Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Με το «έτσι θέλω» 450 εργαζόμενοι στο δρόμο

Ως «προσχηματική» κατήγγειλαν την διαπραγμάτευση που έχει ανοίξει το ζεύγος Αγγελόπουλου – δια του εκκαθαριστή του- με τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας, Κώστας Πουπάκης.

«Με το έτσι θέλω την πήραν, με το έτσι θέλω την κλείνουν» είπαν χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, που συνέπεσε χρονικά με την γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Οι κ.κ. Παναγόπουλος και Πουπάκης ανέφεραν ότι οι ακολουθούμενες διαδικασίες έχουν σαν στόχο να νομιμοποιήσουν μεταχρονολογημένα προαποφασισμένες και εν κρυπτώ διαδικασίες στον «Ελεύθερο Τύπο». Και προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα πρότειναν την παρέμβαση της πολιτείας ως εγγυητή.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε σε έντονο ύφος «ότι έκλεισε μια μεγάλη επιχείρηση του Τύπου είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και μάλιστα από μια εργοδοσία που προχώρησε σε αυτήν την απόφαση χωρίς καμία προειδοποίηση, γιατί απλώς έτσι το θέλησε».

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι «θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι ακόμη κι αν πουληθεί ο τίτλος του ΕΤ δεν υπάρχει καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων» (δηλαδή ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι). Ωστόσο υπάρχει ήδη το μοντέλο της Ολυμπιακής, όπου η εταιρία εκκαθαρίστηκε και μετά ένα μέρος του προσωπικού επαναπροσλήφθηκε με νέους όρους.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι τόσο η ιδιοκτησία της εφημερίδας όσο και η πολιτεία έχουν αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στους 450 εργαζομένους που μένουν στον δρόμο.

Η ΓΣΕΕ στην συνάντηση που θα έχει αύριο με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται να ζητήσει την άμεση και έμπρακτη συμπαράσταση της πολιτείας στους 450 εργαζομένους του ΕΤ, ζητώντας να εξευρεθούν πόροι και να ενεργοποιηθούν προγράμματα ενίσχυσης.

2 σχόλια:

Aploustata είπε...

Ο Παναγόπουλος δηλαδή, είπε πεντακάθαρα ότι η διαδικασία που ακολούθησε το ζεύγος αντιβαίνει τους νόμους της Πολιτείας. Απλούστατα δηλαδή, είναι παράνομοι, και τώρα, δήθεν δια της διαπραγματεύσεως πάνε να βγούν και από πάνω. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά όμως.

Ανώνυμος είπε...

Συντρόφια είναι και ευρωβουλευτής ο Πουπάκης