Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Τελικά πουλήθηκε ο Ε.Τ.


Επιβεβαιώνεται από όλες τις πλευρές πλέον η εξαγορά των τίτλων του Ελεύθερου Τύπου από τους Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκο. Το ποσό της μεταβίβασης σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν σε μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από τον εκκαθαριστή κ. Μπιλίνη ανέρχεται στο ποσό του 1.095.000 ευρώ.
Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων- απολυμένων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ένωση Συντακτών τέθηκαν τα ανοιχτά θέματα για τους απολυμένους-ανέργους. Η διαφάνεια στους όρους μεταβίβασης σε ότι αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων παραμένει η κύρια απαίτηση, πολύ περισσότερο που το αναφερθέν τίμημα εκτιμάται ως πολύ χαμηλό – ουσιαστικά συμβολικό- και ως εκ τούτου θα ζητηθεί συνάντηση με τον εκκαθαριστή προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τους όρους της μεταβίβασης.
Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις για το αν υπήρξαν άλλες προσφορές, αν ελήφθησαν υπόψη κριτήρια φερεγγυότητας και βιωσιμότητας και αν τέθηκε όρος για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για το προσωπικό του Ε.Τ
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπάρχει «ευχή» και «υπόσχεση» -όχι όμως δέσμευση- ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα προσλάβουν 50 άτομα από τους απολυμένους του Ελεύθερου Τύπου. Οι νέοι ιδιοκτήτες φέρονται να σχεδιάζουν την επανακυκλοφορία του "Ελεύθερου Τύπου" και του "Τύπου της Κυριακής" μετά τις εκλογές, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αποφασίσουν για την επαναλειτουργία του site.
Οι εργαζόμενοι διευρευνούν κάθε πρόσφορο μέσο και σε νομικό επίπεδο, για τη διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων τους όπως προκύπτουν από τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς. Παράλληλα είναι σε αναμονή ενημέρωσης για τις προθέσεις-δεσμεύσεις της νέας ιδιοκτησίας του Ελεύθερου Τύπου, με την οποία είναι διατεθειμένοι να συνομιλήσουν σε κλίμα καλής θέλησης, χωρίς ωστόσο να υπαναχωρήσουν των νόμιμων δικαιωμάτων τους, τα οποία και θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και γίνονται πιεστικότερα εξαιτίας της πληθώρας φημών και σεναρίων που δημιουργούν ήδη νεφελώδες κλίμα για την επόμενη ημέρα της ιστορικής εφημερίδας.
Από τη γενική συνέλευση, στην οποία η συμμετοχή ήταν μαζική, εξελέγη 5μελής επιτροπή η οποία θα εκπροσωπήσει τους πρώην εργαζομένους του Ε.Τ. στις διαπραγματεύσεις τόσο με τον εκκαθαριστή όσο και με τους νέους ιδιοκτήτες. Επίσης, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τον νομικό εκπροσωπό τους, κ. Γιάννη Καρούζο για όσα ζητήματα άπτονται των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στη 1.30 το μεσημέρι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν θα κάνουν τα λάθη της "κυρίας Τίποτα", που πήρε τον ΕΤ απο τις 100.000 φύλλα κυκλοφορία και την έριξε στα Ταρταρα, για να ακολουθήσει το λουκέτο από αυτήν και τους εκλεκτούς κύριους συνεργάτες - αχυρανθρώπους της.

Νέμεσις είπε...

Η ΕΣΗΕΑ έσπευσε να μιλησει με τους νέεους ιδιοκτητες, αφού βέβαια ξέδωσε σε... γάμους, βαφτίσια και συναυλίες... Εμ βεβαια μη χασει το παραγοντιλίκι τοσυνδικάτο των αργόμισθων- επαγγελματιών συνδυκαλιστών- συνταξιούχων. Τον δικηγόρο των απολυμένων του ΕΤ τον πλήρωσε ή ακόμα κάνει την "πάπια"; Αλλωστε δικη του αποφαση παραβιαζει το ΔΣ...Επισης μαθαινω οτι εμφανιστηκε η κυρια Ε.Μ. στην γενικη συνελευση. Υποθετω ως μελος του ΔΣ οχι ως εργαζομενη του ΕΤ. Αυτο το εχει ξεχασει απο την πρώτη μερα του λουκέτου, ειναι αλλιως οταν κοιτάς αφυψηλού... σαν δεν ντρεπονται οι "υπαλληλίσκοι"...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκαναβής δεν ειναι αυτός που εφυγε απο το Μπομπολέικο μετά από ομηρικό καβγά με τον Γ. Μπόμπολα;