει να είμαστε εγκλωβισμένοι στην Αθήνα, η οποία έχει καταντήσει στρατόπεδο για όλους μας και όχι μόνο για τους μετανάστες? Λαός εγκλωβισμένος μου θυμίζει εποχές ρωμαικής αυτοκρατορίας, άρτο και θεάματα, και ρωμαικές αρένες με πολύ αίμα. Λαός εγκλωβισμένος ειναι πρόβατο. Έτσι λοιπόν μας θέλει η σημερινή μας δημοκρατία?
Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε λυπάμαι που ακόμα ζω εδω. Τουλάχιστον στο εξωτερικό, αν δεν είσαι τεμπέλης και λαμόγιο, σου δίνεται η δυνατότητα να ζήσεις ως άνθρωπος. Στην Ελλάδα οχι. Μην έχουμε λοιπόν την απαίτηση να μας σέβονται στο εξωτερικό και να είναι σύμμαχοί μας, εαν πάνω απ' όλα εμείς δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας, τον γείτονά μας, τον συμπατριώτη μας και την πατρίδα μας.

Μετά τιμής
Αναστάσιος Ι. Καμπάς
Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.

Ανώνυμος είπε...

Πάντος τους κατηγορείτε τους Ισπανούς και τους γραφιστες αλλα ο Εναλλακτικός Τύπος σουπερ καλιτεχνικός ειναι. Τουλάχιστον στο πρωτοσέλιδο.

Ανώνυμος είπε...

Kατηγορουμε τους Ισπανους για το μοντελο που επεβαλαν, τη μη δημοσιογραφια και το μη κειμενο. Αν ειχαν την εμπειρια, την προθεση και τις ικανοτητες να συνδυασουν μοντερνα γραμμη με σοβαρη δημοσιογραφια ολα θα ηταν πολυ διαφορετικα. Ομως οπως εχει γινει φανερο απο τα πολλα σχολια ποτε δεν τους ενδιεφερε το κειμενο. Μονον το κασε. Βεβαιως το πρωτοσελιδο του Εναλλακτικου Τυπου ειναι εξαιρετικο, οπως και το υπολοιπο φυλο αποδεικνυοντας πως καλοσχεδιασμενες σελιδες, με μοντερνα προσεγγιση μπορει να συνυπαρχει με σοβαρα ρεπορταζ, καλοδουλεμενα κειμενα αποψεων και αφθονα θεματα. Ολα με ενδιαφερον. Μπορει η συντακτικη ομαδα να ειναι ολιγομελης αλλα αποδεκνυει τι πραγματικα μπορουν να καταφερουν οι εμπειροι επαγγελματιες μεμονωμενα και συνολικα. Και κυριως χωρις ακριβοπληρωμενους διευθυντες, γραφιστες που αδιαφορουν για το κειμενο... επειδη ετσι τους ειπαν, και γκολντεν μπους που συνεχως παιρνουν λαθος αποφασεις.

nikos είπε...

Εδώ στην Πτολεμαΐδα βλέπω υπάρχει μέγα πρόβλημα διακίνησης σας ,και πλακώθηκα με τον περιπτερά για να σας βγάλει στην βιτρίνα .

Ανώνυμος είπε...

Οι Ισπανοί έκαναν πολλά λάθη (αυτό το μοντελάκι του λαϊφ στάϊλ τους είχε παραγγείλει η Γιάννα. Αν τους είχε παραγγείλει κάτι σοβαρότερο θα έπαιρνε άλλο πράγμα), αλλά έδωσαν και αρκετές σωστές υποδείξεις. Και εν πάση περιπτώσει, ο Εν.Τύπος δεν έχει σχέση με το στυλάκι του Ελ.Τύπου (βλέπε Αρούλης σε παρακάτω ανάρτηση).

Δίκτυο ΚΑΠΑ είπε...

Ολόκληρο το κείμενο την υποστήριξης των συνεταιριστικών τραπεζών στην Γαλλία για να περάσουν οι εππιχειρήσεις στους εργαζομένους. στο παρακάτω link και αλλές χρρήσιμες πληροφορίες

www.scop.coop/p1176_FR.htm

Partenariat de la CG Scop avec APERE et le Crédit coopératif pour promouvoir la transmission d’entreprise aux salariés

--------------------------------------------------------------------------------


Paris, le 19 décembre 2008

Devant une salle comble au Palais du Luxembourg lundi 15 décembre, la Confédération générale des Scop a signé avec le Crédit Coopératif et l’association APERE qui accompagne les PME/PMI une convention de partenariat visant à promouvoir la transmission d’entreprise en coopérative auprès des dirigeants d’entreprises en recherche de successeur. Face à l’enjeu démographique du départ programmé à la retraite de plusieurs milliers de dirigeants d’entreprises dans les 10 prochaines années, la reprise d’entreprises par leurs salariés sous forme de coopérative apparaît comme une solution à développer afin de sauvegarder les outils, les emplois et les centres de décisions en région.

Le partenariat entre la CG Scop, APERE et le Crédit Coopératif vise une double dimension de communication et d’accompagnement. En termes de communication, les parties sensibiliseront et informeront leurs publics respectifs, notamment les cédants et repreneurs d’entreprises dans le domaine de la transmission et de la reprise. En termes d’accompagnement, la Confédération générale des Scop et APERE mettront leurs équipes au service des projets de transmission d’entreprise en coopérative, et apporteront leur expertise respective auprès des cédants et des repreneurs salariés, appuyés dans le domaine bancaire et financier par les équipes du Crédit Coopératif.

« La transmission des entreprises va bien au-delà de la seule problématique du cédant, du repreneur et des salariés » a annoncé Patrick Lenancker, président de la Confédération générale des Scop lors du colloque précédant la signature de la convention de partenariat au Sénat et destiné à présenter la formule coopérative dans le cadre de la transmission d’entreprise. « C’est aussi un enjeu politique majeur de premier plan. Ce qui est en question, ce sont des dizaines de milliers d’emplois sur tout le territoire et le risque de perte des savoir-faire » a-t-il souligné. Dans le contexte de crise économique et de mondialisation financière, Claude Marie, président d’APERE, « partage avec la Confédération générale des Scop l’ambition de replacer l’Homme au cœur de l’entreprise. La Scop est une solution efficace et pérenne pour les emplois et l’épanouissement des Hommes. »

« On n’a pas le droit de laisser disparaître des entreprises » complète Hugues Sibille, directeur général délégué du Crédit Coopératif, « C’est pourquoi il faut soutenir la formule coopérative dans le cas des transmissions. On a coutume de dire que le cédant vend son passé et que les repreneurs achètent leur avenir. Dans le cas des Scop, les salariés poursuivent leur passé et construisent leur avenir. C’est une continuité. L’une des clés du succès, c’est l’accompagnement. C’est pourquoi nous travaillons avec la CG Scop qui porte la formule Scop et l’entrepreneuriat coopératif. C’est pourquoi nous travaillons avec APERE qui accompagne les entrepreneurs. »


Extraits des interventions


Contacts presse

APERE
Nicole Coiffard ou Laetitia Ferace : Tél : 01 39 62 33 42 - lferace@cordiane.com

Crédit Coopératif
Claude Sevaistre : Tél. 01 47 24 89 71
Laure Capblancq : Tél. 01.47.24.80.64

Confédération générale des Scop
Pierre Liret : Tél. 01 44 85 47 02 -

Για το Δίκτυο ΚΑΠΑ
Λουκάς Μπρέχας
www.diktio-kapa.dos.gr
info@diktio-kapa.dos.gr

Ανώνυμος είπε...

Πιθανον ο τελευταιος ανωνυμος να εχει δικιο, δηλαδη η Γιαννα να παραγγειλε αυτο που λουστηκαμε ολοι στην εφημεριδα και αυτο να ελαβε. Θα επρεπε ομως οι Ισπανοι να της πουν πως το συγκεκριμενο στυλ εφημεριδας δεν θα υπηρχε ουτε μια πιθανοτητα να επιβιωσει. Αυτο κανουν οι σωστοι οταν αναλαμβανουν κατι πολυ σοβαρο, καταθετουν αποψη, συμβουλευουν και επιμενουν προκειμενου να πετυχει το εγχειρημα. Ακομη και κοντρα στον επιχειρηματια, διοτι υποτιθεται οτι υπερασπιζονται και τα συμφεροντα του. Και οχι τωρα να δεχονται καταιγισμο πυρων απο παντου. Ετυχε να δω τη διαμορφωση της σελιδας με τον ΑΣ απο την αρχη και ειχα φριξει. Οχι μονον για την κακιστη αισθητικη αλλα αναλογιζομενος την υποδοχη που θα ειχε απο το σοβαρο αναγνωστικο κοινο-μια ακομη μπουρδα. Στις μεγαλες εφημεριδες οι συσκεψεις ειναι μια πολυ σοβαρη υποθεση. Μπορει ο διευθυντης να νοιωθει συχνα πως εχει το αλαθητο αλλα αν διαθετει καλοδιαλεγμενα στελεχη θα ακουσει, θα συμβουλευτει, θα ρωτησει και αν χρειαστει θα τροποποιησει τις επιλογες του. Το υποστηριζω γιατι πολλες φορες εχω λαβει μερος σε συσκεψεις μεγαλων εφημεριδων οπου ακουγονται ολοι, για τον απλο λογο οτι πληρωνονται να εχουν τεκμηριωμενη αποψη. Και σας βεβαιωνω πως ακριβως το ιδιο γινεται και στον Εναλλακτικο Τυπο οπου οι παλαιοτεροι και πιο εμπειροι συναδελφοι συμμετεχουν καθισμενοι σε επαλληλους κυκλους γυρω απο το τραπεζι. Χωρις να τους υποχρεωσει κανεις. Αυθορμητα νοιωθουν οτι αυτη ειναι η υποχρεωση τους, να προσφερουν τη γνωση τους και τις δυναμεις τους. Πολυ θαθελα δε να ηταν καπου παραδιπλα η ντρημ τημ του παλαιου ΕΤ για να διαπιστωσει πως κτιζονται οι πραγματικα σοβαρες εφημεριδες. Με συνεχη διαλογο, με προτασεις που πεφτουν συνεχως στο τραπεζι, με κεφι και φαντασια και οχι με ακριβοπληρωμενα πατρον απο το συρταρι. Ισως ειναι η μοναδικη τοσο πολυανθρωπη συσκεψη που βγαζει μια "μικρη" εφημεριδα. Διοτι βεβαια δεν μετραει η ποσοτητα (ο αριθμος των σελιδων) αλλα η ποιοτητα.

microsoul είπε...

@ nikos

Φίλε ευχαριστούμε για τη στήριξη. Οντως, διαπιστώσαμε και εμείς μετά λύπης μας ότι μετά την επιτυχία του πρώτου φύλλου του Εναλλακτικού Τύπου υπήρξαν προβλήματα στη διανομή της εφημερίδας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν ηθελημένα, αλλά σίγουρα πολλοί ενοχλήθηκαν από την κυκλοφορία των 10.000 που πέτυχε ο Εναλλακτικός Τύπος.
Δυστυχώς το κύκλωμα της διανομής είναι «άβατον» και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βασιζόμαστε στη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και τον επαγγελματισμό των διανομέων. Οσο για τους εφημεριδοπώλες, και εκεί υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, καθώς προτιμούν να προωθούν τα φύλλα των 3 και 4 ευρώ, αντί του 0,5 ευρώ του Εναλλακτικού Τύπου που θα τους αποφέρει συγκριτικά μακράν μικρότερο έσοδο. Και βέβαια υπάρχουν και οι σπάνιες περιπτώσεις εκείνων που δεν επιθυμούν καν να εμφανίσουν το φύλλο στο «μανταλάκι», είτε από πολιτικής άποψης είτε για προσωπικούς λόγους.
Πάντως ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τη στήριξη. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φτάσουμε παντού και να μας δουν ακόμη και εκείνοι που αντιδρούν ή εθελοτυφλούν

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι διαβαζω με λυπη μου τα προβληματα που παρουσιασθηκαν στη διανομη του ΕνΤ. Εφ οσον βγαλατε πολυ καλο φυλο (που οντως ηταν πολυ καλο) και εφ οσον πετυχατε κυκλοφορια 10.000 φυλλων δεν ηθελε και πολυ να μπειτε στο ματι αρκετων. Ποιοι ειναι τουτοι οι μικροι που ενω απολυθηκαν σηκωσαν κεφαλι βγαζουν καλη εφημεριδα και ζητουν τα ρεστα. Φατε τους. Τα υπολοιπα περι διανομης εφημεριδοπολων κλπ., θεωρουνται περιπου αναμενομενα αλλα και δειγματα αντιληψεων που αναγκαστικα τελειωνουν αφου θα συμπαρασυρθουν απο την κατρακυλα των μεγαλων κατεστημενων ΜΜΕ. Αποψη μου, στραφειτε στα μπλογκς, εκει ειναι το μελλον, πορευθειτε μαζι τους, σαν μια δυναμη. Θυμηθειτε με θα κερδισετε. Με αγωνα, κοπο και θυσιες θα κερδισετε. Και μην κανετε τωρα πισω. Ας ειναι καλοκαιρι. Αυτο περιμενουν. Να δουν οτι εισασταν τραπουλοχαρτα.

Victoria Tzouma είπε...

Παιδιά, βρήκα τον ΕΤ ακόμη και στα Κύθηρα, το Σάββατο το απόγευμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμ, Βικτωρια στα Κυθηρα εστειλαν τον ΕνΤ για να μην τον .... ζητησει κανεις. Σου λεει ποιος θα σκεφτει κατι τετοιο στο πανεμορφο νησι που συνηθως δεν βουλιαζει απο τουρισμο οπως πχ οι Κυκλαδες η τα Επτανησα. Οποτε βαλτα στο πλοιο και στειλτα εκει. Ολα. Μην κυτας που βρεθηκες εκει. Που να το φανταστουν οτι εχουμε παντου... παρατηρητες. Οπως και να εχει την ζημια την εκαναν. Αλλωστε επισημανθηκε και σε κεντρικο σχολιο. Εμεις το περιμεναμε. Οχι σε μεγαλα περιπτερα, οχι σε κιοσκια, οχι στα μανταλακια, ναι σε ντανες αλλα στο... πατο. Και παραχωνιασμενα τα φυλλα, να μην φαινονται. Να υποθεσουμε τωρα οτι ενα 16σελιδο θα απειλουσε τα υπερωκεανεια του Σ/Κ μαλλον δυσκολο μας φαινεται. Εκτος και αν πραγματι πηγαινουν τοσο ασχημα οσο δεν φαινεται στις... κυκλοφοριες.