Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Πληρωμένων ανακοινώσεων συνέχεια...


Ακολουθώντας την πάγια τακτική της η οικογένεια Αγγελοπούλου επικοινωνεί τις ενέργειες της μέσω δημόσιων πληρωμένων ανακοινώσεων στον Τύπο. Έβγαλε λοιπόν σήμερα ανακοίνωση σε όλες τις εφημερίδες όχι για την ίδια την πώληση αλλά για το πως θα διανεμηθεί το ποσό της αγοράς των τίτλων στους εργαζόμενους. Ετσι απλά θέλει να βάλει τους δικούς της τίτλους «τέλους» και με το δικό της τρόπο, στην πορεία της ιστορικής εφημερίδας και στη σκανδαλώδη τακτική της τα τρία προηγούμενα χρόνια. Για να χρυσώσει το χάπι, προφανώς και για προστασία της δημόσιας εικόνας της, αποφασίστηκε να προστεθούν τα δυο ποσά, το αντίτιμο εξαγοράς του City- 1,2 εκατ. ευρώ-και αυτό των τίτλων του Ε.Τ -1,095- και το συνολικό ποσό να διανεμηθεί ισόποσα στους απολυμένους των δυο παραπάνω Μέσων.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως το «τυράκι» των επιπλέον χρημάτων κρύβει τη «φάκα». Και επιμένουν στην επίσημη ενημέρωση για την εξαγορά των τίτλων, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης των τίτλων των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής και της διαδικτυακής πύλης e-tipos.com καθώς και του ραδιοσταθμού City 99,5.
Σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, της 29ης Ιουνίου 2009, το σύνολο των εσόδων από την πώληση θα διανεμηθεί σε όλους τους πρώην εργαζομένους σε αυτά τα μέσα επικοινωνίας, πέραν των αποζημιώσεων που έχουν ήδη λάβει.
Ο εκκαθαριστής καλεί όλους τους πρώην (μέχρι την 19/06/2009) εργαζομένους του Ε.Τ., του ΕτΚ, του e-tipos.com και του ραδιοσταθμού City 99,5 να επικοινωνήσουν με το γραφείο του προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία καταβολής του ποσού που τους αναλογεί."

Η επικοινωνία με το διαχειριστή Χ. Μπιλλίνη μπορεί να γίνεται από την επόμενη εβδομάδα και η διανομή θα γίνει με αλφαβητική σειρά. Σημειώνεται ότι το ποσό θα μοιραστούν όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέμειναν και εργάζονται σήμερα στο City 99,5.
Τα τηλέφωνα του διαχειριστή είναι είτε το γνωστό τηλεφωνικό κέντρο του Ε.Τ. 211 188 4000 είτε στο γραφείο του 210 27 76 496

27 σχόλια:

No Fear είπε...

Με μεγάλη χαρά ο ελληνικός τύπος απαλλάσσεται από αυτους τους ανθρώπους, οι οποίοι ήρθαν, έπαιξαν και μετά σαν κακομαθημένα παιδιά πέταξαν το "χαλασμένο" παιχνιδάκι. Ετσι γίνεται όταν κάποιος δεν είναι καλός, τον ξεβράζει το σύστημα. Οι εργαζόμενοι του ΕΤ δεν είναι ζητιάνοι να τους πετάς ψίχουλα και να σκύβουν το κεφάλι ουτε μαριονετες για να χορεύουν στο χορό της κάθε "κυρίας". Είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς και το μόνο που ζητούν είναι η δουλειά τους. Σαφώς σε τόσο χαλεπούς καιρούς οι επιπλέον οικονομικές απολαβές είναι σημαντικές, αλλά κλείνουν τρύπες δεν λύνουν τα προβλήματα. Εξάλλου δεν ζήτησαν αυτοί τα χρήματα απο την πώληση των μεσών, η οικογένεια έσπευσε να πετάξει το "τυράκι", μπας και διασώσει κάπως το τσαλαπατημένο προφίλ της, κατόρθωμα της νύφης των Αγγελόπουλων. Να μην έκλειναν οι εφημερίδες και το ραδιοφωνο, αυτό ήταν το μέλλημα τους και όσο και αν καποιοι θα "μπουκώσουν" από τα 3.000 ευρώ που θα πάρουν παραπάνω, κάποιοι θα εξακολουθούμε να φωνάζουμε ότι ήταν προμελετημένο σχέδιο το λουκέτο του ΕΤ, ένα έγκλημα και μια πρωτοτυπία, αφού στα ελληνικά δημοσιογραφικά χρονικά και στην ιστορία των εφημερίδων δεν έχει ξανακλεισει μαγαζί με κυκλοφορία της τάξης των 70.000 φύλλων στην κυριακάτικη έκδοση. Αλλωστε οι νεοι ιδιοκτητες φερονται να θέλουν να πάρουν πίσω 50 δημοσιογράφους. Οι υπόλοιποι 130-140; Και υπόλοιποι περίπου 200 του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού;

Kassidis είπε...

Ok, αλλά να μην πάμε από το κακό στο χειρότερο. Γι'αυτό ζητείται διαφ[ανεια και εγγυήσεις φερεγγυότητας από τους νέους. Πολύ περισσότερο πρέπει να γνωρίζουμε αν και ποιοί διαπλεκόμενοι βρίσκονται από πίσω τους. Το δικαίωμα στη δουλειά δεν σημαίνει ότι δεχόμαστε κάθε τυχάρπαστο διαπλεκόμενο επιχειρηματία να παίζει παιχνίδια στις πλάτες μας και με΄σω ημών. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι ο δημοσιογράφος είναι απλά βαποράκι ειδήσεων και υπηρέτης των συμφερόντων του κάθε διπαλεκόμενου. Εάν δεχτούμε κάτι τέτοιο, ας πάθουμε ό,τι είναι να πάθουμε. Ας σταματήσει το κρυφτούλι. Να πουν τώρα ποιοί είναι πίσω από το δίδυμο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο πια, να ειναι πιο ακριβως ο City απο τον ΕΤ...

Ανώνυμος είπε...

Οσα και να δωσουν, η οργή μας δεν μπορει να κοπάσει. Διέλυσαν μια βιώσιμη εφημερίδα, απορύθμισαν μια μηχανή για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους, εξώθησαν κόσμο σε παραίτηση ή απέλυσαν για να μην φαίνεται η αχρηστία τους, απαξίωσαν τους δημοσιογράφους και την είδηση. Οσο και αν κάνει... λιφτινγκ, το προφίλ της έχει στραπατσαριστεί. Γι' αυτο ας κατσει στο σπιτάκι της (!) και να παρακαλάει να ναι καλα ο σύζυγος γιατί αλλιως μαύρο φίδι την έφαγε

TechMex είπε...

Αφου ηταν αυτοι αναξιοι και λίγοι, κοιτούσαν μονο να παίρνουν τα τσέκια και κουβεντα να μην λένε. Γι' αυτο την έφεραν εκεί που την εφεραν την εφημερίδα. Αλλα επειδη το ψαρι βρωμάει απο το κεφαλι, αμα το αφεντικό δεν μπορεί, δεν το χει που λέμε, τι να κάνουν οι μαριονέτες, οι yes mam? Εσκυβαν το κεφάλι, ακουγαν το μπινελίκι και έλεγαν κι ευχαριστώ. Εγω ευχαριστώ που με άφησαν άνεργο δεν θα πω.

Sto kefali tou Kassidi είπε...

O Kotrotsos stin Apogeumatini? Xoxoxoxoxoxoxo

Vetoooooooooooole είπε...

Η Αυριανή γράφει ότι πίσω από το σχήμα Σκαναβή-Μπενέκου βρίσκονται οι Αλαφούζος-Μαρινάκης και ότι το συγκρότημα Μπόμπολα μετά βδελυγμίας διαψεύδει κάθε σχέση με τον Ελεύθερο Τύπο και το δίδυμο που τον πήρε. Επίσης, όπως λέγουν κάποιοι, μπορεί να είναι στη μέση και ο Βαρδινογιάννης. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε. Ενδιαφέρον δεν γίνεται το "παιχνίδι"; Τι λέτε;

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=14098#comments

Προς τη Ντόρα οδεύει ο Ελεύθερος Τύπος;

Το δίδυμο Αλαφούζου – Μαρινάκη και όχι ο όμιλος Μπόμπολα, βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του «Ελεύθερου Τύπου» και η εφημερίδα – όταν επανεκδοθεί – θα παραμείνει στον κεντροδεξιό χώρο με τη φιλοδοξία να συνεχίσει να αποτελεί τη ναυαρχίδα της παράταξης.

Αυτό αναφέρουν νεότερες πληροφορίες ενώ η πλευρά Μπόμπολα ανεπισήμως δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαγορά.

Η εξέλιξη αυτή – αν επιβεβαιωθεί – διαμορφώνει νέα δεδομένα στο χώρο των media καθώς το απόκτημα των Σκαναβή – Μπενέκου που εμφανίζονται ως οι νέοι ιδιοκτήτες, θα συνεχίσει να στηρίζει τον κεντροδεξιό χώρο, ρόλο εκπροσώπησης του οποίου έχει αναλάβει αυτόκλητα η Αυριανή του Γ. Κουρή. Σε επίρρωση των ανωτέρω αναφέρεται ότι ο όμιλος Μπόμπολα έχει αποπέμψει τουλάχιστον από έτους όχι με τον καλύτερο τρόπο τον κ. Σκαναβή ενώ δεν συγχωρεί και την αποχώρηση του κ. Μπενέκου από το Έθνος, όταν μαζί με τον κ. Δελατόλα αγόρασε το Ποντίκι.

Ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ντ. Μπακογιάννη ενώ μετέχει με 25% και στον τηλεοπτικό Σκάϊ του Α. Αλαφούζου. Η επανέκδοση του ΕΤ υπό τον έλεγχό τους, εκφράζεται η άποψη ότι θα εξυπηρετήσει τα σχέδια της Ντόρας στη μετακαραμανλική εποχή, μετά τις επικείμενες εκλογές. Είναι άλλωστε γνωστή η πρόθεση του ομίλου Αλαφούζου – Καθημερινής να προχωρήσει στην έκδοση δεξιάς λαϊκής απογευματινής εφημερίδας και η εξαγορά του ΕΤ καλύπτει απόλυτα αυτό τον σχεδιασμό.

http://www.sofokleousin.gr/archives/43673

Unknown είπε...

Ακούγεται ότι ο Κοτρώτσος μετά τον Πανταγια, τη Γιάννα και αφού εβαλε το λουκέτο στον ΕΤ αναλαμβάνει διευθυντής στην Απογευματινή.Τι να τον κάνει πλέον ο Σαραντοπουλος τον “καραμανλικό” Τίτο Αθανασιάδη? Απο που θα του κουβαλάει κρατική διαφήμιση? Ενω ο Κοτρωτσος έχει τις άκρες του στο ΠΑΣΟΚ. Και ξέρει πολύ καλα την τέχνη της διαπλοκής

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι το παιχνιδι αναμενοταν να γινει σκληρο. Ηδη πριν απο την ανακοινωση των εκλογων διαφαινοταν οτι οι παραμετροι του θα ηταν πολλες. Ε, τωρα λοιπον ειναι λογικο να αποκτησει περισσοτερες. Το αν εμπλεκεται η οχι ο ομιλος Μπομπολα θα φανει. Προ ενος καινουργιου, ενδεχομενως απορβλεπτου και παντως ρευστου τοπιου, γιατι να μην παιξει ως ισχυρος επιχειρηματιας ο Νο2 του ομιλου. Βλεπει μπροστα και σωστα πραττει εφ οσον τον ενδιαφερει. Βεβαιως και με αλλους κατοπιν συμφωνιας. Αλλωστε ειναι γνωστες οι σχεσεις του ομιλου με επισης ισχυροτατο και ιδαιτερως προβεβλημενο στελεχος της ΝΔ. Επισης στο παιχνιδι αναμφιβολα βρισκεται και η ΝΜ που θεωρει οτι θα εχει πολυ ισχυρο ρολο την επαυριο των εκλογων. Ειναι λογικο οτι η παρεμβαση της δεν μπορει να γινει με τις υπαρχουσες εφημεριδες, με τροπο αποσπασματικο πιθανον και ελεγχομενο. Επομενως ειναι λογικο να εμπεκονται πολυ και κατοπιν ... εσωτερικης συμφωνιας, αρα να υπαρχει ποσοστωση της δυναμης ανα περιπτωση. Με αλλα λογια δεν βρεθηκαν ξαφνικα δυο κυριοι με αρκετα χρηματα για να αγορασουν τον ΕΤ, ειναι προφανες αυτο. Κλιμακωνεται η παρουσια παραγοντων σε πολλα επιπεδα. Και θα κλιμακωθει περισσοτερο. Για σκεφθειτε το και επανερχομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Με 1.000.000 ευρώ ούτε ψιλικατζίδικο στην Αθήνα δεν αγοράζεις. Ακόμη ένα βήμα για την απαξίωση αυτής της εφημερίδας. Αποκαλύφθηκαν, γιατί αυτό θέλουν. Ακου 1.000.000!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αν είναι δυνατόν ας μπει εδώ η διαδικασία με την οποία θα πάρουμε τα επιπλέον χρήματα, η σειρά, χρόνος κλπ.
(Πως μπορούμε να μάθουμε αν ο Κοτρώτσος και ο Ζαχαράτος παίρνουν και αυτοί μερίδιο;)

Τσιριμπιμ είπε...

Προς Θ. Αγγελόπουλο: Βάλτε μας όλους στο pay roll της Metrostar. Με 4.000-5.000 ευρώ το δίμηνο θα σας αφήσουμε ήσυχους...

Little Fox είπε...

Και ενας "πονηρός" συνειρμός... 2,19 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των εργαζομένων του ΕΤ... Δια 2= 1,095 εκατ. ευρώ, όσο δηλ. πούλησε την εφημερίδα το ζεύγος στο δίδυμο Μπενέκου-Σκαναβη...

Ανώνυμος είπε...

KAI AYTO POU EIPAN XTES EINAI OTI TA LEFTA THA MIRASXOUN ME TA PAIDIA TOU RADIOFONOU.GIATI EIXAME KAPOIA SXESH EMEIS ME TA PAIDIA TOU RADIOFONO.O KATHE ENAS DOULEYE TO MESO TOU KAI EKTOS AYTOU EIMASTE ALLES ETAIRIES . EINAI TRELOI TELIKA H LENE OTI THELOUN ELEOSSSSS.

Ανώνυμος είπε...

Και όχι μόνο δεν ανακοίνωσε την πώληση και τους όρους αλλά τα λεφτά θα δοθούν με δωρεά και πρέπει να εξουσιοδοτηθεί προσωπικά ο εκκαθαριστής από τον καθέναν με ατομική δήλωση για να τα πάρει με επιταγή...
Καλό θα ήταν να μην βιαστούν οι πολύ βιαστικοί συνάδελφοι να πάνε για να πάρουν τα επιπλέον, πριν μάθουμε πως, τι, σε ποιούς και κυρίως αν υπάρχει δέσμευση για θέσεις εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

ο ομιλος ηταν ενας ραδιοφωνο εφημεριδα και πορταλ αρα ειμασταν 450 μειον τους δυο (ΚΩΤΡΟΤΣΟ-ΖΑΧΑΡΑΤΟ)448

Ανώνυμος είπε...

Προς αυτόν που είπε για τα παιδιά του ραδιοφώνου: σε συμφέρει που μοιράζεσαι λεφτά με τα παιδιά του ραδιοφώνου γιατί αυτοί πήραν μεγαλυτερο ποσό και είναι λιγότερα άτομα. Είναι 130 και παίρνουν 1.7, ο Ε.Τ είναι 320 με 1 εκατ. Λεφτά από το ραδιόφωνο παίρνεις.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα δεν ειναι αμα θα παρεις 3.000 ή 4.000 ευρώ παραπάνω ή ότι σε άφησαν χωρίς δουλεια;;;

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι το θέμα είναι πως σε άφησαν χωρίς δουλειά, πως όσα και να πάρεις δεν καλύπτεται η ζημιά και η ταλαιπωρία που έχεις υποστεί...
Απλώς εξηγούσα στον συνάδελφο ότι μας συμφέρει, οικονομικά, η ένωση με το ραδιόφωνο...

NoFear είπε...

δεν έχεις αδικο σ' αυτο. Αν και οτι το ραδιοφωνο "τιμολογηθηκε" ακριβότερα από την εφημερίδα προκαλεί σκέψεις...

Ανώνυμος είπε...

Το ραδιόφωνο έχει άδεια και έναν εξοπλισμό που κοστίζει γύρω στα 2.5 εκατ...

Ανώνυμος είπε...

re paidia tha mas arese emas na eixame poulithei pio poli tha thelame na parei to radio ta dika mas lefta.kai ligo thikeosini metaxi mas den blapti

Ανώνυμος είπε...

kai ta 2 gia ena kommati psomi poulithikan, tsampa. To radiofono einai h adeia kai o exiplismos, o ET einai h istoria, oi anagnostes, to ktirio ston Alimo klp klp. To posa anaogoyn sto kefali den exei simasia, trypa ston okeaono einai ama ayrio den exoyme doyleia. Gi afto kai mono to exodiko den ftanei. Prepei na noiosoyn kala sto petsi toys to kako poy ekanan isos kai sta dikastiria

Dugati είπε...

Little Fox είπε... "Και ενας "πονηρός" συνειρμός... 2,19 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των εργαζομένων του ΕΤ... Δια 2= 1,095 εκατ. ευρώ, όσο δηλ. πούλησε την εφημερίδα το ζεύγος στο δίδυμο Μπενέκου-Σκαναβη..."

Πολύ σωστή σκέψη. Το θέμα είναι όμως: Πουλήθηκε ο ΕΤ σε αυτό το πενιχρό τίμημα ή στην πραγματικότητα δόθηκαν και άλλα χρήματα κάτω από το τραπέζι, αλλά δεν το λένε, επειδή θέλουν να μοιράσουν λιγότερα στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα να τα βάλει στο "ταμείο" της η Γιάννα; Προσωπικώς, πιστεύω ότι το χρήμα που δόθηκε ήταν πολύ μεγαλύτερο. Τουλάχιστον κατά ένα εκ.ευρώ (σύνολο 2 εκ).

Ακόμα και τούτη τη στιγμή, μετά τα όργια που έκανε, το ζεύγος εξακολουθεί να κοροϊδεύει. 'Η νομίζει ότι μας δουλεύει.

Οι εργαζόμενοι του ΕΤ ζητούν να τους δοθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με την εξαγορά. Οπως εάν υπήρχε άλλη προσφορά, εάν αυτή ήταν καλύτερη και ποίοι την έκαναν. Είναι βέβαιον ότι ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Αραγε, εάν προσφύγουν νομικά-δικαστικά, δεν θα αναστεί το ζεύγος να το ομολογήσει. Επιτέλους, ας λειτουργήσει αυτή η οικογένεια στο πλαίσιο της Διαφάνειας. Δεν μπορεί, από τη φυλλάδα που είχε, να κριτικάρει τους πολιτικούς και άλλους επιχειρηματίες για έλλειψη διαφάνειας, και το ζεύγος να λειτουργεί στο απόλυτο σκότος.

Ανώνυμος είπε...

Προς αυτόν που είπε για τα παιδιά του ραδιοφώνου: σε συμφέρει που μοιράζεσαι λεφτά με τα παιδιά του ραδιοφώνου γιατί αυτοί πήραν μεγαλυτερο ποσό και είναι λιγότερα άτομα. Είναι 130 και παίρνουν 1.7, ο Ε.Τ είναι 320 με 1 εκατ. Λεφτά από το ραδιόφωνο παίρνεις.

apantish

RE file etsi mas voleyei sosta alla ela sthn thesitous.an emeis sthn efimerida pouliomaste 2 ekatomiria tha mas arese na paroun ta lefta mas aytoi..mazi douleyame thn efimerida h emeis pigename sto radio.eleos poia to kanan oi agelopouleyei gia na ta valoume me to radio.ta paidia ekei den eixane alli douleia kai oute thn idia apozeimeiosei pirame.emeis peirame 2 ekatomoiria eno to radio 300 xiliades.mhn xaronete me tous aggelopouleoys re paidia mia akoma pagida einai opos kai oles h alles.

Dugati είπε...

Εξ'όσων γνωρίζουμε, και ο Ιούδας όταν του δωσαν τριάκοντα αργύρια, παραπονέθηκε και ζήτησε παραπάνω. Λέτε γι'αυτό να κρεμάστηκε και όχι από τις τύψεις του που "πούλησε" τον Χριστό;