Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Αναπάντητα τα ερωτήματα των εργαζομένων-απολυμένων του Ε.Τ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων – απολυμένων του «Ελεύθερου Τύπου» . Στη διάρκειά της, επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι ο Γιάννης Μιχελάκης συμφώνησε με τους νέους ιδιοκτήτες να αναλάβει τα καθήκοντα διευθυντή της εφημερίδας. Επίσης, οι εργαζόμενοι –απολυμένοι του Ε.Τ. επαναβεβαίωσαν την απαίτησή τους για συνάντηση της πενταμελούς επιτροπής με τη νέα ιδιοκτησία Σκαναβή – Μπενέκου.

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης
Οι εργαζόμενοι απολυμένοι του «Ελεύθερου Τύπου», μέχρι και σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, δεν έλαβαν καμιά απάντηση από τους πρώην ιδιοκτήτες Θόδωρο και Γιάννα Αγγελοπούλου και τον εκκαθαριστή Χαράλαμπο Μπιλλίνη στα ερωτήματα που έθεσαν με εξώδικο στις 11 Σεπτεμβρίου και που αφορά στη συμφωνία μεταβίβασης των τίτλων του Ε.Τ., των όρων της και του τιμήματος.
Αντ’ αυτού, ο εκκαθαριστής καλεί τους εργαζόμενους – απολυμένους του Ε.Τ. να παραλάβουν ποσό που –κατ’ αυτόν- τους αναλογεί από την αποτίμηση της μεταβίβασης στους νέους ιδιοκτήτες. Δεν παρέχεται ωστόσο κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη διαφάνεια της πώλησης των τίτλων, όπως είχε τεθεί ως όρος στη συμφωνία διαβούλευσης που υπεγράφη στις 16 Ιουλίου.
Οποιοδήποτε ποσό έχει δοθεί μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους, είναι αποτέλεσμα του αγώνα τους, ο οποίος και επέβαλλε στους πρώην ιδιοκτήτες την απόδοση του τιμήματος μεταβίβασης.

39 σχόλια:

Αγγελική Σπανού είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με λύπη διάβασα την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο μπλογκ των εργαζομένων σχετικά με την πώληση του «Ελεύθερου Τύπου». Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ζητούμενο, αναμφισβήτητα, είναι κατά πόσον μετά την απαξίωση της εφημερίδας από την κ.Αγγελοπούλου και την απομάκρυνση του κεντροδεξιού αναγνωστικού κοινού, αυτό θα προσελκυσθεί και πάλι». Δεν είναι η πρώτη φορά που συντάκτες ανακοινώσεων χωρίς υπογραφή, οι οποίοι εμφανίζονται να εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων, εκφράζουν την αγωνία τους για τη δυνατότητα επαναπροσέγγισης του κεντροδεξιού αναγνωστικού κοινού και την οργή τους για την απομάκρυνση της εφημερίδας τα τελευταία χρόνια από τη γαλάζια βάση. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η θέση αυτή δεν με εκφράζει και ελπίζω ότι δεν εκφράζει όλους όσοι εργάστηκαν στον «Ελεύθερο Τύπο». Θεωρώ ότι είναι ντροπή για τους δημοσιογράφους να εμφανίζονται ως εκφραστές των αναγκών ορισμένης πολιτικής παράταξης και να ανησυχούν μήπως χαθούν αναγνώστες συγκεκριμένης πρόθεσης ψήφου. Θεωρώ επίσης ότι αποτελεί προσβολή για την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια να παρουσιάζομαι ως θεματοφύλακας της κομματικής ένταξης της εφημερίδας.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Σπανού καλώς πράττετε και υπογράφετε με το όνομά σας. Εγώ o Gamer δεν θέλω να εμφανιστώ επωνύμως. Αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμά μου να εκφράζω την άποψή μου, η οποία κάποιους, προφανώς, εκφράζει και κάποιους άλλους, όπως εσείς, όχι. Εχετε βέβαια υπόψιν σας ότι πολλών οι απόψεις έχουν δημοσιευθεί σε αυτό το μπλόγκ, που, όπως και πολλά άλλα ηλεκτρονικά Μέσα, αποτελούν βήμα ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο.

Οσον αφορά την προσωπική μου άποψη, ευχαρίστως, να την συζητήσουμε, αλλά προς το παρόν θα περιοριστώ στο εξής απλό: Οταν κυνηγούν οι εφημερίδες το αναγνωστικό κοινό με το ντουφέκι, δεν νομίζετε ότι θα ήταν πολυτέλεια να το διώχνει κανείς, όπως, π.χ., έκανε η Γιάννα; Αυτό ισχύει για το οποιοδήποτε κοινό, ανεξαρτήτως αν κινείται στα Δεξιά, Αριστερά ή Κεντρο-σοσιαλδημοκρατία.

Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τίτλος του Ελεύθερου Τύπου από συστάσεώς του ήταν Δεξιά-Κεντροδεξιά, δεν νομίζετε ότι είναι κομματάκι δύσκολο να παθενογεννηθεί πολιτικά; 'Η πιστεύετε κι'εσείς στα "εκσυγχρονιστικά" θαύματα, νεοδημοκρατικά ή ΠΑΣΟΚικά;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλως καθε δημοσιογραφος μπορει να παρουσιαζει τη γνωμη ανωνυμα η επωνυμα, δεν εχει σημασια αφου δεν θα ειναι υβριστικο το σχολιο, και απο αυτο το μπλογκ. Στη βαση του σχολιασμου της η κ. Σπανου εχει δικιο ομως κανει ενα βασικο λαθος. Οσο και αν σωστα ονειρευεται ουσιαστικα αδεσμευτες εφημεριδες αυτες απλα δεν υπαρχουν. Ουτε στο λεγομενο χωρο της κεντροδεξιας, φιλελευθερισμου, κοινωνικου κεντρου κλπ., ουτε και στην αντιπερα οχθη οπου δηθεν ειναι ανεξαρτητες. Δηθεν διοτι παρα τις... αδεσμευτες θεσεις τους ασφαλως και επωφεληθηκαν ποικιλοτροπως απο τον συνεχη εναγκαλισμο τους με την πολυετη εξουσια του ΠΑΣΟΚ. Οπως βεβαια θα εκαναν και οι απενταντι εφημεριδες της κεντροδεξιας αν διακυβερνουσε η Νεα Δημοκρατια. Η θεση της κ. Σπανου θα ειχε βαση αν δεν ηταν επαγγελματιας δημοσιογραφος. Και μαλιστα του Ελευθερου Τυπου στον οποιο δημοσιευε αφθονα ρεπορταζ, συνεντευξεις, σχολια κλπ., απο τις δεξαμενες εξουσιας. Επομενως οσο και αν εχει δικιο στα περι ανεξαρτηριας, θεωρητικης θα προσθεσουμε εμεις, αν θελει μπορει να κυκλοφορισει τη δικη τη εφημεριδα. Η να μην επιδιωξει ποτε να ξαναδουλεψει σε πολιτικα εξαρτημενες εφημεριδες, δηλαδη σε καμμια, οπως πιθανον και ο υπο επανεκδοση Ελευεθρος Τυπος. Διοτι αν θα προσελθει για εργασια στον ΕΤ μαλλον δεν θα εχει τι να απαντησει στα ερωτηματα που θα τεθουν. Εκτος και αν εγκαταληψει το διπλωματικο ρεπορταζ και ασχοληθει με το ελευθερο.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η κ. Σπανού λέει (επωνύμως...) ότι δεν είναι δεοντολογικά σωστό δημοσιογραφοι να αποδίδουν κομματική ταυτότητα στην εφημερίδα τους και την ένταξη της σε συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό. Συμφωνώ μαζί της, αλλά δεν έχω το θάρρος να το πω γραπτώς και επωνύμως.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και δεν γίνεται να υπάρξει αδέσμευτη πολιτικά εγημερίδα. Το ξέρουν όλοι οι δημοσιογράφοι αυτό. Πως αλλιώς θα γράφουν τα θέματά τους αν δεν έχουν ενα υπάλληλο/υπουργό στο κάθε υπουργείο να τους τα δίνει? Τρέχοντας στο δρόμο κάνοντας ρεπορταζ και έρευνα?
Το κακό είναι ότι έχουν αποδεχθεί όλοι οι δημοσιογράφοι πως αυτός ειναι ο τρόπος που γίνεται η δουλεια, γιατι βολέυει. Όμως δεν έχουν ακόμα καταλάβει πως για αυτό οι πωλήσεις πεφτουν και για αυτό κλείνουν οι εφημερίδες. Θα μπορούσαν να προσπαθήσουν τουλάχιστον να κάνουν τα βασικά της δημοσιογραφίας και να μιλήσουν μετά περι ρομαντισμού και θεωρητικά σωστών απόψεων που χάνουν στη πράξη. Τελικά κυριοι κρίνεστε από τους αναγνώστες και όχι από τις διασυνδέσεις σας στα υπουργεία και στα κόμματα. Αυτο μας έδειξε ο Ελευθερος Τύπος. Γιατι όπως λέει και η σοφή παροιμία: No Money, No Honey.

Ανώνυμος είπε...

Οσο πλησιαζουμε προς τις εκλογες διαπιστωνουμε οτι ολοενα και περισσοτερο επιβεβαιωνονται οι εκτιμησεις μας σχετικα με τον ατυπο διαμοιρασμο των μεγαλων εφημεριδων της κεντροδεξιας τοποθετησης στα ισχυρα μπλογκ εξουσιας της Νεας Δημοκρατιας. Αν εξετασει κανεις προσεκτικα τις επι μερους προσεγγισεις μεταξυ εφημεριδων και κορυφαιων πολιτικων παραγοντων θα διαπιστωσει οτι στο μετεκλογικο τοπιο ο πρωθυπουργος επελεγη να υποστηριχθει απο την εφημεριδα Καθημερινη. Πλεον της συνεντευξης του, αρα και της προβολης του ως κορυφαιου θεσμικου παραγοντα, πολλες μικρες και μεγαλες ενδειξεις συμπληρωνουν το παζλ που οδηγει στο συγκεκριμενο συμπερασμα. Η αν το δουμε αντιστροφα καμμια αλλη εφημεριδα του φιλελευθερου χωρου δεν εχει το κυρος και την αποδοχη να παιξει ενα τετοιο ρολο εκτος της Καθημερινης. Στο σημειο αυτο να σχολιασουμε οτι απο αυτη την πιθανη επιλογη αναδεικνυεται και η ενδεια του εκδοτικου τοπιου στο χωρο της κεντροδεξιας ιδεολογιας. Διοτι εκτος της Καθημερινης, σε πολυ μικροτερο ποσοστο αλλα και σε ποιοτικα διαοφορετικο πεδιο, κινειται μονον η Απογευματινη. Δυστυχως μετα απο αυτην το χαος αρα σαφης και η ελλειψη του Ελευθερου Τυπου ο οποιος καλυπτε με ξεπερασμενη δημοσιογραφικη αντιληψη ενα συγκεκριμενο χωρο της κεντροδεξιας. Πολλοι θα θυμουνται οτι εως την εξαγορα του βασιζοταν σε ενα απηρχαιωμενο μοντελο προσεγγισης σχολιασμου και αναδειξης του πολιτικου γιγνεσθαι. Οι ιδιοι θεωρησαν οτι οι συγκεκριμενες αντιληψεις θα εναρμονισθουν με οτι επιτασσει η δημοσιογραφια του 21αιωνα. Συνεβη βεβαια αυτο αλλα μονον σε οτι αφορα τη συσκευασια και τις περι καταναλωσης αντιληψεις προσωπικου και αναγνωστων. Τωρα λοιπον που επαναδιαμορφωνεται το τοπιο γυρω απο τον ΕΤ ειμαστε σχεδον σιγουροι οτι θα προσεγγισει/ζει κορυφαιους χωρους και προσωπα απο τη ΝΔ με στοχο την ρευστη μετεκλογικη εικονα. Ατυπα η μεσω στενης σχεσης θα φανει. Για αυτο και ελπιζουμε οτι δε θα κανει το λαθος του εναγκαλισμου αλλα της μετριοπαθους προσεγγισης. Γνωριζοντας πλεον σε επιπεδο θεσμων αλλα και κορυφαιων παραγοντων πως αναμενενεται να κινηθει θα σχολιασουμε εκτενεστερα σε επομενη αναρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Ορθωσε το αναστημα της στον επι δεκαετιες φαραωνισμο και με ενα σημειωμα τον εστειλε στο σπιτι του. Ποιον; Μα τον πανισχυρο που ελυνε και εδενε συχνα μη εχοντας πλεον οποιαδηποτε επαφη με την καθημερινη πραγματικοτητα της δημοσιογραφικης λειτουργιας. Επομενως και χωρις αντικειμενικο κριτηριο-αλλα με μονη λογικη το διαιρει και βασιλευε. Αφηστε για τα περι αμοιβης διοτι καθως φαινεται τα 40αρια και 50αρια ειναι η ταριφα της αγορας. Για το δυναμισμο της εισεπραξε πολυ θετικα σχολια. Τωρα πως τοποθετειται; Εννοειται πως οσοι θελουν να πολιτευθουν απροκοπτα πρεπει να το πραξουν. Συνταγματικο δικαιωμα ειναι, ασφαλως μη παραβιασιμο. Οχι ομως με μηχανισμο την επιχειρηση. Επειδη πιθανον μια τετοια αποφαση, οσο καλοπροαιρετη και αν ειναι, στη μια περιπτωση χωρις υστεροβουλια δειχνει να την εμπλεκει στην αλλη ομως μαλλον η ενσταση ειναι δικαιη. Και αυτο γιατι η επανακαμψη του μικρο-φαραωνισμου, του περιφερομενου εξυπνακισμου, της επαρσης, του ειρωνικου χαμογελου, και της αντιληψης οτι αναλογως συνθηκων η τσεπη ανηφοριζει και η ιδεολογια κατηφοριζει για να συναντηθουν καπου στη μεση υπο το μανδυα μια ιδιοτητας συγκροτουν μια πολυ συγκεκριμενη αποψη.

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντες κανένας δεν θέλει να χάσετε τη δουλειά σας. Όμως σε ορισμένα θέματα απολαμβάνετε προνομιακής μεταχείρισης απο την ΕΣΗΕΑ και αυτό είναι αδικία μεγάλη που δεν την θέλει ούτε ο Θεός. Αναφέρομαι στα 10 000 ευρώ που σας δόθηκαν -και καλώς σας δόθηκαν- για να βγάλετε το εφημερηδάκι σας. Αναφέρομαι στα 10 000 που εγκρίθηκαν για να πληρωθεί ο δικηγόρος που εσείς επιλέξατε. Γιατί ρε λεβέντες δικό σας δικηγόρο? Ο δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ δεν σας έκανε δηλαδη? Για να πάρετε τα 10 χιλιάρικα είχατε εμπιστοσύνη στην ΕΣΗΕΑ και να διαχειριστεί το θέμα σας δεν είχατε εμπιστοσύνη στους δικηγόρους της ΕΣΗΕΑ? Και σα να μην έφτανε αυτό τώρα ο κύριος συνήγορος ζητάει 25 000 ευρώ αμοιβή. Καλά κάνει ο άνθρωπος και ζητάει να πληρωθεί για τη δουλειά του ΑΛΛΑ γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε όλοι εμείς τα μέλη της ΕΣΗΕΑ τα δικά σας κερατιάτικα? Επίσης πόσες εφημερίδες έκλεισαν πριν απο τη δική σας και οι εργαζόμενοι δεν πήραν ούτε δεκαράκι για αποζημίωση? Εσείς δόξα τω Θεω και τις αποζημιώσεις πήρατε και δυο μήνες πληρωνόσασταν ενω η εφωημερίδα είχε κλείσει και ποσοστό απο το μερίδιο πώλησης σας έβγαλα τι άλλο θέλετε δηλαδη? Είχαν και οι άλλοι συνάδελφοι που απολύθηκαν πριν απο εσας την ίδια αντιμετώπιση απο την ΕΣΗΕΑ? ΟΧΙ σε καμία περίπτωση. Και ρωτω γιατι ρε λεβέντες; εκείνοι δεν είχαν οικογένειες παιδια δανεια υποχρεώσεις? Είχαν αλλά κανένας κερατάς απο την ΕΣΗΕΑ δεν τους νοιάστηκε. Γι αυτό λοιπόν μην γίνεστε παράλογοι γιατί κάποιος κακοπροαιρετος θα μπορούσε να σκεφτεί οτι αυτός που σας υπέδειξε τον δικηγόρο μπορεί να παίρνει μερίδιο απο την παχυλότατη αμοιβή.
Αυτά και καλή τύχη μάγκες.

Ανώνυμος είπε...

Αναμφιβολα κανεις ωριμος πολιτης δεν εχει αναγκη τις κομματικες εφημεριδες. Η εστω τις προσκειμενες κατα τροπο που δεν αφηνουν την παραμικρη αμφιβολια για το τι υποστηριζουν. Θα ηταν απο τις μεγαλυτερες νικες της δημοσιογραφιας αν κατορθωνε να διαθετει αδεσμευτες εφημεριδες, χωρις πολιτικες φιλιες και λυκοφιλιες, χωρις κομματικες εξαρτησεις, χωρις καθοδηγητες απο το παρασκηνιο. Πολυ σωστα οι κοινωνιες που ωριμασαν δεν εχουν αναγκη τετοια μεσα ενημερωσης. Ουτε μασημενη τροφη καθ υποδειξη ιδεολογικου προσανατολισμου. Δυστυχως η πραγματικοτητα μας διαψευδει. Δεν υπαρχουν αδεσμευτες εφημεριδες. Αλλες πολυ και αλλες λιγο αφηνουν να διαφανει ο προσανατολισμος τους συχνα σε ευθεια αντιστοιχηση με τις επιλογες του εκδοτη. Αλλωστε αυτος ειναι ο βασικος παραγοντας που προσανατολιζει την εφημεριδα του στην πολιτικη εξαρητηση και κατ επεκταση στη διαπλοκη. Συχνα διπλα του βρισκονται τα κορυφαια στελεχη που δειχνουν να ειναι βασιλικοτερα του βασιλεως. Απο την κορυφη της πυραμιδας η εξαρτηση κατηφοριζει εως και τα πιο χαμηλα στρωματα του ρεπορταζ. Γνωριζουμε ολοι απο την εμπειρα μας οτι καποιες μικρες παρεκλησεις επιτρεπονται στη γραμμη του συντακτη. Ομως αν υπερβει τα εσκαμμενα εχει χαθει το ρεπορταζ του, καποτε και ο ιδιος σε καποιο "ψυγειο". Επομενως στην περιπτωση συναδελφων που αναφερουν οτι ο ΕΤ πρεπει και παλι να αντλησει απο τη δεξαμενη των αναγνωστων του οσο και αν παραπεμπει σε κομματικη εμπλοκη με τα δεδομενα που ισχυουν ειναι ρεαλιστικη προσεγγιση. Σκεφτειτε τι θα συνεβαινε αν ξαφνικα η Καθημερινη απευθυνοταν μονον σε κεντροαριστερο κοινο τα Νεα και το Εθνος σε κεντροδεξιο. Αν δεν καταστρεφονταν θα χρειαζονταν πολλα χρονια για να ανακαμψουν. Κατα την αποψη μας η πιο σωστη επιλογη ειναι απο την δημιουργια τους οι εφημεριδες να απευθυνονται σε υπερκομματικους χωρους και οχι σε πολιτικα στοχευμενες περιοχες. Στην αντιθετη περιπτωση ερχεται στο προσκηνιο και το ζητημα διακινησης πολιτικου χρηματος, συμφωνιων κλπ. Οσο και αν ακουγεται εξωπραγματικο ο παλαιος ΕΤ δεν ειχε, η δεν μπορουσε να εχει, σχεση με τηλεοπτικους σταθμους, εργα και αλλες επαφες με τις εκαστοτε κυβερνησεις. Και αν ακολουθησουμε το συλλογισμο αυτο ισως συμπερανουμε γιατι στο δεδομενο πολιτικο-εκδοτικο τοπιο μαραζωσε οικονομικα.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι δεν έμαθαν ποτέ στη ζωή τους να αγωνίζονται και να περιμένουν από κάθε είδους "διαμεσολαβητές", υπουργούς, κομματάρχες, συμβούλους, τότε, ναι, αισθάνονται πίκρα. Μεγάλη πίκρα που μια χούφτα απολυμένων εργαζομένων φώναξε, απαίτησε, μπήκε μπροστά. Ανάγκασε κάποιους να μην βάλουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί για να ξεχαστεί, όπως κάθε άλλη φορά που έκλεινε μια εφημερίδα και δεκάδες, εκατοντάδες εργαζόμενοι έμεναν στο δρόμο. Απόλυτα κατανοητή η πίκρα...

Μ.Π.

someone είπε...

Προς τον προτελευταίο "ανώνυμο":
Απ' όσα γράφεις φίλε μου, διαπιστώνω ότι έχεις μείνει πίσω στην πληροφόρηση... Αν είσαι δημοσιογράφος, πάρε και μια δωρεάν συμβουλή "διασταύρωνε τις πηγές σου"...

Ευτυχώς Ατυχη είπε...

Οι μάγκες δεν χρειάζονται καλή τύχη. Την φτιάχνουν μόνοι τους. Σε αντίθεση με τους κακοπροαίρετους.....

Ανώνυμος είπε...

Ε, ψιτ, δεν μας έδωσε τίποτε η ΕΣΗΕΑ. Τα απιτήσαμε όπως είχαμε δικαίωμα με αρκετό αγώνα, νεύρα και φωνές. Και επειδή αρέσκεται ακόμη να λέέι πως είναι "σωματείο", δεν μπόρεσε να πει όχι στις απαιτήσεις μας.

NoFear είπε...

Περι αποκαταστασης της αλήθειας για την ΕΣΗΕΑ:
1.Η απόφαση ηταν για 10.000 ευρώ χρηματοδότησης του απεργιακού φύλλου του ΕΤ. Τελικά χρειάστηκαν μόνο 3.500 ευρώ μια που το πρώτο τεύχος μας το ΄τυπωσαν και σιένημαν δωρεάν οι δυνάδελφοι των άλλων μέσων.
Δεν θα έπρεπε να "φωνάξουμε" για το δίκιο μας με το μόνο τρόπο που ξέρουμε και διαθέτουμε, μέσω του Τύπου;
2. Επιλέξαμε να έχουμε ΚΑΙ δικό μας δικηγόρο, καθώς οι διαδικασίες ήταν ταχύτατες και επείγουσες. Δεν αποκλείστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΣΗΕΑ. Μαλιστα ηρθαν για ενημερωση στο Blue Land στο πλαισιο των γενικων συνελευσεων. Επισης δε, εμειναμε στο να εχουμε δικο μας δικηγορο, μετα απο ενα ραντεβου που ακυρωθηκε στην ΕΣΗΕΑ, καθως πηγαν οι εκπροσωποί μας να δουν εναν απο τους δικηγόρους της Ενωσης κατοπιν ραντεβου αλλα εκεινος δεν μπορεσε τελικα να τους δει λογω αλλων υποχρεώσεων του και φόρτου εργασίας.
Δεν κατανοώ το πνεύμα, λοιπόν. Δεν έπρεπε να κοιτάξουμε να διαφυλάξουμε τα συμφεροντά μας; Και στο κάτω κάτω ποιος είναι ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ; Να χορηγεί συναυλίες; Γιατι τίποτα άλλο δεν φαίνεται να κάνει.
Ειμαι ο πρώτος που εχω παράπονα από το Σωματείο μας, και δεν σκοπευω να απολογηθώ σε κανέναν ουτε για τον Εναλλακτικό Τύπο ουτε για τον δικηγόρο. Δωσαμε και δίνουμε εναν τίμιο αγώνα και ναι, θα χρησιμοποιήσουμε όσα μέσα έχουμε στη διαθέσή μας.
3. Προνομιακής μεταχείρισης... Ας μην στερούμαστε σοβαρότητας. Μεχρι προχθες ο δικηγόρος δεν ειχε πληρωθεί, ο προεδρευων στους 3 μηνες του λουκετου του ΕΡΤ εμφανιστηκε πρωτη φορά την Τρίτη στους εργαζόμενους... ΑΛλοι παράγοντες ας μην κατονομασω επι τοις παρούσοις εκαναν ο,τι μπορουσαν για να σιωπησει η φωνή των εργαζομένων του ΕΤ...
4. Και περι χρημάτων: Τις δουλειές μας θέλουμε. και στο τελος τέλος στη διαδικασία της διαβούλευσης η Αγγελοπούλου μας έβαλε, τι δεν έπρεπε να διεκδικήσουμε; Και ναι πηραμε αποζημιώσεις, το νομιμο επισης, και κακώς απολυεται κοσμος χωρίς να αποζημιωθεί. ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΚΩΣ απολυεται γενικα!
Λοιπον, η ΕΣΗΕΑ δεν νοιαστηκε εμας, εμεις νοιαστήκαμε ο ενας τον άλλο και ακομη και σήμερα παλευουμε ενωμένοι.

Νεμεσις είπε...

Για τον Ανωνυμο περι ΕΣΗΕΑ: θες φίλε μου καλέ να αλλάξουμε; Να σου δωσω την αποζημιωση και ολα οσα πηρα, να μεινεις ανεργος και να πάρω τη θέση σου; Γιατι αν ησουν ανεργος σαν κι εμας δεν θα είχες αυτό το επιθετικό ύφος. Αντί να συστρατεύεσαι με τους συναδεφλους σου για να μην υπάρξουν ξανα φαινομενα Γιάννας, για να σταματήσει η στρατιά των ανέργων και όλοι να εργάζονται υπό ανθρώοινες συνθήκες, κάνεις λόγο για ευνοημένους και άλλα τέτοια... 450 άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, εκλεισε η μεγαλύτερη επιχείρηση τα τελευταία χρόνια. Εκτός αν είσαι "επαγγελματίας" συνδυκαλιστής, οπότε και πάλι θυσιαζομαι και κανω την αβαρία να αναλάβω τα καθήκοντά σου...

Μ.Μ.Δ. είπε...

Εμεις οι... μάγκες θα έχουμε καλή τύχη γιατί μέχρι τώρα κάνουμε καθαρούς αγώνες, δεν αφήνουμε υπόνοιες και άλλα τέτοια ρουφιανικά και τραμπουκικά. Αν δε, ήξερες για ποιους συναδέλφους μιλάς, ποιο είναι το ήθος και το ποιόν τους, θα το σκεφτόσουν διπλά πριν πετάξεις τη μπηχτούλα σου. Ξαναμπες στο λαγούμι σου, λούφαξε μικρό ανθρωπάκι και όταν σου ξαναδώσουν "γραμμή", έλα να μας τα πεις... Θα σε περιμένουμε με αγωνία, γιατί ειλικρινά μας διασκεδάζεις...

προς ψευτοκουτσαβάκια είπε...

@Ανωνυμο 17 Σεπτέμβριος 2009 12:09 πμ

Τι θές να μας πείς; Οτι η ΕΣΗΕΑ μας έκανε κανα δωράκι; Τα αυτονόητα και κεκτημένα των εργαζομένων, εσύ θα τα κάνεις ελεημοσύνη; Σου εύχομαι ολόψυχα όμως, να βρεθείς στη θέση μας ρε κακομοίρη για να μάθεις τι εστί βερύκοκο και ΕΣΗΕΑ.

Και κάτι ακόμα.Επειδή πολλές φορές χρησιμοποίησες τη λέξη "λεβέντες" και "λεβέντες", ή κουτσαβάκι είσαι και δεν ξέρεις τη σημασία της ή ξέρεις με ποιούς έχεις να κάνεις και τη χρησιμοποίησες σωστά. Πιστεύω όμως, ότι είσαι κουτσαβάκι και μάλιστα ψευτοκούτσαβος. Μικρέ(ή), ο λεβέντης ή είναι ή δεν είναι. 'Η το'χει μέσα του ή δεν το'χει. Κι'εμείς την έχουμε τη λεβεντιά και τη δείξαμε ακόμα κι όταν ήμαστε στριμωγμένοι στο καναβάτσο. Εσύ από τη μεριά σου, είσαι μαθημένος να δέχεσαι τα τριάκοντα αργύρια. Ξέρεις τι θα κάνεις μετά, ε; Βρές μόνο κανα γερό κλαδί ελιάς να σε αντέξει.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι εργαζομενοι στον ΕΤ αγωνιστηκαν με ενα τροπο που μαλλον δεν εχει προυπαρξει στα προσφατα χρονικα. Μεσα σε λιγες ωρες απο την ανακοινωση του κλεισιματος ο αιφνιδιασμος εδωσε τη θεση του στη πολυμετωπη αυτοοργανωση. Επιτροπες συγκροτηθηκαν για τοσα πολλα ζητηματα που θα χρειαζοταν πολυς χωρος για να αναφερθουν. Χωρις δισταγμο ο ενας στηριζε τον αλλο σε τετοιο βαθμο που υπερεβαινε τα ορια μιας απλης γνωριμιας. Ο αγωνας ηταν ενα ενιαιο μετωπο. Οι εργαζομενοι στον ΕΤ πηραν ταχυτατα την κατασταση στα χερια τους και προχωρησαν σε μια σειρα απο σωστα προετοιμασμενες αντιδρασεις. Θα ηταν ενδιαφερον για οσους ριχνουν μπηχτες (που δεν θα ανεχτουμε) να ειχαν παρακολουθησει τις συνελευσεις μας. Βεβαιως πρυτανευε η πολυφωνια αλλα και το μελημα να παραμεινει σταθερο και ενιαιο το μετωπο. Επισης να σχολιασουμε οτι οι πολλες και διαφορετικες πρωτοβουλιες αναγκαστικα υποκατεστησαν την περα καθε ανοχης απουσια της ΕΣΗΕΑ. Και επιπλεον απεδειξαν οτι, ανεξαρτητα απο την πολιτικη τοποθετηση του καθε συναδελφου, ψηφιζονταν απο ολους κοινες προσπαθειες προς καθε κατευθυνση. Πολυ συντομα αποφασιστηκε η εκδοση του Εναλλακτικου Τυπου με συνεισφορα πολλων συναδελφων που δεν χρειαζεται ειδικης αναφορας, αρκει το τελικο αποτελεσμα. Οι αλλεπαλληλες προσπαθειες να γινει γνωστος ο αγωνας μας εφεραν κοντα τη κοινη γνωμη, συναδελφους αλλων μεσων, αλλα και τα μπλογκς τα οποια μετα απο συστηματικη δουλεια βρεθηκαν διπλα μας σαν μια κοινη φωνη σε ολη την Ελλαδα. Στο τελος του Ιουλιου ειχαν ενημερωθει οι παντες για τα δικαια αιτηματα μας-και αυτο πιστωνεται μονον στη συστηματικη εργασια των ομαδων εργασιας. Επισης η αμεση λειτουργια του μπλογκ μας, και αμεσως μετα της καταχωρησης στο φεισμπουκ, εδωσε βημα σε χιλιαδες πολιτες και συναδελφους να εκφρασουν ελευθερα τη γνωμη τους ακομη και για θεματα που δεν αφορουσαν το κλεισιμο του ΕΤ. Σχεδον τρεις μηνες μετα το μπλογκ παραμενει οχυρο ελευθερης γνωμης που αποκαλυπτει, με σκληρο τροπο αν χρειαστει, αλλα δεν υποτιμα και δεν υβριζει. Οσοι απο τα στελεχη της ΕΗΣΕΑ αρεσκονται να αναφερουν τα περι χρηματοδοτησης του Εναλλακτικου Τυπου (εξοδα εκδοσης) και οχι εφημεριδακιου οπως αναφερουν, ας γνωριζουν οτι ηταν ενα απο τα αιτηματα μας και οχι χορηγια ευγενειας η ελεημοσυνης... Αλλωστε ο ΕνΤ θα εβγαινε με καθε προσωπικη θυσια. Και το τελικο κοστος ειναι μικροτερο απο το αναφερομενο ποσο. Επισης θα σταθουμε στις "φιλοτιμες" προσπαθειες καποιων απο ενα σημειο και μετα να μην κυκλοφορισει απροσκοπτα ο ΕνΤ διοτι ειχε αρχισει να γινεται απειλη με τη δυναμικη και την ποιοτητα του. Ας γνωριζουν οσοι απο την ΕΣΗΕΑ μας σχολιαζουν με πικροχολο τροπο οτι τα σοβαρα σωματεια φροντιζουν και προασπιζουν, με καθε θεσμικα θεμελιωμενο τροπο, την εργασια των μελων τους και δεν σπευδουν την τελευταια στιγμη, η κατοπιν εορτης. Και πολυ περισσοτερο δεν αδιαφρορουν, οταν προκυψει σοβαρο προβλημα οπως το κλεισιμο μιας επιχειρησης. Η συνδικαλιστικη λειτουργια προυποθετει την υπαρξη γενικοτερης κουλτουρας φιλαλληλιας και προσφορας στον εργαζομενο, ακομη και αν δεν το γνωριζει η δεν το εχει ζητησει ο ιδιος. Μιας κουλτουρας που βασιζεται και στα αμεσα αντανακλαστικα οταν συμβει το χειροτερο και οχι στην σιωπη και την αποστασιοποιηση. Ο τιτλος του Ελευθερου Τυπου, με αποφαση της προηγουμενης ιδιοκτησιας, ετσι και αλλοιως θα μεταβιβαζοταν σε αλλο/αλλους επιχειρηματιες και παντως δεν ειναι κατορθωμα της ΕΣΗΕΑ. Οσο για τα περι ενοχλησης κυκλων λογω της πιεσης απο ασκουν οι πρωην εργαζομενοι στον ΕΤ να ξαναβρουν τη δουλεια τους προς το παρον ας το αφησουμε ασχολιαστο. Οι γνησιοι επαγγελματιες προφερουν το καλυτερο οταν τηρουνται τα αυτονοητα. Δηλαδη οταν ισχυουν αξιοκρατικα κριτηρια προσληψεων, οι συμβασεις και ο σεβασμος στο κειμενο καταξιωμενων (εννοειται εκτος του σταρ συστεμ) δημοσιογραφων.

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι το μπλογκ αυτο ηταν παραμενει και ελπιζουμε να συνεχισει ετσι βημα για οποιαδηποτε σοβαρη κριτικη. Καλο ειναι να μη ριξουμε το επιπεδο του μπλογκ αλλα και του σχολιασμου. Ισως καποιοι να το επιδιωκουν ομως εμεις θα διατηρησουμε το επιπεδο μας. Αλλωστε ολοι χρεωνονται οσα υποστηριζουν, εστω και αν ειναι ανωνυμα-αλλωστε ανωνυμο ειναι και το βημα μας. Οσοι για εντυπωσιασμο υποστηριζουν ψευδη απλως αυτοδιαψευδονται διοτι η πραγματικοτητα ειναι γνωστη.

Ανώνυμος είπε...

o ελεύθερος τύπος θα ξανανοίξει και σύντομα μάλιστα όλες οι Κασσάνδρες θα φάνε την γλώσσα τους !!!!!!μακάρι το σύνολο η όσοι περισσότεροι από εμάς τους πρώην να ξαναβρεθούμε μαζί!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για την αμοιβή του δικηγόρου γαργαρα ολοι και όλες ε; Όταν το σωματείο διαθέτει νομική υπηρεσία δεν προσλαμβάνεις δικηγόρο ή αν προσλάβεις μαζέψτε λεφτά να τον πληρώσετε απο την τσεπη σας αφου είστε τόσο γαλαντόμοι που τρέξατε να προσλάβετε δικηγόρο επειδή όπως λετε σας έστησε σε ένα ραντεβού ο δικηγορος της ΕΣΗΕΑ. Αντε και καλά ζήτησε 10 χιλιάρικα, ατά τα λεφτά δεν αφορούσαν εργολαβικα την ανάληψη της διαπραγμάτευσης ή τον πληρώνετε με το "κομματι" ωστε να φτασει σημερα να ζηταει 25 χιλιάρικα αντι για τα 10 αρχικά. Φυσικα μην εχετε αυταπάτες δεν προκειται να τα πάρει ΠΟΤΕ γιατί αν του τα δώσουν τους περιμένει το ΠΠΣ. Το Σωματειο είναι υποχρεωμενο να υποστηρίζει το δικαίωμα στην εργασία των μελών αλλά ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ οχι τα καλά και συμφεροντα. Υπήρξαν κι άλλοι απολυμενοι πριν απο εσας και θα υπάρξουν κι αλλοι στο μελλον οι οποίοι δεν πήραν δεκάρα τσακιστή απο την ΕΣΗΕΑ. Λεβέντες βρωμάει η υπόθεση σας και τα 25 χιλιάρικα του δικηγόρου. Η κουτοπονηριά σας φάνηκε απο το γεγονός οτι κραταγατε αδημοσιεύτο το σχολιο μου και αφου δημοσιευσατε απαντησεις στο σχολιο χωρις να έχετε δημοσιοποιήσει το σχόλιο το ξανασκεφτήκατε οτι κανατε μαλακία και βγάλατε και το δικο μου σχόλιο για να μπορουν να δικαιολογηθούν οι απαντήσεις σας. Γιατι δεν λέτε κουβεντα ομως για την αμοιβη του δικηγορου και τινος κολλητος ειναι??? Γιατι??? Να σας πω εγω γιατι.... γιατι κάποιος τα έχει παντελονιάσει τα λεφτά και σας το παιζει συναγωνιστης του κωλου. Τέλος τα 10 χιλιαρικακια που πήρατε για να βγάλετε τον Εναλλακτικο Τυπο τα χρησιμοποιησατε για να βγάλετε 2ο και 3ο φύλλο όταν είδατε οτι το πρώτο σας το τυπωσαν δωρεαν και δεν σας πήραν ούτε λεφτα για το χαρτί. Να μαθετε ρε να είστε τιμιοι και όχι λαμογια.

Ματίνα Παπαχριστούδη είπε...

Ως εδώ.
Ο κύριος "ανώνυμος" που αποκτά βέβαια "όνομα" εξαιτίας της στάσης του (συκοφαντώ-συκοφαντώ, όλο και και κάτι θα μείνει), έχει δυο επιλογές. Ή θα καταθέσει τα όποια στοιχεία νομίζει ότι έχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ονοματάκι του ή θα μας το πει για να πάμε εμείς στο πειθαρχικό.
Οι εργαζόμενοι του Ε.Τ έδωσαν έναν σκληρό αγώνα και δεν μπορεί να αφήσουν τους πονηρούς να τον συκοφαντήσουν με ψεύδη επειδή έτσι βολεύονται.
Συνάδελφοι, δεν αξίζει άλλης απάντησης ο ανώνυμος "συνάδελφος" (;. Τα υπόλοιπα στη γενική μας συνέλευση.

Ανώνυμος είπε...

Το υφος του προηγουμενου αναγνωστη ειναι επιοικως απαραδεκτο. Και παντως δεν μπορει να εχει οποιαδηποτε σχεση με σοβαρη δημοσιογραφια. Εννοειται πως ειναι αμεσα σαφες για το ποιος/οια προκειται. Ατομο στο οποιο επι μηνες εχει ασκηθει δριμυτατη και σωστα τεκμηρωμενη κριτικη για την απουσια, τη αδρανεια, την αδιαφορια και την απαξιωση που εκδηλωσε. Μετα απο τοσο καιρο θυμηθηκε να εμφανισθει γραφοντας κατα τροπο που ουδεμια σχεση εχει με το επιπεδο που συνηθως περιφερει. Αν για οσα αναφερει εχει στοιχεια, και οχι απλως υπονοιες, να τα καταθεσει στο Πειθαρχικο Συμβουλιο της ΕΣΗΕΑ, επισης στο ΠΣ των νομικων, ακομη και στον εισαγγελεα. Αν μαλιστα εχει και νομικη ιδιοτητα θα γνωριζει εξ αρχης αν οντως τα στοιχεια ευσταθουν η ειναι ασφαιρα πυρα αμυνας. Θα πρεπει επισης να μας πει αν υπεισερχονται και κομματικα κριτηρια, λογω πολιτικης αντιθεσης, προς το προσωπο που αναφερεται. Για μια ακομη φορα να επαναλαβουμε οτι κατα κυριο λογο οι κινητοποιησεις των εργαζομενων που χανουν τη δουλεια τους, και οχι η ευσπλαχνεια της ΕΣΗΕΑ, των εργοδοτων κλπ., ειναι αυτες που επιβαλλουν την ληψη αποφασεων υπερ της υποθεσης τους. Ασφαλως και εχουν απολυθει η θα απολυθουν και αλλοι συναδελφοι-απαραδεκτο βεβαια να το προδικαζουμε για πολλους και διαφορους λογους- ωστοσο μενει να φανει και στην πραξη η μαχητικοτητα τους. Αυτη δηλαδη που θα δημοσιοποιησει το προβλημα θα κινητοποιησει συνειδησεις και θα εξαναγκασει σε λυσεις.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Η κ.Σπανού ήταν από τις εξαίρετες δημοσιογράφους του ΕΤ. Δυστυχώς δεν φαίνεται να κατανοεί ότι, στην Δημοκρατία τυγχάνει αναγκαία η έκφραση όλων των απόψεων αλλά όχι υποχρεωτικώς από το ίδιο μέσο. Η δυνατότητα της επιλογής προϋποθέτει την δυνατότητα της διαφοροποίησης, ενώ αν όλα εξομοιώνονται ουδείς δύναται να ασκεί δικαίωμα επιλογής και συνεπώς η δημοκρατία υφίσταται μόνο τύποις. Με την μετατροπή του ΕΤ σε κεντροαριστερό φύλλο απο την Γιάννα Αγγελοπούλου αθετήθηκε η βούληση των έως τότε αναγνωστών της εφημερίδας ενώ δεν προστέθηκαν νέοι αναγνώστες, διότι η κεντροαριστερά διέθετε και διαθέτει ιδεολογική υπεροπλία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και συνεπώς δεν χρειαζόταν άλλους εκφραστές. Το αυτό συνέβη και με την Καθημερινή, που ο κ.Αλαφούζος την μετέτρεψε επίσης σε άχρωμο πολιτικά φύλλο με κεντροαριστερές τάσεις.
Απευθύνω έκκληση προς τους πρώην εργαζομένους του ΕΤ που ουσιαστικά επιθυμούν να κινηθούν στην γραμμή της Γιάννας, να αφήσουν ήσυχη την εφημερίδα, η οποία πρωτίστως ανήκει στο κοινό της.

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαιτερο ενδιαφερον εχει αποκτησει ο διαλογος που ανοιξε μεσα απο αυτο το μπλογκ για τις λεγομενες παραταξιακες εφημεριδες. Να προσθεσουμε δε σε αυτο το σημειο οτι η συγκεκριμενη διασταση στην παραθεση αποψεων επιβεβαιωνει για μια ακομη φορα την αξια του συγκεκριμενου μπλογκ το οποιο πλεον εχει μετεξελιχθει-και πολυ σωστα-σε βημα αποψεων. Χαρακτηρα τον οποιο σε καμμια περιπτωση δεν θα αλλοιωσει/ουν απαραδεκτου υφους τοποθετησεις οπως αυτη που ολοι διαβασαμε στην ιδια ενοτητα. Ο αμεσως προηγουμενος σχολιαστης σωστα μεν τοποθειται σε οτι αφορα την πιθανοτητα ο ΕΤ και παλι να απευθυνθει στο παλαιο του κοινο. Αθελα του ομως κανει το ιδιο λαθος που διαπραττουν και πολυ αλλοι αναγνωστες. Την ιδεολογικη ταυτοτητα των εντυπων διαμορφωνουν μονον οι εκδοτες και το δημοσιογραφικο επιτελειο τους και οχι βεβαια οι απλοι εργαζομενοι. Θα προσθεσουμε δε πως ενα επιπλεον ρολο διατηρουν και οι επωνυμοι αρθρογραφοι οι οποιοι εχουν επιφορτιστει με αυτο ακριβως το καθηκον. Ολοι οι υπολοιποι δημοσιογραφοι, δηλαδη ο βασικος κορμος των εργαζομενων, μπορει να εχει οποιαδηποτε πολιτικη τοποθετηση. Την οποια αλλωστε ουτε ειναι υποχρεωμενοι αλλαξουν-εννοειται αυτο- συχνα ομως ουτε και τη δυνατοτητα εχουν να την εκφρασουν στα κειμενα τους. Θα ελεγε δε κανεις πως ο παλαιος Ελευθερος Τυπος της Δεξιας, οπως αρεσκονται πολλοι να τον προσδιοριζουν, διεθετε στο δυναμικο του πολλους αξιολογους συναδελφους με προοδευτικη τοποθετηση η οποια και γνωστη ηταν αλλα και κατα τα φαινομενα δεν δημιουργουσε προβλημα συνεργασιας. Επομενως ειναι λογικο οτι τη δεξια ταυτοτητα του ΕΤ την διαμορφωναν η διευθυνση και οι εντολες του Ιδρυματος και οχι οι απλοι εργαζομενοι. Κατα συνεπεια η επικληση του αναγνωστη προς αυτους και μονο πρεπει να απευθυνθει. Επισης, οπως ευστοχα σχολιαζεται και σε αλλα σχολια αναγνωστων, το εντυπο και ηλεκτρονικο ιδεολογικο οπλοστασιο της κεντροαριστερας ισχυροποιηθηκε κατα την μακροχρονη περιοδο διακυβερνησης απο το ΠΑΣΟΚ. Οχι γιατι κατ αναγκη εμπλουτισθηκε σε ιδεες αλλα διοτι ηταν ευκολη η εισροη κεφαλαιων στις συγκεκριμενες επιχειρησεις. Να επισημανουμε τελος οτι στις προσληψεις δημοσιογραφων ενδεχομενως να λαμβανεται υποψην και η γενικοτερη πολιτικη τους τοποθετηση αυτο ομως, για τους καλοπροαιρετους διευθυντες, δεν μπορει και δεν πρεπει να αποτελει κριτηριο επιλογης. Αρκει η επαγγελματικη τους επαρκεια. Για να μην εχουμε φαινομενα οπως του Δημοσιου οπου καθε κομμα διοριζει τους λεγομενους δικους του.

Ανώνυμος είπε...

Οπως εγινε φανερο οι ευγενικες, χαμηλων τονων, τεκμηριωμενες αλλα και αυστηρες απαντησεις στους λασπολογους εχουν αποτελεσμα. Μεχρι τωρα ο απαραδεκτης συμπεριφορας αναγωνστης δεν εχει αποστειλει οποιοδηποτε αλλο συκοφαντικο κειμενο. Να γνωριζει οτι στην περιπτωση που το αποτολμησει και παλι, επειδη οσα ανεφερε θιγουν ευθεως το συνολο των εργαζομενων στον ΕΤ, δεν θα αναρτηθει αν δεν εχει ονοματεπωνυμο και τεκμηριωση. Το μπλογκ αυτο ειναι βημα ελευθερου, καλοπιστου διαλογου, στα πλαισια λειτουργιας των θεσμων και της ελευθερης διακινησης των ιδεων. Στη λειτουργια του ειναι καλοδεχουμενος καθε πολιτης που θα θελησει να καταθεσει την αποψη του, σεβομενος τους αναγνωστες και το μεσον.

Ανώνυμος είπε...

paidia olo leme leme ta lefta pou peirame apo to radiofono tin epitagei den leei kanenas gargara.ta peirame kai ola kala.giati den eipame na mhn paroume tipota apo to radio alla telika osa kai na paroume den tha eyxaristithoume me tipota.edo peiran kai ayth pou exoun kai 2 kai 3 douleies kai esas sas enoxlisan ola ta ala.to radiofono petaxan ta mlokakia exo gia na ta mirasei o aggelopoulos timia se olous mas.ti to timoio einai ayto pou emeis den eixame sxesei me to radio kai oute autoi me emas pera apo kapoious pou ta pernane epimeisteio.eleos re paidia eleos ti grafoume kai fonazoume gia poioa adikia

Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο ολα τα τρεχοντα, και συνηθως δυσαρεστα, θα πρεπει να σημειωσουμε και το εξης. Ο παλαιος και ο προς στιγμη νεος Ελευθερος Τυπος δεν εχει αρχειο, κυριως ψηφιακο. Μια ακομη πρωτεια για την αναιτια παραξενη πορεια του φυλλου. Αν αληθευει τον πρωτο καιρο μετα την εξαγορα καταστραφηκε ολο το παλαιο αρχειο της ιστορικης εφημεριδας παρ οτι ανεπισημα ακουγοταν οτι θα σκαναρισθει και θα αρχειοθετηθει. Οπως γινεται δηλαδη με καθε συγχρονο εντυπο. Αλλωστε για τις οικονομικες δυνατοτητες της επιχειρησης ηταν απολυτως εφικτο. Και ομως δεν εγινε... Τοτε λιγοι εδωσαν σοβαρη σημασια στο γεγονος αλλα δυστυχως σε οσα υποστηριζαν περι πλανου απαλειφης της μνημης επιβεβαιωθηκαν. Δεν επρεπε να υπαρχει αρχειο απο την εκδοση της εφημεριδας εως και τοτε. Για αλλη μια φορα χαθηκε το αρχειο οταν με την ανακοινωση του κλεισιματος "κατεβηκε" ο σερβερ της εφημεριδας με αποτελεσμα και παλι να μην υπαρχει διαθεσιμο αρχειακο υλικο. Ετσι τωρα οι μοναδικοι εργαζομενοι που δεν εχουν τροπο να δειξουν τη δουλεια τους, και μαλιστα σε βαθος χρονου, ειναι οι συναδελφοι στον ΕΤ. Προταση μας, και προς τη νεα ιδιοκτησια, ειναι να προχωρησει στον εντοπισμο του παλαιου του αρχειου και την μετατροπη του σε ψηφιακη μορφη. Και επισης την επαναλειτουργια του ψηφιακου αρχειου. Εφ οσον θα διατηρησουν το ιδιο λογοτυπο ειναι επιβεβλημενο για την ιστορια της εφημεριδας και την εργασια των δημοσιογραφων.

Ανώνυμος είπε...

Προς την διευθυνση: Το σεκφτηκατε πολυ η ηταν μια παρορμητικη ενεργεια;

JAMES είπε...

Και ομως τα αρχεια τα (εσωζαν}σε ξεχωριστους σερβερ καθε μηνα οπως τα εσωζαν και στα pdf. Πρεπει να υπαρχoυν σε cd απο την ημερα που βγηκε ο τυπος στην νεα μορφη. ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΑΡΧΕΙΑ........

Ανώνυμος είπε...

Οντως ο προηγουμενος αναγνωστης πρεπει να εχει δικιο. Και εμεις ειχαμε ακουσει οτι εσωζαν τα αρχεια σε ψηφιακους δισκους, επισης και σε διαφορετικους σερβερ. Η τεχνολογικη υποδομη ηταν πολυ ανωτερη απο οτι φανταζομαστε. Πρεπει οπωσδηποτε τα αρχεια αυτα να ζητηθουν απο την επιχειρηση για να αξιοποιηθουν υπερ της εφημεριδας και των εργαζομενων. Επισης να γινει μια προσπαθεια μηπως τυχον διασπαρτα φυλλα εντοπισθουν οπουδηποτε, ισως στα αρχεια της Βουλης, το ιδρυμα Μποτση η οπουδηποτε αλλου, ισως ακομη και σε ιδιωτικα αρχεια. Αλλωστε δεν νοειται εφημεριδα χωρις το αρχειο της. Οχι, δεν θα πουμε οτι θα μπορουσε να βοηθησει η ΕΣΗΕΑ διοτι αυτο βεβαια προυποθετει να λειτουργει... Αντι να χρηματοδοτει διαφορες διοργανωσεις-αφηστε που τα χρηματα αυτα θα επρεπε να διατεθουν στους ανεργους συναδελφους- θα επρεπε να εχει δημιουργησει τμημα ψηφιοποιησης δημοσιευματων. Οσο και αν δεν θελει κανεις να το επαναλαμβανει συνεχως τελειωμο δεν εχουν τα δημοσιογραφικα εγκληματα που εγιναν απο την ημερα εξαγορας του ΕΤ. Γι αυτο μην νομιζουν καποιοι οτι τα ξεχασαμε.

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα αποτελει παγκοσμια πρωτεια. Να τους προσλαμβανεις για να σου καταστρεψουν την εφημεριδα. Και υστερα οχι μονον να μην τους διωχνεις αλλα να τους διδεις αποζημιωση και μερισμα απο την πωληση των τιτλων. Γιατι, χαθηκε το χαμογελο του παιδιου, συλλογοι κατα του καρκινου, σεισμοπαθεις, ανεργοι και αποδεδειγμενα φτωχοι. Αρκετοι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι εκαναν οτι μπορουσαν για να απαξιωσουν την εφημεριδα και τους δημοσιογραφους της. Πληρωνονταν πολυ υψηλους μισθους, σε καποιες περιπτωσεις εξωφρενικα προκλητικους, για να μην δημοσιευουν θεματα, να μην διδουν οκ για τα ολοκληρωμενα ρεπορταζ, τις συνεντευξεις, να μην υλοποιουν προτασεις, και σε καποιες περιπτωσεις να κοβουν πετυχημενες σελιδες. Ειναι αδυνατο να εχει συμβει κατι τετοιο σε αλλη εφημεριδα, και μαλιστα μεγαλη. Να συνοφρυωνονται οταν εβλεπαν καλα θεματα. Νοιωθαμε πως ελεγαν μεσα τους ωχ τι θα το κανω παλι αυτο-αλλος ενας μπελας. Α, ξερουμε δεν ταιριαζε στο κονσεπτ, βεβαια. Ουτε το προσωπα που προσβαλαν με τη σταση τους-αναγνωστες, φιλοξενουμενους και πηγες. Ε, λοιπον αυτοι οι ανθρωποι αποζημιωθηκαν κανονικοτατα για τις υπηρεσιες τους. Και για τη βλαβη, ηθικη και επαγγελματικη, που προκαλεσαν μαζικα σε πολλους συναδελφους, στο κυρος, την αξιοπιστια και τη δημοσια εικονα τους. Αγγιζε τα ορια του γελοιου να τους βλεπεις στο λογιστηριοως... ανεργους. Ελπιζουμε πως οι καινουργιοι, ιδιοκτητες, διευθυντες και αρχισυντακτες, ουδεμια σχεσουν θα εχουν με οτι κακο προηγηθηκε. Και οτι θα αποδειξουν πως ολοι μαζι μπορουν/ουμε να ξανα-κυκλοφορισουμε σοβαρη εφημεριδα.

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι μηπως για μια ακομη φορα εχουμε χασει την αισθηση του μετρου;. Τι θα πει δημοσιογραφοι-τηλεσταρ-που παραχωρουν συνεντευξη σε αλλους... λιγοτερο γνωστους αλλα παντως γνωστους δημοσιογραφους; Ποιος τους εδωσε αυτο το χαρακτηρισμο, γιατι θα πρεπει να εχουμε πολλων ταχυτητων δημοσιογραφους με μισθους απο πολλες δεκαδες χιλιαδες ευρω εως τα επιβαρυντικα για τα λογιστηρια .... 700 ευρω; Γιατι θα πρεπει εκεινοι να προκαλουν την δημοσιοτητα, αποποιουμενοι ετσι το πραγματικο τους ρολο, και εμεις ως ειδησεογραφικες ορντινατσες να τρεχουμε ξωπισω τους; Αληθεια ποσο δυσκολο θα ηταν για ενα επαγγελματια δημοσιογραφο να συνταξει και να θεσει δημοσια αυτες τις ερωτησεις; Ας το επαναλαβουμε για μια ακομη φορα, επωνυμοι δημοσιογραφοι ειναι οσοι εχουν καταξιωθει μετα απο πολλα χρονια κοπων στο καθημερινο ρεπορταζ και οχι κατ αναγκη τα προβεβλημενα προσωπα που παρουσιαζονται καθε βραδυ στις οθονες. Αν μαλιστα δημοσιευτουν ολες οι δημοσκοπισεις σχετικα με το ποσοι πολιτες ηθελημενα δεν παρακολουθησαν το ντιμπειτ μεταξυ πολιτικων-πολιτικων και δημοσιογραφων κατα δημοσιογραφων θα γινει αντιληπτο τι ακριβως εννοουμε. Ισως ειναι ο καιρος να επαναπροσδιορισουμε πληρως την ουσιαστικη εννοια της δημοσιογραφικης ιδιοτητας.

JAMES είπε...

Δευτέρα 28/9 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 όσοι είναι δικαιούχοι για το έξτρα επίδομα ανεργίας να περάσουν από τα γραφεία του ελεύθερου τύπου στην Νέα Ιωνία να πάρουν την επιταγή τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Eπειδη δεν το εχουμε επιβεβαιωσει το μεταφερουμε με καθε επιφυλαξη και ελπιζουμε οτι τελικα θα διαψευσθουμε. Πληροφορουμαστε απο συναδελφους οτι στη προσπαθεια τους να επικοινωνησουν με παλαια και νεα στελεχη του υπο εκδοση Ελευθερου Τυπου επεσαν σε ... πορτα. Ητοι στη δικαιολογημενη τους αγωνια να ξαναβρουν δουλεια επεμειναν σε τηλεφωνηματα. Ευρεια και η γκαμα των αντιδρασεων απο το δεν θελω να δω κανενα μεχρι τωρα ειμαι απασχολημενος θα τηλεφωνησω αργοτερα αλλα βεβαια ποτε δεν επεστραφη η κληση. Εννοειται οτι για λογους καλοπιστιας δεν θεωρουμε οτι η συγκεκριμενη συμπεριφορα ειναι δηλωτικη αντιληψεων, προσωπικων αλλα και γενικοτερης στασης της υπο διαμορφωση διευθυνσης προς τους εργαζομενους στον ΕΤ. Ωστοσο οταν περασει ενα ευλογο διαστημα προετοιμασιας θελουμε να πιστευουμε οτι το αιτημα των εργαζομενων στον ΕΤ για ουσιαστικη επαφη θα γινει αμεσα αποδεκτο. Δυστυχως για εμας ανεχτηκαμε αδιαμαρτυρητα την περα απο καθε κριτικη απαραδεκτη συμπεριφορα των ξενοφερτων Ισπανων που ως κατακτητες νομισαν οτι βρεθηκαν σε καποιο κεντροαφρικανικο κρατος και θα μπορουσαν να απορριπτουν οποιονδηποτε συναδελφο. Τετοια φαινομα ασφαλως και δεν θα αφησουμε να περασουν ασχολιαστα. Ουτε βεβαια και φανταζομαστε οτι μπορει ξαφνικα να αντιμεσουμε και ... ντοπιους Ισπανους. Οσοι δεν αντεχουν την πιεση απο τις νεες υποχρεωσεις που ανελαβαν καλο ειναι να εγκαταληψουν νωρις την προσπαθεια θετοντας τερμα στους ατελειωτους πειραματισμους σε βαρος των εργαζομενων. Διοτι αναμφιβολά πανω απο ολα ειναι η αναγκη των απολυμενων συναδελφων να ξανακερδισουν τη δουλεια τους και την αξιοπρεπεια τους. Τελος μπραβο στον προηγουμενο αναγνωστη που μεσω του μπλογκ μας ειδοποιει τους συναδελφους για την επιπλεον καλυψη της ανεργιας τους.

Ανώνυμος είπε...

Τηλεχειριζομενοι τηλεχειριστων η τηλεχειριστες τηλεχεριζομενων; Γιατι εχει καμμια σημασια οταν το ενεργουμενο ειναι... κοινο; Περι αποδεκτων υποδειξεων ο λογος.... Προεκλογικως....

Ανώνυμος είπε...

Θεωροντας οτι το προηγουμενο σχολιο σχετικα με τις προσληψεις στον υπο επανεκδοση Ελευθερο Τυπο επιασε τοπο θα δωσουμε συνεχεια. Συμφωνα με πληροφοριες ηδη εχουν γινει τηλεφωνηματα σε τεχνικους αλλα και σε ορισμενους δημοσιογραφους. Τα αποτελεσματα πρεπει να θεωρουνται θετικα αν και στα σχολια καποιων συναδελφων θα ελεγε κανεις πως διαπιστωνει μια αυτοσυγκρατηση που ενδεχομενως να σχετιζεται με την επιθυμια για επιπλεον αναληψη αρμοδιοτητων αντιστοιχα και χρηματων. Θετικο οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις εκληθησαν παλαιοι προισταμενοι και γνωστοι για την εργασια τους δημοσιογραφοι. Ομως αυτη η αλα καρμπον προσεγγιση οσο και αν εχει βαση δικαιου αυτοαναιρειται. Στους περισσοτερους εινα γνωστο οτι οι αδικιες σε βαρος πολλων συναδελφων ηταν πολλες συχνα δε και βαρυτατες με αποτελεσμα την ελαχιστη η και μηδενικη παρουσια τους στο χωρο του ρεπορταζ τους την εκμηδενιση των δυνατοτητων τους και το παραγκωνισμο τους στα ελαχιστα η ακομη και στο ψυγειο. Επομενως με δεδομενη αυτη την κατασταση πως ειναι σιγουρη η νεα ηγεσια οτι δεν θα διαπραξει λαθος προσεγγιση σε αρκετες περιπτωσεις,θεωροντας εξ αρχης οτι καποιοι ειχαν λιγα η και καθολου προσοντα ενω στην πραγματικοτητα ειναι ικανοτατοι και προθυμοι Ακομη σε αντιθεση με το «στενο» χωρο τους ρεπορταζ τους μπορει να εχουν ιδεες προτασεις δυνατοτητα προσεγγισης και συνολικη εικονα πολυ καλυτερη απο αυτη που τυπικα αποτυπωθηκε τα τελευταια χρονια. Ας αφησουμε λοιπον τους καταλογους απολυμενων και την αλα ΙΚΑ πληρωση θεσεων και ας προχωρησουμε αμεσα σε ανοικτη συζητηση με ολους οσοι αποδεδειγμενα απεξειξαν οτι εχουν πολυπλευρες δυνατοτητες και ηθος. Για να το πουμε πιο απλα μην κανετε ξανα το λαθος να βαλετε επαγγελματιες σε κουτακια περαν των οποιων ειναι ανικανοι. Οι εμπειροι δημοσιογραφοι συχνα αποδεικνυουν οτι μπορουν πολυ πετυχημενα να κινηθουν σε διαφορους χωρους αρκει να διαμορφωθουν οι συνθηκες. Για αυτο αλλωστε και ειναι επαγγελματιες. Επομενως οχι πλαφον στις δυνατοτητες τη φαντασια στις προτασεις και την ηλικια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελουμε να γινουμε προαγγελοι κακων μηνυματων για τον υπο διαμορφωση νεο ΕΤ αλλα οπως φαινεται τα πρωτα σοβαρα λαθη ηδη εχουν αρχισει να γινονται. Αναφερομαστε στη στελεχωση και στον τροπο επιλογης. Συγκεκριμενα οταν ορισμενα ατομα εχουν αποτυχει παταγωδως στην προηγουμενη εφημεριδα προκαλοντας σοβαροτατα προβλημα στην εφημεριδα αλλα και στους εργαζομενους τα προσλαμβανεις και παλι. Με ποια κριτηρια; Της αποτυχιας; Η επειδη κυκλοφορουσαν γυρω απο το Ντεσκ; Εκεινοι που αποφασιζουν να προτεινουν θεσεις ειναι σε θεση να γνωριζουν το παρασκηνιο και την ασχημη φημη που τα συνοδευει η για μια ακομη φορα λειτουργουν τα τηλεφωνηματα και οι παρεες; Διοτι στη δευτερη περιπτωση ειναι σχεδον σιγουρο οτι η εφημεριδα και παλι θα πεσει σε ξερα. Πολυ περισσοτερο μαλιστα τωρα που δειχνει να αγνοει οσους επι μηνες αγωνιστηκαν για να ξανακυκλοφορισει και καλει οσους δεν... αγωνιστηκαν και ελαμψαν δια της απουσιας τους απο τη πρωτη κιολας ημερα. Δηλαδη αλλοι ετρεξαν και αλλοι θα βρουν δουλεια και μαλιστα αμεσως, στις ιδιες θεσεις, και με τις ιδιες αρμοδιοτητες και την ιδια εμπαθεια; Γι αυτους εγινε τοση προσπαθεια; Παιδια πατε καλα η δεν εχετε επαφη με την πραγματικοτητα; Αλλο ανεργοι ικανοι με εξαιρετικη φημη και αλλο ανεργοι αποτυχημενοι που ταλαιπωρησαν τους παντες.

Ανώνυμος είπε...

Εμεις συνεχιζουμε να επιμενουμε στην αρχικη υποθεση που καναμε αμεσως μολις ανακοινωθηκαν τα ονοματα των νεων αγοραστων του ΕΤ. Με δεδομενη την πολυχρονη επαφη τους με τον ομιλο του ΕΘνους υποστηριζαμε οτι υπαρχει διαυλος επικοινωνιας με το Νο2 της καλης εφημεριδας. Δεν καταλαβατε ποιος ειναι ο Νο2; Ε, τοτε ο Νο1 ποιος ειναι; Μην κρυβομαστε πισω απο τα δακτυλα μας. Ο Νο 2 λοιπον ειναι λογικο να βλεπει στο μετεκλογικο τοπιο διαμορφωνοντας τις κινησεις του. Ουδεν μεμπτον απλως για την αποτυπωση το ισχυριζομαστε. Επισης υποστηριζαμε οτι ο νεος-νεος ΕΤ (χασαμε και το λογαριασμο) θα στηριξει, διακριτικα η οχι θα φανει, κορυφαια στελεχη της Νεας Δημοκρατιας. Εχουμε λογο να θεωρουμε οτι θα ειναι οι ΝΜ και ΓΣ. Αλλωστε θεσμικα αναμενεται να παιξουν κορυφαιο ρολο ενω θα πρεπει να προστεθει οτι δεν υπαρχει εντυπο το οποιο αμεσα να σχετιζεται μαζι τους. Με τις σημερινες αντιληψεις περι πολιτικης και τυπου η προσεγγιση. Επομενως νεο τοπιο νεα στοχευση και νεες συμμαχιες.