Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ο Εναλλακτικός Τύπος συνεχίζει...

Ο "Εναλλακτικός Τύπος", η εφημερίδα των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου κυκλοφορεί ...ελεύθερος και σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου.
Βγαίνουμε ξανά στο... μανταλάκι, με μοναδικό σύμμαχο στο μεράκι μας την ανταπόκριση του κόσμου.
Επιστρέφουμε με
ρεπορτάζ, πολιτικές αναλύσεις, παρασκήνιο και αποκλειστικά θέματα που θα συζητηθούν, αποδεικνύοντας ξανά πως η πένα των δημοσιογράφων του ΕΤ δε φιμώνεται έτσι εύκολα....

Πρώτο μας θέμα τα "λογοκριμένα"... Καυτά ρεπορτάζ συναδέλφων που βρίσκουν θέση, έστω και τώρα στην εφημερίδα μας, μιας και η "πεφωτισμένη ηγεσία" του Ελεύθερου Τύπου τότε τα παρέπεμψε στις καλένδες, είτε με άνωθεν εντολή, είτε γιατί δεν συνέφεραν τα "μαγαζάκια" που είχαν στηθεί στους κόλπους του ΕΤ.
Κι ακολουθούν διεθνής πολιτική, οικολογικά σκάνδαλα αλλά και ο Τζος Τσίλντρες που.."καρφώνει" αποκλειστικά στον Εναλλακτικό Τύπο.

Ραντεβού σήμερα στα περίπτερα μόνο με 0,50 ευρώ
(οι εργαζόμενοι του ΕΤ δεν λαμβάνουμε έσοδα από την εν λόγω έκδοση)


Και το βράδυ έχει πάρτυ! Ελάτε μαζί μας στην Πλατεία Αλέκου Παναγούλη, στον Αγ. Δημήτριο (Μπραχάμι) να τα πούμε, να τα πιούμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε.
Εμείς δεν θά χουμε ...Tiesto, θα'χουμε όμως στη σκηνή τον Κωνσταντίνο Β, τα συγκροτήματα Magic de Spell, Tρόπος, Αστρόπλοια και AMPM και στα πλατώ τον DJ Κώστα Χριστοδουλή.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους...
Ελεύθερους
και Εναλλακτικούς Τύπους

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά εξηγήστε μου κάτι: αν "οι εργαζόμενοι του ΕΤ δεν λαμβανουν έσοδα από την έκδοση" τότε ποιος τα παίρνει; Και τότε γιατί να στηρίξουμε την προσπάθεια; Ο μόνος λόγος για να το κάνω είναι για να στηρίξω τους "εργαζόμενους του ΕΤ" που έχασαν τη δουλειά τους!

Ν.Α. είπε...

@ Ανώνυμος Το μισό ευρώ καλύπτει τα έξοδα διανομής. Αγοράζοντας τον Εναλλακτικό στηρίζετε τη φωνή των εργαζομένων, που αγωνίζοντται και αποδεικνύουν ότι δεν ειναι όλοι κατευθυνόμενοι, "αχρηστοι" ή τελειωμένοι... Στηρίζετε ενα εγχείρημα να υπάρχει μια εφημερίδα χωρίς εξαρτήσεις. Και αγοράζοντας την, βάζετε ενα λιθαράκι στο να υπάρξει η επόμενη μέρα για τον ΕΤ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, επειδή λέμε με την παρέα μου να έρθουμε, τι ώρα ξεκινάει;

microsoul είπε...

Για 8.30 έχουμε πει, αλλά οι περισσότεροι θα είμαστε από τις 8.00 εκεί για να μπαίνουμε και στο κλίμα...

Ανώνυμος είπε...

Πήγα σήμερα σε όλα τα περίπτερα και ψιλικατζίδικα (5-6 σύνολο) που είχαν πάει και το προηγούμενο Σάββατο για να δώ εάν έχουν τον Εναλλακτικό Τύπο. Σε πολλά δεν υπήρχε γιατί δεν τους είχαν πάει (ένα ήταν κεντρικά στη Συγγρού μάλιστα), σε κάποια είχε ξεπουλήσει 5-6 φύλλα, και σε κάποια υπήρχαν στίβες. Ρε παιδιά, μήπως σας σαμπόταραν αυτή τη φορά; Γιατί την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε παντού. Τώρα υπήρχε εκεί που δεν πούλησε την προηγούμενη εβδομάδα, και εκεί που πούλησε δεν είχαν στείλει.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει το τρωκτικό:

Δεν έκανε μήνυση ο Σεραφείμ Κοτρώτσος στο troktiko, όπως μάθαμε, σε επικοινωνία που είχαμε και όπως μας διαβεβαίωσε, ουδέποτε έκανε μήνυση, ούτε προτίθεται να κάνει. Με αυτό τον τρόπο, στον πόλεμο που έχουμε...


μένει μόνο ο Παπαδρόσος του Alpha, ο οποίος και υπέβαλε μήνυση για κακούργημα!!!. Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος επιβεβαίωσε ότι η σύζυγός του εργάζεται στην ΕΥΠ, και δεν είναι άλλωστε όπως υποστήριξε ούτε κρυφό, ούτε κακό. Όσον αφορά την ψηφιακή ΕΡΤ, ξεκαθάρισε, ότι η εργασιακή του σχέση, τελείωσε πριν από ενάμιση χρόνο- υπήρξε πάντως-. Έτσι ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο, αλλά μένει και ο άλλος εκεί των Γερμανών που θα δει από κοντά ότι ο πόλεμος δεν διεξάγεται μόνο στους υπονόμους

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση μετά την επιστολή Κουσούλη στο σάϊτ Αντινιούς. Νομίζω ότι ο Κουσούλης πήγε για μαλί και βγαίνει κουρεμένος.


http://www.antinews.gr/?p=8668

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Ράμμος ο "επαναστάτης" του ΚΚε που είναι; Καλά να σας αδειάζουν οι σόμπολοι και οι τσλαπατηδες, αλλά και ο Ράμμος που μου το παίζει έξω και απέναντι σε όλα; Τι γίνεται ρε μεγάλε, είναι πολλά τα λεφτά που έδινε η Γιάννα στην Αλέκα (9 εκατομμύρια το χρόνο στην Τυποεκδοτική) και με τόσα σας έκλεισε το στόμα. Γι αυτό πουλήσατε με ποσοστά στην αγορά 470 εργαζόμενους; Ντροπή ρε. Και που'σαι, Ράμμο, έτσι για να θυμηθείς και ποιός είμαι. Οταν εσύ πήγαινες, εγώ ερχόμουν. Θυμήθηκες;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κυριαρχεί μέσα μου ακόμα και σήμερα είναι περισσότερο οργή για το κατιναριό, το βλαχοκίτς, τη Γιάννα και τα γιουσουφάκια της που έκλεισαν την εφημερίδα, παρά ανησυχία για το αύριο. Και κανα χρόνο να χρειαζόταν να μείνω στην ανεργία, για να της τσακίσω το προφίλ της και να μην ξανακυκλοφορήσει δημόσια, και τα χαϊβάνια της να μην ξαναβρούν δουλειά, ευχαρίστως.

Δίκτυο Κ.Α.Π.Α. είπε...

Για την προώθηση του τρίτου συνεταιριστικού τομέα στον τόπο μας

Στέλνουμε την συμπαράστασή μας στην έκδοση του Εναλ. Τύπου
Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε στο 1 φύλλο του ΕΤ ότι Υπεύθυνος της έκδοσης είναι Εκδοτικός Δημοσιογραφικός Συνεταιρισμός αλλά και για την κακοδιαχείριση του City στο 2 φύλλο. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του άρθρου EDITORIAL 1 φύλλου για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τα δύο συστήματα της δημόσιας και ιδιωτικής Οικονομίας. Συμφωνούμε ότι η εποχή της μεταπολίτευσης έχει κλίσει. Ένα νέο σύστημα, τουλάχιστον για την Ελλάδα μιας και στον υπόλοιπο κόσμο έχει 800.000.000 μέλη, εισάγει την Οικονομική Δημοκρατία στις σχέσεις των ανθρώπων, πέρα από την Διοικητική Δημοκρατία που κατέχουμε.
Ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που και εσείς επιλέξατε, εδώ και 100 τουλάχιστον χρόνια.
Εμείς ακολουθούμε τις διαδικασίες συνδεδεμένου μέλους με αυτή την μεγάλη οικογένεια την Διεθνή Συνεταιριστική Συμμαχία www.ica.coop που πιστεύει στην αυτοβοήθεια και την αλληλεγγύη μεταξύ των συνεταιρισμών που όλοι μαζί αποτελούν την 10η οικονομία στον κόσμο σεβόμενη παράλληλα τις ανθρώπινες ανάγκες. Ζητούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά για την διερεύνηση της δυνατότητας της προώθησης του συνεταιριστικού μοντέλου. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στην ελληνική έκδοση του περιοδικού της ICA http://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/DigestGR65.pdf (αρχική αγγλική έκδοση http://www.ica.coop/publications/digest/65-digest.pdf )
Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον, ειλικρινά θα θέλαμε να το δούμε ως ένθετο του ΕΤ

Λυπούμαστε που δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε στο πάρτι
Για το μη κερδοσκοπικό
Δίκτυο ΚΑΠΑ
Λουκάς Μπρέχας
www.diktio-kapa.dos.gr
info@diktio-kapa.dos.gr

Δίκτυο ΚΑΠΑ είπε...

Από Δικτυο ΚΑΠΑ
Παρακαλώ σε σχόλιο που στείλαμε πρίν 1 ώρα γραψαμε λανθασμένα την λέξη κακοδιαχείρηση και εννοούσαμε αυτοδιαχείρηση, παρακαλώ διορθώστε το

Με τιμή
Λουκάς Μπρέχας

microsoul είπε...

Τέλεια η συναυλία. Μετά από ένα πολύ καλό δεύτερο φύλλο ήρθε και το rockΕΤ και μας ανέβασε την ψυχολογία. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και τους καλλιτέχνες που μας στήριξαν. Ελπίζουμε το ραντεβού να επαναληφθεί...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ραμμος παντα ετσι ηταν μην κοροιδευομαστε. Παρευρισκοταν επι μερες στις συνελευσεις του ΕΤ και περισσοτερο του Σιτυ, σε βαθμο ενοχλητικο. Για να πω την αληθεια δεν καταλαβα σε τι προσφερε. Μπορει ομως να υποθεσει κανεις οτι .... μαλλον δεν του αρεσε η ιδεα να λειτουργησουν ξανα αυτο- διαχειριζομενα τα δυο μεσα. Βλεπεις δεν θα ειχαν αφεντικα, δεξια και... αριστερα. Να του θυμησουμε παντως την μονιμως αρνητικη, για να μμην πουμε διαλυτικη σταση του, καθε φορα που γινεται προσπαθεια να συγκροτηθει προεδρειο της ΕΣΗΕΑ απο προοδευτικες δυναμεις. Για αυτο το απιστευτο χαλι με τον κ. Πανο που εχουμε φορτωθει τοσα χρονια εχει και αυτος τις ευθυνες του. Και δεν ειναι λιγες.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια και σε αλλα με υγεια και επιτυχιες. Εξαιρετικο παρτυ, αψογη εφημεριδα !!!! Το χθεσινο φυλο δεν παιζεται. Αν ειχε πολυ περισσοτερες σελιδες θα ηταν ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. Μην το βαζετε κατω, ουτε με ζεστη, ουτε με καλοκαιρινες διακοπες, ουτε με ηττοπαθεια. Τωρα κολαει το σιδερο. Προχωρειστε μπροστα βγαζοντας και αλλα φυλλα. Δημιουργειστε και ιστοσελιδα. Κρατειστε ενεργη τη βασικη συντακτικη ομαδα. Εχουν αρχισει να προβληματιζονται εδω και εκει. Και με το φυλλο συνολικα, αλλα και με οσα γραφουν τα μπλοκς που ειναι μαζι σας. Τωρα τους δειχνετε γιατι πραγματικα εκλεισε ΕΤ. Διοτι τον διαχειριζονταν οι μετριοι που τον φουνταραν και οχι επαγγελματιες οπως εσεις. Δεν εχει ξαναγινει κατι τετοιο στην Ελλαδα. Με δυναμη εμπρος.

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι υπαρχει κατι ενδιαφερον που πρεπει να το καταθεσω. Πριν απο λιγο ψαχνοντας στο διαδικτυο εντοπισα μπλοκ το οποιο δειχχνει να μην ειναι στην Ελλαδα το οποιο κανει εκτεταμενη αναφορα στο προβλημα του ΕΤ καθως και στις προσπαθειες να κυκλοφορησει ο Εναλλακτικος Τυπος. Αν οντως ετσι ειναι μπραβο στα μπλοκς, εντος και εκτος Ελλαδας. Ευκαιρια να δωσετε αλλες διαστασεις στον αγωνα σας.
http://www.chrisni1.blogspot.com/

Δικτυο ΚΑΠΑ είπε...

Ενα απόσπασμα από το περιοδικό της Διεθνής Συνεταιριστικής Συμμαχίας http://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/DigestGR64.pdf
Ισως το βρείτε ενδιαφέρον

Η Crédit Coopératif στηρίζει τη μετάβαση των εταιρειών στο συνεταιριστικό μοντέλο

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Γαλλική
Συνεταιριστική Τράπεζα, Crédit
Coopératif υπέγραψε συμφωνία
με την Συνομοσπονδία Εργαζο-
μένων Συνεταιρισμών SCOP και
την οργάνωση στήριξης της Έ-
νωσης των ΜΜΕ την APERE,
για να παρέχει υποστήριξη σε
απερχόμενους επιχειρηματίες που
αναζητούν διάδοχα σχήματα,
ζητώντας τους να εξετάσουν το
συνεταιριστικό μοντέλο ως ένα
ομαλό τρόπο μετάβασης της ε-
ταιρείας στους υπαλλήλους.
Η Crédit Coopératif το θεωρεί ως
έναν τρόπο για να διατηρήσουν οι
εργαζόμενοι την εργασίας τους,
αλλά και για να εξασφαλιστεί η
μεταβίβαση της επιχειρηματικής
γνώσης.
Λαμβάνοντας υπόψη της τις δη-
μογραφικές μεταβολές στη Γαλ-
λία, όπου χιλιάδες επιχειρηματίες
των ΜΜΕ θα αποσυρθούν στα
επόμενα 10 έτη, οι συνεταιρισμοί
των εργαζομένων θεωρούνται ως
μια επιλογή που οι συνταξιοδο-
τούμενοι επιχειρηματίες θα πρέ-
πει να εξετάσουν σοβαρά. Η
Crédit Coopératif θα παράσχει
την όποια οικονομική στήριξη
στους νέους συνεταιρισμούς, ενώ
οι άλλοι συνεργάτες θα μεταδώ-
σουν την απαραίτητη τεχνογνω-
σία. Για τις επιχειρήσεις που περ-
νούν στο συνεταιριστικό μοντέλο
προβλέπεται ένα φωτεινό μέλλον
στη Γαλλία. Βλέπε
www.scop.coop/p1176_FR.htm
Για
Δίκτυο ΚΑΠΑ
Λουκάς Μπρέχας

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανωνυμο φιλο που αναφερεται στο κατηναριο, το βλαχοκιτς κλπ. και τα γιουσουφακια, να πω οτι τον καταλαβαινω απολυτα γιατι εζησα την κατασταση απο μεσα. Και λιγα λεει ο ανθρωπος γι αυτο τον αχταρμα. Που δεν ηξερε η δεν μπορουσε να αξιολογησει τα σοβαρα θεματα. Θυμαμαι ειχα παει ενα αποκλειστικο που προερχοταν απο το εξωτερικο. Δεν το εχει κανεις. Ετυχε η το πετυχα ειναι αλλο ζητημα. Ενθουσιαστηκαν οσοι καταλαβαν και το προετοιμασαν. Η εφημεριδα ηταν ακομη αξιοπλοη. Ωστοσο εκεινη την μερα μεσολαβησε ενα πολυ σοβαρο γεγονος που αλλαξε την σειρα στην επικαιροτητα. Το θεμα αναβληθηκε και η δικη μου λογικη προταση ηταν αφηστε το οταν εχετε χωρο να παρει και παλι τη θεση του ητοι πρωτο. Ειναι σαν να τους ειπα χαντακωστε το. Δεν θυμαμαι σε ποιες σελιδες πισω πισω το εβαλαν. Εκτεθηκα στις πηγες μου ενω ηδη ειχα αρχισει να χανω εμπειστους ανθρωπους. Παραλληλα διαπιστωνα οτι και αλλοι συναδελφοι εβλεπαν να εγκαταλειπονται απο τις πηγες τους οι οποιοι διαπιστωναν οτι δεν αξιζε να διδουν πληροφοριες σε τετοια εντυπα. Οπως καταλαβαινετε ουτε 5000 ουτε 10000 ευρω μπορουν να αντισταθμισουν μια τοσο σοβαρη ζημια σε ενα επαγγελματια. Αλλα μηπως τα στελεχη εκει βασισθηκαν ποτε σε τετοιο ειδος δημοσιογραφιας για να το τιμησουν.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ενδιαφερον αυτο που αναφερει το Δικτυο ΚΑΠΑ σχετικα με την χρηματοδοτηση συνεταιριστικων επιχειρησεων σε περιπτωση αποχωρησης του επιχειρηματια. Και εμεις καπως ετσι το σκεφθηκαμε στον εναλλακιτκο τυπο ενδεχομενως ακροβατοντας αναμεσα στην ουτοπια και το εφικτο αλλα παντα μεσα στην πραγματικοτητα. Και παλευουμε να κανουμε το ονειρο μας πραγματικοτητα. Ξερετε ποσοι και μαλιστα... δηθεν προοδευτικοι βρεθηκαν να υποστηρξουν οτι δεν γινονται τετοια πραγματα, ειναι αδυνατον να λειτουργησουν επιχειρησεις ετσι, οτι ειναι θνησιγενες το εγχειρημα κλπ. Μαλλον δεν τους συμφερει διοτι θα αλλαξει το επιχειρηματικο στατους. Οι Γαλλοι μονον ανοητοι δεν ειναι, βλεπουν μακρυα και χρηματοδοτουν με ορους ανοιχτης αγορας οτι κρινουν καλυτερο. Εκτος απο τους εργαζομενους που θιγονται αμεσα με την απωλεια θεσεων εργασιας ζημιωνεται και το κρατος απο το κλεισιμο επιχειρησεων. Στοχος καθε λογικου ανθρωπου ειναι να παραμενουν σε λειτουργια οι επιχειρησεις με ολες ενδεχομενως τις διαρθρωτικες αλλαγες ωστε να ειναι βιωσιμες. Μου κανει εντυπωση οτι στην Ελλαδα και μαλιστα στον τομεα των ΜΜΕ επικρατει τοση αρτηριοσκληρωση καιδυσκαμψια. Ο ΕΤ επρεπε να παραμεινει σε λειτουργια με ολες τις αναγκαιες αναπροσαρμογες. Για παραδειγμα αν αποχωρουσαν ολα τα ακριβοπληρωμενα στελεχη, που οπως αποδειχτηκε δεν χρειαζονταν, ηδη θα ειχε ελαφρυνει κατα πολυ ο προυπολογισμος της εφημεριδας. Και αντι αυτου τα αφησαν να τον χαντακωσουν μαζι με ολες τις αστοχες επιχειρηματικες επιλογες.

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι, ο θανατος του θρυλικου Ντειβιντ Κρονκαιτ με γεμισε με θλιψη. Οχι μονον για την απωλεια ενος ανθρωπου αλλα και ενος εξαιρετικου επαγγελματια, λειτουργου καλυτερα, υπηρετη της αληθειας, που μαλλον ομοιος του δεν θα βρεθει. Στις Ηνωμενες Πολιτειες των μεγαλων αντιθεσεων μπορουν η μπορουσαν να αναδειχθουν και τετοιες προσωπικοτητες. Ειναι να θλιβεται κανεις που δεν εχουμε στις μερες μας ενα προσωπο παρομοιου βεληνεκους, επιλογων και κυρους που να υπηρετει τοσο σωστα τη δημοσιογραφια στην Ελλαδα. Ακιζομενοι τηλεσταρ, εκδοτες, διευθυνταδες, παρατρεχαμενοι, πρωινατζηδες, μεσημεριατζηδες κλπ., συμπλεκονται ολοι μεσα σε τοπιο που ομοιο του μαλλον δυσκολα συνανταει κανεις σε αλλες χωρες. Το παραδειγμα του Κρονκαιτ ασφαλως δεν μπορει να γινει αντιληπτο στο συνολο της ελληνικης δημοσιογραφικης οικογενειας. Ομως ακομη περισσοτερο με θλιβει οτι και στην Ελλαδα υπαρχουν εξαιρετοι δημοσιογραφοι, συνηθως "ανωνυμοι", σοβαροι επαγγελματιες που οχι απλως κανουν σωστα τη δουλεια τους αλλα εχουν πολλα περιθωρια για να την εκτοξευσουν και ομως παραμενουν παραγκωνισμενοι. Και οι ιδιοι ξερουν πλεον πως, με τις σημερινες συνθηκες, εκτος Ελλαδας ειναι περιπου αδυνατον να ακουστουν. Δεν ειναι μια μεγαλη αδικια;

Δικτυο ΚΑΠΑ είπε...

Φίλε ανώνυμε και εγώ πριν μάθω για την Διεθνή Συνεταιριστική Συμμαχία www.ica.coop πίστευα ότι είναι μια ουτοπία, αλλά τελικά είναι η μόνη κοινωνική πρόταση που αποδίδει εδώ και εκατό χρόνια. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η πρόταση στην Γαλλία δεν είναι κυβερνητική, προέρχεται από μια μεγάλη συνεταιριστική τράπεζα, όπως κάνουν όλες οι συνεταιριστικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα, ο συνεταιριστικός τομέας δεν ανήκει ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό των επενδυτών, άλλωστε οι συνεταιρισμοί δεν μπαίνουν στο χρηματηστήριο συμφωνα με τις αρχές τους. Πως βρίσκουν χρήματα? Ενα παράδειγμα στο δικό μας blog στο δεύτερο κείμενο, είναι θέμα τεχνικής ( πολύ βάζουν από λίγα χρήματα για την συγκέντρωση του κεφαλαίου και όχι λίγοι να βάζουν πολλά και να ελέγχουν την εταιρεία Ο καθένας αμοίβεται βαση της εργασίας του και όχι βάση των κεφαλάιων που έβαλε( 3η συνεταιριστική αρχή http://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/arxes.pdf)
Blog με δύο κείμενα ( διαβάστε πρώτα το δεύτερο είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το πως δουλεύουν)
http://diktio-dikaio.blogspot.com/

Με τιμή
για το Δίκτυο ΚΑΠΑ
Λουκάς Μπρέχας
www.diktio-kapa.dos.gr
info@diktio-kapa.dos.gr

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζω συνεχως το μπλοκ σας και εχω διαπιστωσει οτι περα απο το δικαιολογημενο θυμο και την αγανακτηση κατατιθενται πολυ ενδιαφερουσες αποψεις. Για παραδειγμα σχετικα με το ρολο που τελικως πρεπει να εχουν τα στελεχη, το ενδεχομενο συν-αυτοδιαχειρισης επομενως και της εκλογης καποιων στελεχων. Επισης για τη διασφαλιση που πρεπει να υπαρχει ωστε το δημοσιογραφικο εργο αυτουσιο και αυθεντικο να απευθυνεται στους πολιτες και οχι μεσα απο φιλτρα. Νομιζω ειναι αναγκαιο ολες αυτες οι αποψεις να ομαδοποιηθουν και να δημοσιοποιηθουν περα απο τα ορια ενος μπλοκ. Ειναι πολυ ενδιαφερουσες για να χαθουν. Και ακομη θεωρω πολυ μεγαλη ευκαιρια την απωλεια της εφημεριδας, βεβαιως στον επικοινωνιακο τομεα, διοτι μεσα απο το γεγονος μπορουν να αναδειχθουν πολυ σοβαρα ζητηματα οπως ποιοτητα δημοσιογραφικου λογου, πειραματικη συνδιοικηση εργαζομενων και επιχειρηματιων, καθαρση του τοπιου, το οποιο στη κυριολεξια μολυνεται απο λογης εξωδημοσιογραφικα στοΙχεια, οπως ευστοχα εχουν αναφερει πολλοι καταθετοντας τις οδυνηρες εμπειριες και τις αποψεις τους. Διαπιστωνω οτι η δημοσιογραφια εχει περιπεσει σε ενα ληθαργο που συντηρει η τηλεοραση και το, σε καποιο βαθμο πλασματικο, ζητημα περι εξασθενισης του παραδοσιακου δημοσιογραφικου λογου. Ως μαχιμοι δημοσιογραφοι εχοντας στο ενεργητικο σας και τον πολυ επιτυχημενο εναλλακτικο τυπο πρεπει να παρετε θεση. Επιβαλλεται να παρετε θεση. Ολη η δραστηριοποιηση σας προφανως και υπερβαινει το χρονικο οριζοντα ενος δυο ετων, διοτι μεσα απο αυτη αναδεικνυονται σειρα σοβαρων ζητηματων που ως τωρα βρισκοταν στο περιθωριο.

Δικτυο ΚΑΠΑ είπε...

Διευκρίνηση στο παραπάνω αναφερόμενο κείμενο ο όρος ΜΜΕ αναφέρεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

"Στις 15 Δεκεμβρίου, η Γαλλική
Συνεταιριστική Τράπεζα, Crédit
Coopératif υπέγραψε συμφωνία
με την Συνομοσπονδία Εργαζο-
μένων Συνεταιρισμών SCOP και
την οργάνωση στήριξης της Έ-
νωσης των ΜΜΕ την APERE,
για να παρέχει υποστήριξη σε
απερχόμενους επιχειρηματίες"

Δικτυο ΚΑΠΑ είπε...

Φίλε Ανώνυμε πως θα βρώ ένα τηλέφωνο από Εναλλακτικό τύπο μια διευθυνση ή ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω μαζίσας?

Λουκάς Μπρέχας
info@diktio-kapa.dos.gr
lmprecha@cc.uoi.gr

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με το κατηναριο κλπ., που αναφερει καποιος φιλος σε προηγουμενη αναρτηση να προσθεσω μερικα σχολια. Μπορει να φανταστει κανεις οτι σε τμημα της εφημεριδας γινονταν ... κρυφες συσκεψεις διοτι ορισμενους δεν τους ηθελαν? Σε συγκεκριμενες ωρες που απουσιαζαν, η κατοπιν τηλεφωνηματος στους αρεστους, η εστω με τηλεγραφικη συννενοηση. Με αυτο τον τροπο υπηρχαν παντοτε θεματα αλλα χωρις να γνωριζει πως συνολικα το τμημα. Αν οι οποιοι αρμοδιοι επενδυαν την ενεργεια που δαπανουσαν για ολους αυτους τους αντισυναδελφικους ελιγμους-για να το πω κομψα- στην παραγωγη θεματων θα ειχαν και περισσοτερα και καλυτερα.

Ανώνυμος είπε...

Tα περισσοτερα απο οσα εχουν αναφερθει στο μπλοκ σας δυστυχως συνεβαιναν στην εφημεριδα. Απο οσο εχω πληροφορηθει αρκετοι εχουν να διηγηθουν καποια περιπτωση υποβαθμισης, παραμερισμου κλπ. Προφανως το κλιμα για σοβαρες διακρισεις να ειχε καλλιεργηθει ηδη απο την πρωτη περιοδο που στεγαζοταν η εφημεριδα στον Αλιμο. Δεν εξηγειται διαφορετικα και η χωροταξικη διευθετηση με τις δυο απομονωμενες μεταξυ τους μεγαλες αιθουσες, τις ειδικες καρτες εισοδου και τους εργαζομενους πολλων ταχυτητων. Σε αρκετους που εκαναν και χιουμορ αυτος ο διαχωρισμος των δυο αιθουσων εφερε στη μνημη εκφρασεις οπως μεσα Παναγια, δωθε Παναγια για να καταλαβαινομαστε κιολας. Αληθεια ποιος ... εξυπνος τα προτεινε ολα αυτα με τις αιθουσες αεροδρομια και τους εργαζομενους στοιβαγμενους το εναν διπλα στον αλλον λες και περιμεναν να παραλαβουν τις ραπτομηχανες?

Λουκάς Μπρέχας είπε...

Στέλνουμε την συμπαράστασή μας στην έκδοση του Εναλ. Τύπου Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε στο 1 φύλλο του ΕΤ ότι Υπεύθυνος της έκδοσης είναι
Εκδοτικός Δημοσιογραφικός Συνεταιρισμός αλλά και για την αυτοδιαχείριση του City στο 2 φύλλο. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του άρθρου EDITORIAL 1 φύλλου για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τα δύο συστήματα της δημόσιας
και ιδιωτικής Οικονομίας. Συμφωνούμε ότι η εποχή της μεταπολίτευσης έχει κλίσει. Ένα νέο σύστημα, τουλάχιστον για την Ελλάδα μιας και στον υπόλοιπο κόσμο έχει
800.000.000 μέλη, εισάγει την Οικονομική Δημοκρατία στις σχέσεις των ανθρώπων, πέρα από την Διοικητική Δημοκρατία που κατέχουμε.
Ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που και εσείς επιλέξατε, εδώ και 100 τουλάχιστον χρόνια. Εμείς ακολουθούμε τις διαδικασίες συνδεδεμένου μέλους με αυτή την μεγάλη
οικογένεια την Διεθνή Συνεταιριστική Συμμαχία www.ica.coop (σύντομη παρουσίαση http://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/ica.pdf ) που πιστεύει στην αυτοβοήθεια
και την αλληλεγγύη μεταξύ των συνεταιρισμών (http://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/arxes.pdf ) που όλοι μαζί αποτελούν την 10η οικονομία στον κόσμο σεβόμενη παράλληλα τις ανθρώπινες αξίες και ανάγκες. Ζητούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά για την διερεύνηση της δυνατότητας της
προώθησης του συνεταιριστικού μοντέλου. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στην ελληνική έκδοση του περιοδικού της ICA http://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/DigestGR65.pdf (αρχική αγγλική έκδοση http://www.ica.coop/publications/digest/65-digest.pdf). Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον, ειλικρινά θα θέλαμε να το δούμε ως ένθετο του
ΕΤ, και μπορούμε να συνδράμουμε για αυτό.

Για το μη κερδοσκοπικό Δίκτυο ΚΑΠΑ
Λουκάς Μπρέχας
www.diktio-kapa.dos.gr
info@diktio-kapa.dos.gr

Ilias είπε...

Μπραβο ρε παιδια ειναι καταπληκτικη η δουλεια που κανετε και αξιοθαυμαστη!