Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Οι αποφάσεις της ΓΣ των εργαζομένων στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ. 9-11-2009

============================================================

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που παρέστησαν στη συνέλευση των εργαζομένων του ΡΦ ΑΝΤΕΝΝΑ, ενημερώθηκαν, για ακόμη μία φορά διεξοδικά για το κύμα ''οικειοθελών απολύσεων'', που το τελευταίο διάστημα είναι αλλεπάλληλες. Για τις μεθοδεύσεις και τις πιέσεις της Δ/νσης, στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν, οι οποίες,διαθέτουν πλεον και στοιχεια εκβιασμού. Επισημάνθηκε ότι το δημοσιογραφικό δυναμικό του ραδιοφώνου, έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3 μόνον τον τελευταίο χρόνο. Διαβάστηκε μάλιστα επιστολή - καταγγελία εργαζόμενης, που αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, εύγλωτη και αποκαλυπτική, ως προς τα γεγονότα που την οδήγησαν στην έξοδο.

Οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν το ΔΣ να πράξει οτι χρειάζεται για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας που κινδυνεύουν και την κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Τα μέλη του ΔΣ δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται πλέον ότι πρόκειται περί απολύσεων και όχι αποχωρήσεων και συμφώνησαν ότι το θέμα περνά στο εξής, στα χέρια του Συνδικαλιστικού οργάνου, όπως και οι αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις,με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μετά τη σύγκληση του Μικτού Συμβουλίου αύριο, τα μέλη δεσμεύθηκαν οτι οι δυσμενείς εξελιξεις στο ΡΦ του ΑΝΤΕΝΝΑ θα τεθούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Τεταρτη και ότι η εκπρόσωπος των εργαζομένων, θα είναι στη διάθεση του Συμβουλίου για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Το σημαντικότερο είναι οτι επαναδεσμεύθηκαν στο να κληθεί ο Διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Στάμου, να δώσει εξηγήσεις για το μέλλον του ραδιοφωνου και τους σχεδιασμούς του - ενώπιον του Συμβουλίου - ακόμη κι αν δεν εχει επιτευχθεί η συγρότηση Προεδρείου κι αυτό λόγω του κατεπείγοντως τους θέματος. Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν είναι πλέον πρωτοβουλία αλλά και ευθύνη της ΕΣΗΕΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν το μέτωπο του Ελ. Τυπου ημι-έκλεισε για την ώρα, πόσα άλλα άνοιξαν! Και η ΕΣΗΕΑ στον κόσμο του Μάλμπορο...