Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ο Τέρενς Κουίκ (Τ. the Quick) μιλάει για το κλείσιμο του nonews-News στo Aπολίτιστο Στέκι

http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/08/quick-nonews-news-o.html



Τώρα μπήκα και είδα ότι τα καλά του <<Τρωκτικό>> πριν λίγο καιρό,
τα εφάρμοσαν σήμερα στο nonews-news.

Αμετανόητοι διώκτες των ελεύθερων φωνών, θέλουν να επιβάλλουν (με δυο λάμδα, γιατί το έγκλημα τείνει να γίνει διάρκειας) τον δικό τους απολυτό νόμο. Αυτόν της φίμωσης!
Τους είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι μια φωνή που κλείνουν, δέκα θα ανοίγουν;
Και ότι θα πολλαπλασιάζονται οι διαμαρτυρίες; Και ότι με τη τεράστια απήχηση που έχουν τα blog στον κόσμο και κυρίως στους νέους ανθρώπους, θα βρουν το πιο εχθρικό περιβάλλον όταν έρθει η ώρα των εκλογών;

Βέβαια,αυτό το το τελευταίο,ποσώς με ενδιαφέρει. Ο καθένας είναι άξιος της τύχης του. Και οι κυβέρνηση και όλο το αντιδραστικό πολιτικό σύστημα (Μη γελιόμαστε Σε όλα τα κόμματα κρύβονται αντιblog νυφίτσες. Και πόσο μάλλον στα κόμματα της εξουσίας, αλλά και σε αυτά που φτιάχτηκαν από ανθρώπους που ήταν κάποτε μέρος των δυο συγκεκριμένων πολίτικων σχηματισμών).

Το ζήτημα είναι να συνεχίσουμε όσοι πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου,
να πολεμάμε στο πλευρό εκείνων που στοχεύονται. Όπως εχω ξαναγράψει,
καλύτερα 5 ανακρίβειες ή λασπολογίες, παρά να κλείνουν το στόμα εκείνου
που λέει 95 αλήθειες.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Τέρενς Κουίκ
Δημοσιογράφος

Υ.Γ.
Είμαι βέβαιος ότι πάλι θα έχουμε την απόλυτη σιωπή του επίσημου δημοσιογραφικού κόσμου. Και κυρίως όλων εκείνων που έχουν "πέραση" στη Κοινή Γνώμη.
Αλλά και των συντεχνιών μας σε όλη την Ελλάδα που λέγονται..
"Ένωση Συντακτών κλπ".

7 σχόλια:

Νέμεσις είπε...

Σε λίγο δεν θα αφήσουν blog για blog και site για site όρθιο... Λες να έρθει και η σειρά μας;

Aπολίτιστος είπε...

Παιδιά να είστε καλά και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ για την αναδημοσίευση!!!

Καλή σας ημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας τα σχολια του Τερενς Κουικ για το κλεισιμο των μπλογκς θυμηθηκαμε ξανα ποσες φορες μεσα απο το δικο επισημανει οτι ετσι οπως λειτουργει η ΕΣΗΕΑ μονον χρησιμη δεν ειναι στο δημοσιογραφικο κοσμο. Τα προβληματα ειναι πολυ μεγαλυτερα απο την υπογραφη μιας τυπικης, και παντα καθυστερημενης για να μην ξεχνιομαστε, συμβασης. Επιτελους ας καταθεσουν δημοσια τη γνωμη τους οι εκατονταδες ανεργοι συναδελφοι. Απολυτως αποδεκτο οτι μεσα στο χαλασμο που σαρωνει τα ΜΜΕ ο καθενας τρεχει για τον εαυτο του και την οικογενεια του, αλλωστε ποιος μπορει να τον βοηθησει ουσιαστικα, ας ακουστει ομως η φωνη τους/μας στην Ακαδημιας. Για να καταδειξουμε πλεον οτι ολο αυτο το οικοδομημα της γραφειοκρατιας, των αλληλεξαρτησεων και σχεσεων, και των αποφασεων πισω απο τις κλειστες πορτες, πρεπει να καταργηθει και να δωσει τη θεση του σε κατι πολυ πιο καινουργιο. Σε ενα σχημα που πραγματικα να αντιπροσωπευει το δημοσιογραφικο σωμα και να νοιαζεται για την τυχη του. Και οχι σε αυτο που εν μεσω καταιγιδας κανει καλοκαιρινες διακοπες και βγαζει ανακοινωσεις ουσιαστικα για να μην τις διαβασει κανεις.

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Σάββατο, 29 Αύγουστος 2009
Καταγγελία του blog nonews για το κλείσιμο

ια μέρα μετά, και ηGoogle δεν έχει απαντήσει γιατί κλείδωσε το Ν-Ν. Τι συμβαίνει?

Πίσω από το "κλείδωμα" δεν βρίσκεται κανένας εισαγγελέας. Ούτε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ούτε καν το γνωστό "σύστημα" μηνύσεων.


Διαβάστε περισσότερα στο http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/08/blog-nonews.html

Ανώνυμος είπε...

H ΝΕΜΕΣΙΣ εχει απολυτο δικιο. Ας μας πουν οσοι παιρνουν την αποφαση να κλεινουν τα μπλογκς, δηλαδη ελευθερες φωνες που ασκουν κριτικη, που αλλου στο λεγομενο πολιτισμενο κοσμο εχει γινει κατι παρομοιο. Και αν στη δημοκρατικη Ελλαδα του 2009 καποιοι πεφτουν στην παγιδα να αποδεχονται οτι φιμωση=λιγοτερη κριτικη, αρα λιγοτερη ενοχληση και περισσοτερα ψηφαλακια, τοτε στις λιγοτερο δημοκρατικες χωρες τι κανουν, τους στελνουν στα κατεργα; Φιλοι μπλογκερς αν η Google με την ανα χωρα ευπροσαρμοστη πολιτικη της (...) ειναι το προβλημα πηγαινετε σε οποιοδηποτε αλλο φορεα μπορει να υποστηριξει τη λειτουργια σας. Οσο για εκεινους που λαμβανουν τις ακρως δημοκρατικες αποφασεις ας συνειδητοποιησουν οτι οι εκλογες ειναι πολυ κοντα...

Ανώνυμος είπε...

Οπως αποδειχθηκε επιβεβαιωθηκαμε και με το παραπανο. Προ του αδιεξοδου ο πρωθυπουργος επελεξε εκλογες. Και οι πολιτες για μια ακομη φορα σκεφτονται πως δεν πρεπει να ψηφισουν κανενα απο τους λεγομενους μεγαλους. Σε τι απεφερε η τωρινη διακυβερνηση σε τι η προηγουμενη και βεβαια σε τι θα αποδισει η επερχομενη; Ουσιαστικα σε τιποτα. Ανακυκλωση παλαιων υλικων σε διαφορετικη συσκευασια. Μα τι λεμε τωρα πως δεν απεφερε αφου στου κασιδι το κεφαλι εμαθαν πως κλεινει ενα μπλογκ. Αποκαλυπτει, καταθετει γνωμη, ενοχλει, κοβει σε εκλογικο ρευμα ητοι σε ψηφαλακαια και ιδου το μοντερνο σκεπτικο σχετικα με το πως μπορει να λειτουργουν οι δημοκρατικες διαδικασιες. Αφου μας ενοχλει το κλεινουμε. Αληθεια γιατι δεν κανουν το ιδιο και με τις εφημεριδες; Εμ ιδιο ειναι να τα βαζεις με τη γατα ιδιο και με την τιγρη; Μας κανει εντυπωση πως δεν τους εχει ενοχλησει και το δικο μας... Α, να μην το ξεχασουμε διευθυντης που προσφατα εκλεισε μεγαλη εφημεριδα ριχνει αδεια για να πιασει γεματα. Διαρρεει προς ολες τις κατευθυνσεις και μαλιστα με τροπο διακριτικο προς σοβαρα στελεχη οτι προκεται να ξανακυκλοφορισει γνωστο τιτλο Ελπιζει πως θα προσεταιρισθει την συνεργασια τους ητοι να αποκτησει σοβαρο προφιλ. Επομενως να καθαρισει και το ονομα... Συνηθισμενη η τακτικη ομως κακο το ταιμινγκ. Ματαιοπονει κανεις δεν θα παει.

Ανώνυμος είπε...

Προ αρκετων μηνων συζητηση επιπεδου στην ΕΣΗΕΑ. Ιδιαιτερως υψηλοβαθμο στελεχος αναρωτιεται μα τι ακριβως ειναι αυτα τα ...πως τα λεμε, τα μπλογκς, που ειναι ενταγμενα, ποιος τα γραφει, πως ... εκπεμπουν, γιατι δεν γνωριζουμε λεπτομερειες, πως μπορουμε να τα αρχειοθετησουμε (!) και λοιπες εκφρασεις αγνωστικισμου. Εμ ελα ντε τι ειναι. Ρωτωντας πας στη πολη, η στην πορτα του μπλογκερ. Τοσο δημοκρατικα. Οπως παλαιοτερα που εβγαζαν τα ραδιογωνιομετρα στους δρομους για να εντοπισουν τους μεγαλους εγκληματιες ραδιοερασιτεχνες. Κατ αναλογια τωρα θα ενεργοποιουν τα μπλογκερομετρα. Πως, τι ειπατε, δεν ρωτησαμε και την Εννυ; Μα για να την ρωτησουμε πρεπει και να τη δουμε. Αφηστε που πληροφοριες την θελουν να ανεβαινει στο γραφειο του προεδρου απο μυστικη διοδο. Παντως στο βημα της Βουλης (αν ποτε φθασει εκει) δεν ξερουμε πως θα ανεβαινει...