Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Mεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ετοιμάζεται στον όμιλο Μπόμπολα


Ήσυχες ημέρες του Αυγούστου στις εφημερίδες και τα κανάλια, αλλά από τον Σεπτέμβριο έρχονται θύελλες. Κάποιες πληροφορίες μας κάνουν λόγο για μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ετοιμάζεται πυρετωδώς στον όμιλο Μπόμπολα και ειδικά στην εφημερίδα Έθνος.
Όλο το καλοκαίρι ξεσκόνιζαν τις λίστες με τους εργαζόμενους και έβαζαν κάτω τα ποσά που θα δοθούν ως αποζημιώσεις και μπόνους για να αδειάσουν τα γραφεία. Επίσης, μελετούσαν τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την εθελούσια, δηλαδή ηλικία, χρόνια εργασίας στο συγκρότημα, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ. Παλαιότερα ο Φ. Μπόμπολας είχε κάνει λόγο για απομακρύνσεις τουλάχιστον 70 δημοσιογράφων, άρα κάπου εκεί είναι και ο στόχος του προγράμματος.
Και για να μην… ανησυχούν τα μεγαλοστελέχη του εκδοτικού ομίλου. Πήραν διαβεβαιώσεις ότι η εθελούσια δεν αφορά αυτούς… Πάλι η μαρίδα θα την πληρώσει δηλαδή…

ΠΗΓΗ: Factorx | Πεμ. 20 Αυγ 2009, 11:11 και http://maxomenidimosiografia.blogspot.com/2009/08/blog-post_23.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι κινδυνευουμε να γινουμε κουραστικοι μονοτονοι και οτιδηποτε σχετικο Δεν εχει ξαναγινει τετοια καταστροφη στα ελληνικα ΜΜΕ Ποτε στο παρελθον δεν εχει εξαπολυθει τετοιο πογκρομ κατα των δημοσιογραφων Τι θα πει εθελουσια, ποιος ειναι το βαρος, οι επι χρονια εργαζομενοι που προσφεραν με τη δουλεια τους και το κυρος τους στα διαφορα μεσα που εργαζονται, τι επαθαν ξαφνικα οι εργοδοτες, διαπιστωσαν υπερβαλον βαρος και ειπαν να το ξεφορτωθουν απο το πλοιο; Και αυτη η λεγομενη ΕΣΗΕΑ που ειναι; Α βεβαια εκαναν μπανια μαυρισαν απο τον ελληνικο ηλιο ως πρωτο σταδιο του πραγματικου μαυρισματος που θα φανε. Οσο για τον κυρ Πανο που μαλλον ασχολειται περισσοτερο με την υποψηφιοτητα του (...) παρα με την συγκροτηση νεου προεδρειου ας φροντισει να ειναι πολυ... μαυρος για να μην φανει η διαφορα.

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι ειναι κατανοητο οτι ψαχνετε για δουλεια και πολυ καλα κανετε. Ομως αφησατε στη μεση το τολμηρο εγχειρημα του Εναλλακτικου Τυπου. Προσφερατε ελπιδα και τωρα χαθηκατε. Σαν να μην υπηρξε ποτε αυτη τη συντομη αλλα γεματη αγωνιστικοτητα και οραμα περιοδος. Εκει που δημιουργουσατε τις προυποθεσεις για κατι ολοτελα καινουργιο και ελπιδοφοτο το αφησατε στη μεση. Αληθεια τι απαντατε σε οσους σας ρωτουν για τη τυχη της μικρης μεν αλλα πολυ μαχητικης εφημεριδας; Και πως γινεται να υπαρχουν ακομη δυναμικα συνθηματα στο μπλογκ σας οταν η κινητικοτητα ειναι περιπου στο μηδεν; Αληθεια πως λετε να νοιωθουν τωρα ολοι αυτοι που ειδαν το αναστημα σας να υψωνεται μπροστα τους; Θα επαιρναν τα μετρα τους αν δεν ηταν σοβαρη η προσπαθεια σας; Προταση μας να μην χαθειτε αλλα να επιχειρησετε και παλι. Περισσοτερο παρα ποτε η πιατσα μας χρειαζεται τετοια δυναμικη πρωτοβουλια. Καλη δυναμη και μην κανετε πισω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα εχουμε παραηησει ολοι παιδια Οσοι ψαχνουν για δουλεια και δεν θελουν να ασχοληθουν αλλο με τον Εναλλακτικο Τυπο ας το πουν και με το καλο στα καινουργια καθηκοντα Δεν ειναι ντροπη Οι υπολοιποι θελουν/με να συνεχισουμε το εγχειρημα που γεμισε της καρδια μας αλλα και αρκετων συναδελφων με ελπιδα Αλλωστε για να μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας σοβαρη δουλεια ουτε υπαρχει ουτε και θα υπαρξει τους επομενους μηνες Αυτο λεει η ρεαλιστικη αξιολογιση Εκτος αν θελησουμε να ξεφτελιστουμε για δευτερη φορα Την πρωτη ηταν με τους επιοικως ασχετους στον ΕΤ που μας χρησιμοποιησαν ως θιασο για τα σχεδια τους Μεγαλοστελεχη και επηρμενη πιτσιρικαρια κουμανταδορων ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

Νεμεσις είπε...

Ο μόνος καημός της ΕΣΗΕΑ και φροντίδα της είναι να χοργηγεί συναυλίες, καλή ωρα σαν την αυριανή του "ποιητή" Παπαδόπουλου... Αυτό το έργο παραγει το Μορφωτικό, αντί να κοιτάξουν τι θα κάνουν με τις στρατιές των ανέργων.
Και ακομα δεν εχουν πληρώσει τον δικηγόρο των εργαζομένων του ΕΤ, παραβιάζοντας δική τους απόφαση. Αλλα τη στάση που κράτησαν στο θέμα του ΕΤ την βιώσαμε, απόλυτη απουσία, υποπτη σιωπη. Αισχος!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνουμε με τον/την ΝΕΜΕΣΙΣ. Ποτε στο παρελθον συνδικαλιστικο οργανο δεν εδειξε, επεδειξε καλυτερα, τοση προκλητικη αδιαφορια. Ουδεποτε παρουσιαστηκαν στις γενικες συνελευσεις των εργαζομενων του ΕΤ ο προεδρευων, που διαρρεει οτι σιγουρα θα πωληθει ο τιτλος, ουτε και οι αμεσοι συνεργατες τους. Εννοειται πως ιδια σταση κρατησαν και οι συνεργαζομενες μαζι του παραταξεις. Να σημειωσουμε οτι αμεσως προσηλθε ο Δημητρης Τριμης, η Νανα Νταουντακη, ο Παναγιωτης Ραμος και αργοτερα ο Αγρολαμπος. Ελπιζουμε οτι δεν αδικουμε κανενα. Ο κ. Σομπολος, αν ειναι δυνατον για συναδελφο (???) θεωρησε οτι δεν ηταν αναγκαιο να προσελθει, και μαλιστα αμεσως μετα την ανακοινωση του κλεισιματος, εστω απο την ανθρωπινη αναγκη να συμπαρασταθει σε συναδελφους του. Ουτες βεβαιως η αμεσης συνεργατης του και ευτυχως πρωην συναδελφος μας κ. Εννυ Μαγιαση. Ποτε δεν εργαστηκε η εν λογω κυρια στον ΕΤ, ουτε μοιραστηκε αγωνιες και χαρες με τους συναδελφους της. Τοση ηταν η αδιαφορα της ωστε αμεσως μετα το δικαιολογημενο θυμο προκαλεσε καποιους καλους συναδελφους να γραψουν στο μπλογκ και επιτυχημενα... σκετσακια. Αυτοι οι ευαισθητοι συνδικαλιστες δεν αναρτησαν ουτε μια κουβεντα στην ιστοσελιδα της παραταξης τους. Δεν εγραψαν ενα καλο λογο, μια κουβεντα παρηγοριας. Μα τι λετε τωρα να αναρτουν ανακοινωσεις με .... αριστερη χροια; Να χαρακτηρισθουν; Δεν νομιζουμε οτι υπαρχουν στελεχη αλλου σωματειου που να τηρουν τετοια προκλητικη σταση απεναντι σε τοσο σοβαρα γεγονοτα. Δεν νοειται, τυποις και ουσια, να εισαι συνδικαλιστης και να παρουσιαζεσαι τοσο αδιαφορος. Ας εχουν/με υποψην μας αυτη τη συμπεριφορα οταν θα προσελθουμε στις επομενες εκλογες. Βεβαιως ειναι περιττο να πουμε οτι μετα και τα τελευταια γεγονοτα η ΕΣΗΕΑ αυτοκαταργηθηκε. Δεν υπαρχει πλεον. Οτι απεμεινε ειναι ενα γραφειοκρατικο μορφωμα με την σφραγιδα του και την εσωστρεφεια που χαρακτηριζει τετοιες απολιθωμενες περιπτωσεις. Ωστοσο παρα τις απωλειες ο κλαδος ειναι εδω με δυναμη και αποφασιστικοτητα να διεκδικισει οσα του ανηκουν αλλα και να προσφερει στην ενημερωση. Εννοειται χωρις την ΕΣΗΕΑ. Τη θεση της οποια πρεπει να παρει αλλο θεσμοθετημενο οργανο πραγματικα συνδικαλιστικο με απολυτη συναισθηση της ευθυνης του και κυριως με σεβασμο στους εργαζομενους που θα το εκλεξουν να τους εκπροσωπει.