Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Να βλογάμε που και που τα γένια μας...

Αν και χαμένοι στα προβλήματα που μας προκάλεσε το ζεύγος Αγγελοπούλου με το αιφνίδιο λουκέτο του ΕΤ και City εν μέσω θέρους, δεν σταματάμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την επικαιρότητα. Για να ευλογήσουμε λίγο λοιπόν, εκτός από τα συνδικαλιστικά και τα δημοσιογραφικά γένια μας, να θυμήσουμε ότι ήδη, εδώ και πέντε μήνες, η τότε αστυνομική συντάκτης του ΕΤ, που απολύθηκε (άκουσον, άκουσον) από την εφημερίδα, Αφροδίτη Καραμήτσου, είχε κιόλας γράψει ότι η επιχείρηση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μέσα από τις φυλακές. Κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα αυτές τις ημέρες με την εξιχνίαση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ. Εκτός αυτού, τον Απρίλιο του 2009, με άλλο, νέο ρεπορτάζ ο ΕΤ «φωτογράφισε» τους τρεις ανθρώπους «κλειδιά» της υπόθεσης. Το περασμένο Σάββατο μας επιβεβαίωσαν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, ρεπορτάζ μας της 21ης Ιανουαρίου με τίτλο «Μέσα από τις φυλακές η απαγωγή», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών εστιάζεται σε έναν κύκλο περίπου 30 υπόπτων, ανάμεσά τους και πολλοί έγκλειστοι που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι». Λίγους μήνες μετά, στις 27 Απριλίου του 2009, σε νέο δημοσίευμα με τίτλο «Tρία βιογραφικά στο μικροσκόπιο» αποκαλύψαμε τους τρεις ανθρώπους που όπως αποδείχτηκε δύο μήνες αργότερα οργάνωσαν και διαδραμάτισαν το σημαντικότερο ρόλο στην απαγωγή. Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια του κ. Παναγόπουλου είχε αρχίσει το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009. Μετά από οχτώ μέρες ομηρίας οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε ένα παγκάκι υπαίθριου πάρκιγκ στην περιοχή του Ασπρόπυργου, αφού πρώτα είχα λάβει λύτρα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Και βέβαια, είναι περιττό να πούμε πόσες ακόμα επιτυχίες έκαναν οι συντάκτες του ΕΤ και του City 99,5. Για να μην μιλήσουμε για το «σάρωμα» των σκανδάλων Siemens, Βατοπεδίου, Ομολόγων και σειράς άλλων μεγάλων θεμάτων.

3 σχόλια:

Β.Σ. είπε...

Τα αποκλειστικά δεν έλειψαν ποτέ από τον ΕΤ!!!Ούτε θα λείπουν και από τον Εναλλακτικό!

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Ο ή Η Β.Σ. κάτι ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσιογραφοι του Ελευθερου Τυπου ηταν και παραμενου καλοι. Παντα οι δημοσιογραφοι του ΕΤ εκαναν τη δουλεια τους σωστα. Με μια διαφορα. Τους αδειαζε η εκαστοτε ιδιοκτησια, με εξαιρεση βεβαια τους αειμνηστους ιδρυτες της εφημεριδας. Πως λοιπον να σταθεις με αξιοπρεπεια στο ανταγωνιστικο τοπιο των ΜΜΕ οταν πισω σου επι χρονια εχουν στησει χωρο τα μικροσυμφεροντα διευθυντων, μελων του Ιδρυματος και πιο προσφατα των golden boys...