Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Αλληλεγγύη από τους γιατρούς του "Ερρίκος Ντυνάν"

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο, στον City FM και στο πόρταλ e-tipos.com από την οικογένεια Αγγελόπουλου πετά κυνικά στον δρόμο σχεδόν 500 ανθρώπους, και στρέφεται συνολικά ενάντια στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. «Όλα είναι μπίζνες» και στο βωμό τους, θυσιάζονται απροκάλυπτα εκατοντάδες εργαζόμενοι που πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο του μονομερούς «πολέμου» των εργοδοτών κατά των εργαζομένων: απολύσεις, «εθελούσιες έξοδοι», μείωση αποδοχών, μπλοκάκια και μαύρη εργασία κλπ. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, και παρά το ότι έσπευσε να χαρίσει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, τώρα ισχυρίζεται ότι ταμεία είναι άδεια και ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να διασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά εκατοντάδων εργαζομένων. .
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων στον Ελεύθερο Τύπο, τον City FM και το πόρταλ e-tipos.com. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους:
Για να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να παραμείνουν ζωντανά όλα τα ΜΜΕ που κλείνουν και πως οποιαδήποτε επαναλειτουργία τους δεν μπορεί παρά να νοηθεί με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας για τους σημερινούς εργαζόμενους.
Για να σταματήσουν οι ιδιοκτήτες να απολύουν εργαζόμενους και να κλείνουν έντυπα.
Για να πληρώσουν την κρίση οι εργοδότες και τα παχυλά αμειβόμενα γκόλντεν μπόις της μεγαλοδημοσιογραφίας και όχι οι μισθωτοί εργαζόμενοι που με τη δική τους δουλειά κυκλοφορούν οι εφημερίδες και «βγαίνουν στον αέρα» οι εκπομπές.
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν
ΕΙΝΕΝ

1 σχόλιο:

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Ευχαριστούμε πολύ τους γιατρούς στο Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και όλους όσοι από την πρώτη στιγμή έχουν σταθεί στο πλευρό μας για το δικαίωμα στην εργασία.