Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Απολύσεις στο Έθνος


'Περικοπές επικαλείται η εκδοτική εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ (Εθνος, Ημερησία, Mega, Goal κ.λπ) ώστε να “αιτιολογήσει” τις απολύσεις επί πολλά χρόνια εργαζομένων στα περιοδικά του Ομίλου.

Τη Δευτέρα, 26/10/2009 στις 17.00 προγραμματίζεται Συνέλευση όλων των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ με την παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

(Ακολουθεί η σχετική επιστολή της εκπροσώπου των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ)

“ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2009

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι σήμερα η συνάδελφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Μεταξία Βαλσαμή, η οποία επί 20 χρόνια εργάζεται στο ΕΘΝΟΣ, ειδοποιήθηκε σήμερα από την εταιρία ότι απολύεται χωρίς καμία άλλη αιτιολογία.

Επειδή βρίσκεστε αυτή τη στιγμή σε συνεδρίαση, θα ήθελα να σας ενημερώσω με τη μορφή του κατεπείγοντος και σας καλώ να έρθετε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ή ΑΥΡΙΟ, προκειμένου να αποτρέψετε την αναιτιολόγητη αυτή απόλυση. Να σημειώσω ότι παράλληλα με την Μεταξία Βαλσαμή απολύθηκαν και άλλοι δύο εργαζόμενοι, μέλη της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ, από το περιοδικό του ΕΘΝΟΥΣ “Ιδανικό Σπίτι”.

Το γεγονός έχει θορυβήσει τους συντάκτες της εφημερίδας και έχει ήδη δημιουργηθεί αναστάτωση.

Η Εκπρόσωπος των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ και του ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ιωάννα Ηλιάδη” ''

Active media Συσπείρωση Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα πράγμα μόνο. Η Γιάννα Αγγελοπούλου έκανε αγωγή σε δυο εφημερίδες επειδή λέει τη συκοφάντησαν γράφοντας ότι χώρισε. Εμάς, 500 και βάλε άτομα που μας ρήμαξε τη ζωή και ακόμη δεν έγινε μια αγωγή εναντίον της;