Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Όλη η αλήθεια για τον «ΞΕΝΙΟ 94,3 FM»


Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Άνω Λιοσίων ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες ενώ δεν μας έχει καταβληθεί ούτε καν το επίδομα αδείας, το οποίο ο ΚΑΘΕ εργοδότης οφείλει, εκ του νόμου, να καταβάλλει στους εργαζόμενους της επιχείρησης του. Βρισκόμαστε δε, σε επίσχεση εργασίας, από τις 15 Ιουνίου.
Η Διοίκηση του Δήμου εδώ και δυο χρόνια ασκεί αφόρητες πιέσεις για την μεταφορά μας στο Δήμο, σε υποτιθέμενες προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις, αγνοώντας ότι τις τρεις διαφορετικές συλλογικές συμβάσεις που διέπουν την εργασία μας. Τα σωματεία μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) έχουν δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι δεν μπορούν να καλύψουν (ασφαλιστικά) τη μεταφορά μας στο Δήμο, μεταφορά, άλλωστε, που στηρίζεται σε «γυάλινα πόδια».
Παράλληλα, εδώ και δυο χρόνια, ζούμε σε καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, καθώς γίνονται συνεχείς προσπάθειες για μετατροπή της δημοτικής επιχείρησης σε Ανώνυμη Εταιρία ενώ πριν το καλοκαίρι ελήφθη απόφαση για λύση και εκκαθάρισή της με παράλληλη μεταφορά-μεταβίβαση της άδειας του, στο ATTICA TV.!
Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία, επί της παρούσας Δημοτικής Αρχής, χλευαστήκαμε, συκοφαντηθήκαμε, μέχρι και προπηλακιστήκαμε. Γίναμε αντικείμενο κριτικής για τους μισθούς μας (μισθοί 15 και 20 χρόνων, που δεν ξεπερνούν τις συλλογικές συμβάσεις των ενώσεών μας), την ίδια ώρα που υπήρχαν νέες προσλήψεις με περισσότερα χρήματα από εμάς!
Η δημοτική αρχή των Άνω Λιοσίων, κάνει συνεχώς αναφορά για τους μισθούς των εργαζόμενων του ΞΕΝΙΟΥ. Δηλαδή, προσπαθούν να μας πείσουν, ότι οι εργαζόμενοι εισπράττουν μόνοι τους, τους μισθούς τους, από το ταμείο του σταθμού! Ωραίο το παραμύθι τους, αλλά δεν έχει δράκο! Ας μας απαντήσει λοιπόν, η δημοτική αρχή των Άνω Λιοσίων, αν η διοίκηση του σταθμού είναι αυτή που έχει εγκρίνει τη μισθοδοσία των εργαζομένων; Δεν είναι κλέφτες οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ, καθώς λαμβάνουν τους μισθούς τους, σύμφωνα με τις Σ.Σ.Ε., και με τη συγκατάθεση της διοίκησης του σταθμού. Αυτή η καραμέλα-κοροϊδία, με τους μισθούς έχει πια λιώσει!!!
Δεχθήκαμε ανελέητο πόλεμο, απλώς και μόνο, διότι εκφράσαμε τη διαφωνία μας με την (αβέβαιη) μεταφορά μας στο Δήμο, κατά την οποία θα χάναμε όλα μας τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ζητήσαμε επίμονα, άλλωστε, εγγυήσεις – οι οποίες ουδέποτε μας δόθηκαν στα χαρτιά. Θα ήμασταν όλοι, τουλάχιστον, αφελείς, αν μας χάριζαν τόσο εύκολα μόνιμες θέσεις και τις αρνιόμασταν.
Οι εργαζόμενοι στον ΞΕΝΙΟ προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας περισσότερο από 20 χρόνια, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαστε δημότες, γέννημα- θρέμμα της περιοχής, έχουμε οικογένειες, δάνεια, υποχρεώσεις και, κυρίως, έχουμε αξιοπρέπεια την οποία ουδείς επιτρέπεται να χλευάζει – πολύ περισσότερο δε, εκείνοι που εκλέχθηκαν και από εμάς, για να μας προστατεύουν.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη στήριξη και τη βοήθειά σας, προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση, να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλονται για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας απρόσκοπτα και με ασφάλεια.


Οι εργαζόμενοι στον ΞΕΝΙΟ 94,3
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://mariatweety.blogspot.com

ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORITSIOU 24ETWN...

MIA PSYXOULA PALEUEI...

AGGELOS