Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Βουλή: στις "καλένδες" η κρίση στον Τύπο


Σε παιχνίδια τακτικής εξακολουθεί να επιδίδεται η κυβέρνηση, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να πετά τη μπάλα στην εξέδρα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αμήχανα έως αδιάφορα το ζήτημα των εργαζομένων του ET και του City.
Στη συνεδρίαση που έγινε με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εγγραφή στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής, αποφασίστηκε το θέμα της «κρίσης στο χώρο του Τύπου» να συζητηθεί σε επόμενες συνεδριάσεις, με την παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΙΗΕΑ, του ΕΣΡ και άλλων ενώσεων και φορέων στο χώρο του Τύπου και των ηλεκτρονικών Μέσων.
Έτσι, και ο υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε τη συζήτηση στις καλένδες και ταυτόχρονα στον… πολιτικό υφιστάμενό του, Κώστα Γκιουλέκα, τον οποίο «εξουσιοδότησε» να παραστεί στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Ειδικά για το θέμα των εργαζομένων του ΕΤ και του City, ο κ. Παυλόπουλος περιορίστηκε να αναφέρει πως η συζήτηση για την κρίση στον χώρο του Τύπου ξεκίνησε με αφορμή αυτό το «γεγονός», εκφράζοντας απλώς τη λύπη του και τη συμπαράστασή του.
Την ίδια στιγμή, και οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής αντιμετώπισαν μάλλον επιπόλαια το ζήτημα, προτιμώντας να βάλουν στην ατζέντα θέματα όπως οι… δημοσκοπήσεις και ο εκλογικός νόμος (!!!). Επί της ουσίας, στο ζήτημα των εργαζομένων του ΕΤ και του City αναφέρθηκε μόνον ο Απόστολος Κακλαμάνης, ζητώντας, μάλιστα, από τον υπουργό Εσωτερικών να δώσει άμεσα απαντήσεις για το επείγον θέμα της συχνότητας του City. Με την τοποθέτηση αυτή συντάχθηκε και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Γιάννης Τραγάκης μίλησε για ανάγκη να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με σοβαρότητα το πρόβλημα των εργαζομένων.
Οι υπόλοιποι βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης έμειναν μόνο σε γενικόλογες τοποθετήσεις και αναφορές εν αναμονή των επόμενων συνεδριάσεων της Επιτροπής, εντοπίζοντας το πρόβλημα στην… ποιότητα των τηλεοπτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων και στην κατανομή των κονδυλίων της κρατικής διαφήμισης – για την οποία θέση του κ. Παυλόπουλου ήταν ότι από το 2005 μπήκε τάξη και διαφάνεια.

3 σχόλια:

monsier canibal είπε...

Πάκης, ο δικηγόρος των εκδοτών και των μεγάλων συμφερόντων. Διόλου αναμενόμενη η εξέλιξη. Με την ευκαιρία, κύριε Παυλόπουλε, είχατε στο παρελθόν (δεκαετία 1990) γνωμωδοτήσει υπερ Ζημενς-Ιντρακόμ για συμβάσεις με τον ΟΤΕ; Περιμένω με ανυπομονησία την απάντηση για να αντπαντήσω, όχι με λόγια...

monsieur canibal είπε...

monsieur cannibal

http://www.youtube.com/watch?v=IKehrZrr5Xg

Γεωργία Σαδανά είπε...

Αγαπητές/οί Συναδέλφισσες/οι,

Ακούγοντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης την παρέμβαση της κας Χάϊκου, μου γεννήθηκε η ανάγκη να καταγράψω τους κοινούς μας προβληματισμούς, καθώς το πρόβλημα σας είναι και πρόβλημά μας. Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τον Εναλλακτικό Τύπο, αφού ο ελεύθερος τύπος είναι εξ' ορισμού εναλλακτικός.
Καλό αγώνα.
Γεωργία Σαδανά
Δημοσιογράφος