Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

8.500 επισκέπτες σε 11 ημέρες... και συνεχίζουμε!

Έντεκα ημέρες μετά την είδηση-«βόμβα» για το λουκέτο στον ΕΤ, εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε έναν καλό λόγο να χαμογελάσουμε και να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Ένα «ευχαριστώ» σε όλους εσάς -τους πάνω από 8.500 επισκέπτες- που φθάσατε μέχρι το κατώφλι του διαδικτυακού μας βήματος και περάσατε μέσα, ξεφυλλίζοντας τις ιστοσελίδες του προκειμένου να ενημερωθείτε για τα νέα, τις θέσεις, τα αιτήματα, τον προβληματισμό μας.

Τα στοιχεία της Google Analytics για το μπλογκ αυτό που κρατά όλες τούτες τις ημέρες ζωντανή την επαφή με αναγνώστες του ΕΤ και όχι μόνο, είναι για μας κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά:

  • Σχεδόν οι μισοί από τους 8.500 επισκέπτες ήταν «απολύτως μοναδικοί» (absolute unique). Δηλαδή, 3.984 επισκέπτες έφθασαν στις ιστοσελίδες μας από διαφορετικούς υπολογιστές. Σημειωτέον ότι στα νούμερα αυτά δεν περιλαμβάνονται τα feeds, δηλαδή εκείνοι που διαβάζουν τις νέες αναρτήσεις μας μέσω ειδικών υπηρεσιών, χωρίς να μπαίνουν στο μπλογκ μας.
  • Ο μέσος χρόνος παραμονής αγγίζει τα 3 λεπτά, αποδεικνύοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών δεν μπήκε κατά λάθος στο μπλογκ μας ούτε διάβασε λίγες γραμμές και έπειτα έφυγε για άλλες διαδικτυακές πολιτείες. Αντιθέτως, αφιέρωσε χρόνο για να διαβάσει αναρτήσεις, σχόλια και ενδεχομένως να στείλει και τις δικές της απόψεις.
  • Το 46,74% των επισκεπτών χαρακτηρίζονται ως «νέοι», δηλαδή επισκέφθηκαν το ιστολόγιό μας για πρώτη φορά, ενώ το υπόλοιπο 53,26% μπήκε και ξαναμπήκε στο μπλογκ. Τα ποσοστά αυτά μάς γεμίζουν αισιοδοξία τόσο για τη συνέχιση της διάδοσης της φωνής μας όσο και για την πιστή παρακολούθηση που φαίνεται να κερδίζει με αξιώσεις το ψηφιακό βήμα μας από ικανοποιητική μερίδα χρηστών του Διαδικτύου.
  • Το 58,03% των επισκεπτών μπήκε απευθείας στο ergazomenoiefeftherostipos.blogspot.com, ενώ το 34,88% βρέθηκε εδώ μέσω κάποιου από τα 200+ sites που παραπέμπουν στο μπλογκ μας. Μόλις 7,09% ήταν το ποσοστό όσων μάς εντόπισαν από μηχανές αναζήτησης.
  • Η σύντομη ανάρτηση που αφορούσε την κυκλοφορία του «Εναλλακτικού Τύπου», του 8σέλιδου ένθετου που επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΕΤ και κυκλοφόρησε την περασμένη Τετάρτη με την «Αυγή» και την «Ελευθεροτυπία», ήταν -μετά την αρχική σελίδα του μπλογκ- η δημοφιλέστερη, δηλαδή αυτή που δέχθηκε τις περισσότερες επισκέψεις.
  • Η διαδικτυακή φωνή μας έχει ήδη βρει απήχηση σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχουμε και λέμε: περισσότερες από 110 επισκέψεις προέρχονταν από τη Γερμανία, 50 από τη Βρετανία, πάνω από 30 από την Κύπρο, 23 από τις ΗΠΑ, 21 από το Βέλγιο και αρκετές ακόμη από την Ιταλία, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά!! 8.500 επισκέψεις εδώ - που δεν είναι απαραίτητα "μοναχικές" αφού εγώ κάθε φορά σας διαβάζω μαζί με ένα τουλάχιστον άτομο - και ήδη πάνω από 4.000 μέλη στο facebook. Και έπεται συνέχεια...

Κ.Σ. είπε...

Go ET go!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα μπορούσε κάποιος καλός άνθρωπος να αναρτήσει τα άρθρα των Πασαλάρη, Ρίζου, Κύρτσου και Κοτρώτσου, που δημοσιεύθηκαν στην τελευταία "REALNEWS";

farabundo είπε...

@Ανωνυνος3
Θες να ξαναδιαβάσεις το "ευχαριστούμε το ζεύγος Αγγελοπούλου" του Κοτρώστου, για το λουκέτο που έβαλαν σε ΕΤ-Σιτυ;

Ανώνυμος είπε...

Για ιστορικούς λόγους βρε παιδιά αναρτήστε τα, έστω τα τρία πρώτα άρθρα, αν δεν θέλετε του Κοτρώτσ! Δεν ήθελα να αγοράσω μία εφημερίδα που σερβίρεται υποχρεωτικά με προσφορές για να τα διαβάσω!

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

http://www.realnews.gr/uploads/cover/cover.pdf

Εδώ μπορείτε να διαβασετε ο,τι επιθυμείτε από την Real News