Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Δεν ανοίγει την "Ημερα" η εργοδοσία

Από το http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/11/blog-post_2867.html

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συγκέντρωση εργαζόμενων της εφημερίδας "Ημέρα" της Πάτρας έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση.
Στη συνάντηση, η εργοδοσία είπε ότι δεν σκοπεύει να ξανανοίξει την εφημερίδα και στο μόνο που δεσμεύτηκε, έπειτα από πιέσεις, ήταν ότι θα δώσει, εντός 20ήμερου, τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους. Δέσμευση που είναι ερώτημα κατά πόσο θα τηρηθεί.
Οι συνάδελφοι παραμένουν υπό ομηρία, καθώς δεν τους έχουν κοινοποιηθεί απολύσεις, αφού ο εργοδότης έχει προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης.
Επίσης, ο υφυπουργός δήλωσε ότι, με εντολή του, η Επιθεώρηση Εργασίας θα καθορίσει το ποσό των αποζημιώσεων, καθώς ο Θ. Καμπέρος (ιδιοκτήτης) εμφανίζει ποσό της τάξης των 104.000 ευρώ (συνολικά), ενώ τα δύο σωματεία έχουν υπολογίσει τις αποζημιώσεις στις 300.000 ευρώ.

Η εργοδοσία προχώρησε στην αναστολή έκδοσης της εφημερίδας την επομένη (22/10) της 24ωρης απεργίας δημοσιογράφων και τεχνικών σε τέσσερις εφημερίδες της Πάτρας ("Αλλαγή", "Γεγονότα", "Ημέρα" και "Σημερινή"), με αιτήματα την καταβολή δεδουλευμένων (υπάρχουν απλήρωτοι συνάδελφοι έως και 8 μήνες!), την απόδοση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και την ανάκληση των παράνομων απολύσεων.
Είχε προηγηθεί όργιο τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων, ενώ ανήμερα της απεργίας τέθηκε ανοιχτά και δημόσια (από το ραδιοφωνικό σταθμό που ελέγχει ο κ. Καμπέρος) ο εκβιασμός "αν απεργήσετε, την κλείνω". Η απεργία είχε καθολική επιτυχία και στις τέσσερις εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: